iOS 13: ήδη ενεργό στα μισά iPhone παγκοσμίως

Θεαματικά γοργή η μετάβαση εκατομμυρίων καταναλωτών στο νεότερο λειτουργικό σύστημα της Apple

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ως απτό λόγο προτίμησης ενός iPhone έναντι ενός οποιουδήποτε άλλου smartphone στηριγμένου σε Android (και) το λειτουργικό σύστημα της Apple για τα κινητά της, το iOS - όλα δείχνουν, μάλιστα, πως η προτίμησή τους αυτή δεν είναι αβάσιμη: ο αμερικανικός κολοσσός προσφέρει προβλέψιμα κάθε χρόνο, και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων χωρίς μεγάλα προβλήματα, την νεότερη έκδοση αυτού του λειτουργικού στα iPhone έως και τεσσάρων ετών "πίσω", εξασφαλίζοντας έτσι πως οποιοσδήποτε σκέπτεται να αγοράσει ένα από τα κινητά του σήμερα, μπορεί να προσβλέπει σε τουλάχιστον 3 αναβαθμίσεις στο μέλλον.

Καμία απορία, λοιπόν, που - σε διάστημα μικρότερο ενός μήνα - το iOS 13, η νεότερη έκδοση του λειτουργικού της Apple για τα smartphones της, έχει εγκατασταθεί ήδη στο 50% (!) όλων των iPhone που μπορούν να την φιλοξενήσουν και στο 55% όλων των iPhone που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 4 χρόνια. Το ποσοστό είναι θεαματικό ακόμη και για τα δεδομένα της Apple, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για έκδοση με ουκ ολίγα "θέματα", η οποία έγινε διαθέσιμη με την εταιρεία να γνωρίζει ήδη πολλά από αυτά. Αναλυτές εικάζουν πως εκατομμύρια καταναλωτές παρακινήθηκαν να εγκαταστήσουν τόσο σύντομα το iOS 13 λόγω της λειτουργίας Dark Mode για το γραφικό του περιβάλλον ή την συνεργασία του ως προαπαιτούμενο με την νέα υπηρεσία Apple Arcade, μα... δεν είμαστε ιδιαίτερα βέβαιοι πως ήταν τέτοιοι οι λόγοι.

Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να αντιληφθεί κανείς πόσο σημαντικά μεγάλο είναι αυτό το 50% μετάβασης στο iOS 13 όλων των iPhone που το αξιοποιούν - και μάλιστα μέσα σε 4 μόλις εβδομάδες - δεν έχει κανείς παρά να το αντιπαραβάλλει με τo αντίστοιχο ποσοστό στον κόσμο του Android. Αυτό δεν μπορεί στην ουσία να χαρακτηριστεί καν ως "αντίστοιχο", καθώς το Android 10 λειτουργεί σε πανελάχιστα ακόμη smartphones και το μερίδιό του στο σύνολο των συσκευών που στηρίζονται στο λειτουργικό της Google ανέρχεται στο όριο του...στατιστικού λάθους (μικρότερο του 0.8%). Ακόμη και το Android 9, που έγινε διαθέσιμο στο τέλος του καλοκαιριού του 2018, πριν από λίγες ημέρες ξεπέρασε το 10%, ποσοστό φυσικά καθόλου ικανοποιητικό.

Για την κάκιστη αυτή κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια με τις νεότερες εκδόσεις Android φταίνε σε πολλαπλά επίπεδα οι κατασκευαστές, σε έναν βαθμό οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας και λιγότερο η ίδια η Google - όμως εν τέλει αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει τους καταναλωτές, οι οποίοι καταβάλλοντας συχνά σεβαστά ποσά για τα κινητά τους τηλέφωνα αναμένουν αντίστοιχη υποστήριξη για το διάστημα που κατά μέσο όρο θα τ' αξιοποιήσουν (αυτός κυμαίνεται ανάμεσα στα 2.5 και τα 3.5 χρόνια παγκοσμίως). Η Apple στον τομέα της υποστήριξης αυτής έχει σημαντικά καλύτερη παρουσία σε σχέση με τους άλλους κατασκευαστές και η γοργή μετάβαση των πελατών της στην νεότερη έκδοση iOS κάθε φορά το αποδεικνύει. Τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ