Nokia: νέα κινητά, το πρώτο της 5G σύντομα

Η HMD αποκαλύπτει τα προϊόντα που θα προωθήσει έως το τέλος του έτους, όλα και στην ελληνική αγορά

Σε μία σχετικά σύντομη παρουσίαση που παρακολουθήσαμε Δικτυακά - και με διάθεση να εμμείνει στις σημαντικές πληροιφορίες αποφεύγοντας τα πολλά... marketing videos που όλοι "δανείζονται" από την Apple - η HMD, η εταιρεία που προωθεί τα καταναλωτικά προϊόντα με το brand της Nokia αποκάλυψε μία σειρά από νέα προϊόντα που θα προωθήσει στο τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Σημαντικότερο εξ αυτών δεν είναι άλλο από το πρώτο της smartphone με δυνατότητα διασύνδεσης στα δίκτυα τηλεφωνίας 5G, το Nokia 8.3 5G που... "πρωταγωνιστεί" και στην νέα ταινία του James Bond "No Time To Die". Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα στην χρονιά αλλά λόγω της πανδημίας πρωτοκυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στην αγορά σε επιλεγμένες χώρες - στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο μέσα στον Νοέμβριο με προτεινόμενη λιανική τιμή τα €699 για το μοντέλο με 8 GB μνήμης λειτουργίας και 128 GB αποθηκευτικού χώρου. Στηρίζεται στον μέσου επιπέδου επιδόσεων αλλά απολύτως ικανοποιητικό επεξεργαστή Qualcomm SnapDragon 765G και έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον φωτογραφικό τομέα με τετραπλής διάταξης κύρια κάμερα, υψηλής ανάλυσης selfie camera και πολλές έξυπνες σχετικές λειτουργίες.

Μεγαλύτερου ενδιαφέροντος για το ευρύτερο κοινό είναι τα δύο νέα προσιτά smartphones της HMD που αντικαθιστούν αντίστοιχα επιτυχημένα μοντέλα της περσινής και προπέρσινης χρονιάς. Τα Nokia 2.4 και Nokia 3.4 συνδυάζουν αξιοπρεπείς επιδόσεις και αξιόλογα φωτογραφικά χαρακτηριστικά με χαμηλό κόστος και την εγγύηση αναβαθμίσεων Android One για τα επόμενα δύο χρόνια. Κοστίζουν €159 και €179 αντιστοίχως και θα βρίσκονται στην Ελλάδα τον Νοέμβριο.

Στην ίδια παρουσίαση η HMD ανακοίνωσε επίσης τα νέα της ασύρματα ακουστικά, τα Nokia Power Earbuds, το ασύρματο ηχείο Nokia Portable Wireless Speaker, καθώς και πληθώρα από θήκες για τα νέα της κινητά. Όλα τα παραπάνω θα διατίθενται και στην χώρα μας, σε χαμηλές τιμές συγκριτικά με ανταγωνιστικά τους προϊόντα, από τον Οκτώβριο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ