Huawei: επίσημα τα P40, P40 Pro και P40 Pro Plus

Εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες, έμφαση στον φωτογραφικό τομέα

Αν και οι συνθήκες δεν είναι βέβαια σε καμία περίπτωση αυτές που θα προτιμούσε οποιοσδήποτε μεγάλος κατασκευαστής για να παρουσιάσει μερικά από τα κορυφαία του smartphones για το τρέχον έτος, η Huawei αποκάλυψε και επίσημα τα νέα μέλη της σειράς κινητών P, αυτών δηλαδή που δίνουν έμφαση περισσότερο από τα άλλα της στον φωτογραφικό τομέα. Τα P40, P40 Pro και P40 Pro Plus χαρακτηρίζονται από εντυπωσιακά υποσυστήματα και καλαίσθητο σχεδιασμό, έστω και - ως συνέπεια της συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση Trump - στερούνται τις Δικτυακές υπηρεσίες και τα επίσημα apps της Google, όπως και το Google Play.

Και τα τρία μοντέλα στηρίζονται στον πανίσχυρο κεντρικό επεξεργαστή Kirin 990 της Huawei και σε 8 GB μνήμης λειτουργίας - υπάρχουν μοντέλα με 128 GB αποθηκευτικού χώρου και κάποια με 256 GB ενώ το μοντέλο Plus φέρει 12 GB μνήμης - και σε όλα αξιοποιείται το Android 10 με το γραφικό περιβάλλον EMUI 10.1 της εταιρείας. Σε όλα τα μοντέλα ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται κάτω από την οθόνη και σε όλα η κάμερα της πρόσοψης στηρίζεται σε αισθητήρα των 32 Megapixels. Όλα τα μοντέλα υποστηρίζουν επίσης διασύνδεση με δίκτυα τηλεφωνίας 5G.

Από κει και πέρα... διαφορές: το απλό μοντέλο ενσωματώνει μπαταρία των 3800 mAh χωρίς υποστήριξη ασύρματης φόρτισης, ενώ τα μοντέλα Pro μπαταρία των 4200 mAh με ταχύτατη ασύρματη φόρτιση. Η οθόνη του απλού μοντέλου είναι διαγωνίου 6.1 ιντσών ενώ των Pro 6.5 ιντσών με υψηλότερη ανάλυση και ρυθμό ανανέωσης στα 90 Hz. Η σημαντικότερη, ωστόσο, διαφορά, μεταξύ των μοντέλων εντοπίζεται στο κύριο φωτογραφικό τους σύστημα: στο "απλό" P40 είναι τριπλής διάταξης, στο Pro τετραπλής και στο Pro Plus πενταπλής, με τον κύριο φακό να υποστηρίζεται και στις τρεις περιπτώσεις από αισθητήρα των 50 Megapixels. Οι κάμερες με τον ευρυγώνιο φακό και τον τελέ φακό έχουν πιο πολλές δυνατότητες στα ανώτερα μοντέλα, ενώ το εισαγωγικό στερείται και τον αισθητήρα μέτρησης βάθους. Τα μοντέλα Prο είναι επίσης περισσότερο ανθεκτικά στο νερό και την σκόνη με πιστοποίηση κατά IP68, ενώ το P40 κατά IP53.

Τα Huawei P40 και P40 Pro θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου προς €849 και €1139 αντιστοίχως (το Pro Plus θα διατεθεί αργότερα), μαζί με τα P40 Lite/Lite E που θα κοστίζουν €369 και €179 αλλά στηρίζονται βεβαίως σε χαμηλότερου επιπέδου υποσυστήματα. Όλα τα μοντέλα συνοδεύονται από ενδιαφέροντα δώρα που τα καθιστούν περισσότερο ελκυστικά, έστω κι αν τα κόστη των P40/P40 Pro παραμένουν υπολογίσιμα και δίχως αμφιβολία στην κατηγορία των "ναυαρχίδων" όπου καραδοκεί σκληρός ανταγωνισμός.

Το ζήτημα της απουσίας του Google Play και των υπηρεσιών του αμερικανικού κολοσσού παραμένει βεβαίως σημαντικό και σε αυτά τα νέα smartphones - έστω και αν η Huawei έχει ήδη θέσει σε κίνηση διαδικασίες προκειμένου να συγκεντρώσει στο δικό της πλέον app store, το App Gallery, τόσο ποιοτικές εναλλακτικές στα apps της Google όσο και ευρεία γκάμα και ποικιλία εφαρμογών γενικότερα. Σε κάθε περίπτωση από πλευράς προδιαγραφών τα νέα P40 κρίνονται ως απολύτως ανταγωνιστικά των κορυφαίων άλλων προτάσεων της αγοράς του Android και απομένει να διαπιστώσουμε την υποδοχή που τους επιφυλάσσει το καταναλωτικό κοινό, με δεδομένες πάντοτε τις συγκυρίες που επικρατούν αυτήν την στιγμή και δεν βοηθούν. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ