Mavic Mini: το μικρότερο της DJI... ever!

Λιλιπούτειο και νέο drone από την δημοφιλή εταιρεία με αξιόλογες δυνατότητες και προσιτή τιμή

Τα... τηλεκατευθυνόμενα ιπτάμενα της καρδιάς μας, τα drones, συνεχίζουν να εξελίσσονται ως προϊοντική κατηγορία και η DJI - που δικαιούται να υπερηφανεύεται πως είναι η κατασκευάστρια που τα κατέστησε δημοφιλή στο ευρύ κοινό - συνεχίζει να παρουσιάζει μοντέλα που απευθύνονται τόσο στους καταναλωτές με υψηλές απαιτήσεις, όσο και σε αυτούς που αναζητούν τον περισσότερο προσιτό τρόπο να πειραματιστούν με τα προϊόντα αυτά. Στα δεύτερα σαφώς ανήκει η νέα της πρόταση: το Mavic Mini είναι το φθηνότερο drone που έχει προσφέρει ποτέ η εταιρεία, με κόστος χαμηλότερο ακόμη και από αυτό του διάσημου "εισαγωγικού" της και άκρως επιτυχημένου Spark: μόλις €399 (!) στην βασική του έκδοση, τιμή σαφώς ελκυστική για μοντέλο DJI.

Το Mavic Mini, μάλιστα, στην χαμηλότερή του αυτή τιμή όχι μόνο δεν στερείται πολλά σε σχέση με το προαναφερθέν Spark, αλλά... υπερέχει κιόλας (!): συλλαμβάνει video σε υψηλότερη ανάλυση (2.7Κ αντί για 2Κ), προσφέρει υψηλότερη αυτονομία (30 λεπτά πτήσης αντί για 20) και "διπλωμένο" καταλαμβάνει ακόμη μικρότερο χώρο διευκολύνοντας την μεταφορά του παντού. Η DJI μάλιστα κατόρθωσε να επιτύχει βάρος απογείωσης - μαζί με την μπαταρία δηλαδή - τα... 249 γραμμάρια για το Mavic Mini, κάτι σημαντικό καθώς το όριο βάρους πέρα από το οποίο κάθε κάτοχος drone στις ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να το δηλώσει στην Ομοσπονδιακή Αεροπορική Υπηρεσία είναι τα 250 γρ. (κοινώς το συγκεκριμένο μοντέλο δεν χρειάζεται να καταχωρηθεί πουθενά).

Βέβαια για να πωλείται στα €399 το Mavic Mini κάπου έπρεπε να γίνουν και κάποιες υποχωρήσεις - και αυτές αφορούν στους περιφερειακούς αισθητήρες του drone αυτού, τους οποίους το συγκεκριμένο μοντέλο δεν ενσωματώνει. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ναι μεν μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί από οποιονδήποτε αρχάριο χειριστή, αλλά ο έλεγχος του στον αέρα απαιτεί προσοχή και κάποια εμπειρία γιατί τίποτε δεν εμποδίζει το Mini να συγκρουστεί αντικείμενα στο γύρω περιβάλλον.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, απευθύνεται είτε σε αρχάριους που θα πειραματιστούν με αυτό σε εντελώς "ανοιχτό" χώρο, είτε σε έμπειρους που έχουν την άνεση κι αυτοπεποίθηση που χρειάζεται ο λεπτομερέστερος χειρισμός και ενδιαφέρονται για ένα drone που μπορούν να έχουν μαζί τους σχεδόν οπουδήποτε. Μια χαρά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ