Honor Play

Για gamers ό,τι πρέπει, για τους υπόλοιπους... επίσης!

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €369,99

Εταιρία: Honor
Διανομή: Honor Greece

Δεν είναι ασύνηθες μία μεγάλη και σημαντική κατηγορία προϊόντων τεχνολογίας να διευρύνεται τόσο πολύ, ώστε να αποκτά φυσιολογικά υποκατηγορίες με χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν συγκεκριμένο κοινό. Mε δεδομένο, άλλωστε, το γεγονός ότι σημαντικότερα τεχνολογικά προϊόντα από τα smartphones... δεν νομίζουμε να υπάρχουν τα τελευταία χρόνια, τα λεγόμενα gaming smartphones - κινητά τηλέφωνα με στοιχεία που υποβοηθούν στην ενασχόληση με mobile games - ήταν μάλλον θέμα χρόνου να εμφανιστούν. Δεν είναι αυτό, λοιπόν, το εκπληκτικό. Το εκπληκτικό είναι πως χρειάστηκαν λιγότεροι από 18 μήνες ουσιαστικά για να δημιουργηθεί αυτή η υποκατηγορία, να καθιερωθεί και να έχουμε επίσης στο πλαίσιό της την πρώτη μεγάλη ανατροπή. Ανατροπή για την οποία ευθύνεται το νεότερο μέλος της κατηγορίας αυτής, το Honor Play.

To νεότερο κινητό της Honor από πλευράς σχεδιασμού ομολογουμένως δεν θυμίζει gaming smartphone, με την έννοια ότι δεν το χαρακτηρίζει κάποιο από τα... "σήματα κατατεθέντα" άλλων, όπως τα επιθετικά λογότυπα ή οι ελεκτρίκ χρωματικοί τόνοι: το design του θυμίζει το πάρα πολύ καλό Honor 10 και ουκ ολίγα άλλα "μεγάλα" κινητά από τον κόσμο του Android. To "μεγάλα" βέβαια είναι σχετικό καθώς ναι μεν η οθόνη του έχει διαγώνιο 6.3 ιντσών αλλά επειδή είναι αναλογιών 19.5:9 καθιστά την συσκευή "ψηλότερη" και πρακτικά ευκολότερη στην χρήση. Η ποιότητα κατασκευής του είναι πολύ καλή (ειδικά για το κόστος του το οποίο πάντοτε συνυπολογίζεται ως παράγοντας), το βάρος του μικρό και το πάχος του ως συσκευής συνολικά περιορισμένο: η αίσθηση που αποπνέει είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, αυτή ενός κινητού ανώτερης κατηγορίας, παρά το μεταλλικό κι όχι γυάλινο περίβλημα.


Η προαναφερθείσα οθόνη του Honor Play είναι επίσης πολύ καλή: μπορεί να έχει κατά τι χαμηλότερη ανάλυση από την top των 1440/2160 γραμμών ή να μην αποδίδει το τέλειο μαύρο των οθονών OLED, αλλά είναι φωτεινή, ευκρινέστατη και αποδίδει τα χρώματα σωστά - κοινώς ζωηρά, αλλά φυσικά και ξεκούραστα, όχι υπερτονισμένα. H οθόνη έχει πανελάχιστο πλαίσιο στα πλάγια και πολύ μικρό πάνω και κάτω επειδή ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής, σε εργονομικό σημείο. Για την απόδοση ήχου χρησιμοποιείται ένα ηχείο ουσιαστικά, το Play ωστόσο δεν στερείται της θύρας ακουστικών που σίγουρα θα ζητούσαν οι gamers. Το νέο κινητό της Honor αξιοποιεί θύρα USB-C για εύκολη σύνδεση με Η/Υ και γρήγορη φόρτιση επίσης.

Μιλώντας για φόρτιση, με ικανοποίηση διαπιστώσαμε πως ο κάτοχος ενός Honor Play... δεν θα την χρειάζεται πολύ συχνά: η μπαταρία των 3750 mAh και αρκετά μεγάλη είναι από μόνη της, και η διαχείριση ενέργειας που κάνει το Android 8.1 είναι αρκετά έξυπνη ώστε, παρά την μεγάλη του οθόνη, το κινητό ν' αξιοποιείται ολόκληρη εργασιακή μέρα χωρίς πρόβλημα. Φυσικά οι gamers, στους οποίους απευθύνεται σε πρώτο επίπεδο το Play, θα ζητήσουν από την μπαταρία περισσότερα απ' όσα ζητούν οι τυπικοί χρήστες, εδώ όμως βοηθά και η ειδική λειτουργία GPU Turbo, στην οποία θα αναφερθούμε ξεχωριστά. Αν έπρεπε να εντοπιστεί οπωσδήποτε ένα μελανό σημείο στην πολύ καλή πρώτη εικόνα που δημιουργεί το Honor Play, αυτό θα εντοπιζόταν στην απουσία ασύρματης φόρτισης και μόνο. Σε τίποτε άλλο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ