Honor Play

Για gamers ό,τι πρέπει, για τους υπόλοιπους... επίσης!

Στους υπόλοιπους τομείς του Honor Play επίσης δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για παράπονα: με κεντρικό επεξεργαστή τον Kirin 970, 4 GB μνήμης λειτουργίας να τον βοηθούν και 64 GB αποθηκευτικού χώρου εξ ορισμού (επεκτάσιμου με έως 256 GB ακόμη), το Play είναι σε ταχύτητα και άνεση χρήσης πανομοιότυπο με τα Honor 10 και Huawei P20, δύο κινητά ακριβότερα και κατά πολύ ακριβότερά του αντιστοίχως. Η σύνδεσή του με το Internet μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας γίνεται το ίδιο γρήγορα, ενώ κάθε άλλο είδος ασύρματης διασύνδεσης είναι επίσης παρόν στην πιο πρόσφατη έκδοσή του. Με μια λέξη: πληρότητα. Από το Honor Play δεν λείπει τίποτε σημαντικό από όσα περιμένει κανείς να βρει στις προδιαγραφές και τις επιδόσεις ενός κινητού ανώτερης, ακόμη και ανώτατης κατηγορίας.

Πώς μπορεί να πωλεί, λοιπόν, η Honor το Play προς €369 (!), όταν το ήδη πολύ υψηλού δείκτη αξίας/κόστους Honor 10, με παραπλήσιες προδιαγραφές κι επιδόσεις, κοστίζει €429; Έχουν γίνει ορισμένες παραδοχές, οι οποίες όμως θεωρούμε πως δεν ενοχλούν τους gamers. H έλλειψη της ασύρματης φόρτισης είναι μία, στο γεγονός ότι το Play δεν είναι αδιάβροχο εντοπίζεται άλλη μία. Το φωτογραφικό σύστημα του Play επίσης δεν είναι το ίδιο με αυτό του Honor 10: η κάμερα είναι ουσιαστικά "μονή" και όχι "διπλή", καθώς ο δεύτερος αισθητήρας είναι χαμηλής ανάλυσης και αξιοποιείται μόνο για να συλλαμβάνει δεδομένα "βάθους" στην σκόπευση. Ο κύριος αισθητήρας παραμένει όμως ανάλυσης 16 Megapixels (μικρότερου διαφράγματος) και, πολύ σημαντικό, συνεχίζει να ελέγχεται από το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της Honor που είναι ικανό για εξαιρετικά αποτελέσματα.


To Honor Play, με άλλα λόγια, είναι ούτως ή άλλως και ασυζητητί ένα κινητό απίθανα καλό "για τα λεφτά του", όμως δεν παύει - ακόμη και βάσει ονόματος - ως προϊόν να στοχεύει συγκεκριμένο κοινό: τους gamers. Σε αυτούς συγκεκριμένα, τί προσφέρει; Ένα: την προσομείωση ανάδρασης όπως αυτής που συναντάμε στα χειριστήρια π.χ. PlayStation ή Xbox, μέσα από δονήσεις της οθόνης αφής. Δύο: την απόδοση κατευθυντικού (surround simulation) ήχου σε games με την χρήση κοινών στερεοφωνικών ακουστικών. Τρία: την λειτουργία GPU Turbo, η οποία εξομαλύνει τον ρυθμό προβολής των καρέ ανά δευτερόλεπτο στα games του Android, παράλληλα εξοικονομώντας ενέργεια. Όσον αφορά στο τελευταίο θέμα παραπέμπουμε στο σχετικό μας άρθρο οποιονδήποτε θέλει την πλήρη εικόνα αλλά, με δύο κουβέντες, ναι: το GPU Turbo έχει απτές δυνατότητες και σίγουρα προοπτική.

Με τα παραπάνω ως δεδομένα, λοιπόν, πώς αξιολογείται το Honor Play; Ανέλπιστα καλά, είναι η απάντηση, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς το κόστος των €369: άφθονη επεξεργαστική δύναμη, προσεγμένη κατασκευή, ποιοτική οθόνη, μεγάλη αυτονομία κι επεκτασιμότητα ποτέ δεν κόστισαν λιγότερο στην πορεία του Android. Από πολλές απόψεις το Play θα μπορούσε να θεωρηθεί και σοβαρός... εσωτερικός ανταγωνιστής του Honor 10, αν ο επίδοξος αγοραστής του πρώτου δεν έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις στον φωτογραφικό τομέα. Όσον αφορά, δε, στον χαρακτήρα του Play που η Honor προωθεί περισσότερο, αυτόν που σχετίζεται με τα games, η παρούσα εικόνα του είναι σαφής: η προοπτική της λειτουργίας GPU Turbo υπάρχει, περιθώριο βελτίωσης σε υποστήριξη και ωφέλη υπάρχει, αλλά στο μεσοδιάστημα το Honor Play είναι ένα κινητό που δεν θα δυσκολευτεί ν' αξιοποιήσει με άνεση οποιονδήποτε άλλον τίτλο για Android. Παραμένοντας ένα κορυφαίο σε όλα τα άλλα πράγματα, τα... απλά και καθημερινά, smartphone. Τί παραπάνω να ζητήσει κανείς;

Βαθμολογία: 9 αστεράκια αθηνόραμα digital - editor’s choice - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ