Samsung Galaxy S8

Όχι τέλειο, μα άκρως εντυπωσιακό

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €929,00

Εταιρία: Samsung
Διανομή: ΓΕΡΜΑΝΟΣ

To 2017 έχει τα γνωρίσματα χρονιάς κατά την οποία θα δοθούν... αποδείξεις - στην κατηγορία των smartphones, πάντως, σίγουρα. Η Apple πρέπει να αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει σε ένα ανασχεδιασμένο iPhone το είδος του design για το οποίο είναι διάσημη. Η Sony πρέπει να αποδείξει πως... "υπάρχει σχέδιο" πίσω από τις οικονομικές απώλειες τόσων ετών στο τμήμα κινητών της. Οι Κινέζοι κατασκευαστές, από την Huawei έως την Xiaomi, πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να συναγωνιστούν τους Κορεάτες αντιπάλους τους όχι μόνο στο κόστος, αλλά και στην ποιότητα των προϊόντων τους. Από τους Κορεάτες, δε, η LG πρέπει να αποδείξει πως μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις θέση στο "Top 3", ενώ... η Samsung; Αυτή, μετά το περυσινό σόου - με την κακή έννοια - του Galaxy Note 7, θα πρέπει να αποδείξει και πως κορυφαία smartphones χωρίς προβλήματα μπορεί να κατασκευάσει, και πως τα λάθη της εννοεί να μην ξανακάνει, και πως μπορεί να προσφέρει "αντίλογο" στα iPhone (υπάρχοντα και μελλοντικά).

Τα καλά νέα: το Galaxy S8 είναι απόδειξη του γεγονότος ότι η Samsung μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω. Τα κακά νέα: το Galaxy S8 δεν είναι το τέλειο κινητό. Απέχει, ωστόσο, από αυτό το επίπεδο λιγότερο απ' οποιοδήποτε άλλο Galaxy στην ιστορία του κορεατικού κολοσσού.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην εντυπωσιαστεί κανείς από το S8, από τα πρώτα δευτερόλεπτα που θα το περιεργαστεί: το κύριο χαρακτηριστικό του, η οθόνη με ανύπαρκτο πλαίσιο δεξιά κι αριστερά, με πολύ μικρό επίσης πάνω και κάτω, όπως και το στενόμακρο σχήμα της, χαρίζουν στο νέο κορυφαίο κινητό των Κορεατών φουτουριστικό χαρακτήρα - σίγουρα ξεχωριστό ανάμεσα στα άλλα Androidή της αγοράς. Χωρίς ν' απομακρύνεται πολύ από το σχεδιαστικό στυλ των προκατόχων του είναι αναμφίβολα το ομορφότερο smartphone αυτή τη στιγμή και, ενώ βέβαια περιμένουμε να δούμε τί θα δείξουν τους επόμενους μήνες και οι άλλοι κατασκευαστές, το S8 θα παραμείνει με άνεση ένα από τα κορυφαία κινητά από πλευράς design για όλο το 2017. Ο τρόπος με τον οποίο ο,τιδήποτε προβάλλεται στην οθόνη του δίνει την εντύπωση πως "σβήνει" δεξιά και αριστερά, λόγω των κυρτών πλευρών στο περίβλημά του, συνεχίζει πάντως να μην αρέσει σε όλους - έστω κι αν αυτοί δείχνουν να είναι... μειοψηφία, τελικά.

Όσον αφορά στην ποιότητα κατασκευής και την συνολική εντύπωση ως προϊόν τεχνολογίας κανένα Galaxy S των τελευταίων ετών δεν άφησε περιθώριο για κριτική - και το S8 συνεχίζει αυτήν την παράδοση. Τα υλικά και η τέλεια συναρμογή τους, η προσοχή στις μικρολεπτομέρειες και συνολική αίσθηση χειρισμού της συσκευής παραπέμπουν στα ανώτερα επίπεδα της κατηγορίας των premium smartphones. Το "ψηλότερο" σχήμα του, που ξενίζει κάπως αρχικά, συνηθίζεται γρήγορα - και σε apps όπου όσο περισσότερος διαθέσιμος χώρος υπάρχει στην οθόνη, τόσο καλύτερα, το νέο Galaxy S δικαιώνει όντως την Samsung για την επιλογή της. Υπάρχει τρόπος να "αναγκάσει" κανείς τα apps να προσαρμοστούν στις αναλογίες οθόνης του S8, όμως θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε πόσοι προγραμματιστές εφαρμογών για Android θα τις αναβαθμίσουν ώστε να υποστηρίξουν επίσημα αυτό το χαρακτηριστικό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ