Honor: νέο προσιτό κινητό με... επική αυτονομία

Και σημαντικές αναβαθμίσεις λογισμικού σε φετινά προϊόντα της, διαθέσιμες άμεσα

Παρά το γεγονός ότι από τις αρχές του χρόνου έχει διευρύνει σημαντικά τις δραστηριότητές της και τις προϊοντικές κατηγορίες στις οποίες έχει παρουσία - και το έχει κάνει ως τώρα επιτυχημένα αν κρίνουμε από την ανταπόκριση του κοινού στο πρώτο της laptop - η Honor έχει καθιερώσει το όνομά της πρωτίστως για τα smartphones εξαιρετικού δείκτη κόστους/αξίας που προσφέρει. Ένα νέο ακριβώς τέτοιο φέρνει σε λίγες μέρες και στην ελληνική αγορά, της εισαγωγικής κατηγορίας και προσιτό στο ευρύτερο κοινό, με ένα χαρακτηριστικό όμως που πολλοί καταναλωτές τοποθετούν στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους όσον αφορά στην χρήση ενός κινητού: την αυξημένη αυτονομία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση... υπεραυξημένη!

Πρόκειται για το Honor 9A, τον διάδοχο ουσιαστικά του γνωστού 8A που - φυσιολογικά - εμφανίζεται βελτιωμένος σε όλα τα επίπεδα: ταχύτερος επεξεργαστής, περισσότερη μνήμη λειτουργίας, αυξημένος αποθηκευτικός χώρος, μεγαλύτερης διαγωνίου και υψηλότερης ανάλυσης οθόνη, ικανότερο και περισσότερο ευέλικτο φωτογραφικό υποσύστημα. Οι προδιαγραφές του δεν απειλούν τις αντίστοιχες μοντέλων υψηλότερου επιπέδου ή κόστους της Honor, παραμένουν ωστόσο ανταγωνιστικές για την εισαγωγική κατηγορία. Ένα ωστόσο χαρακτηριστικό του 9A είναι αξιοπρόσεκτο: η ενσωματωμένη μπαταρία του χωρητικότητας 5000 mAh (!), η οποία όχι μόνο είναι μεγαλύτερη από αυτήν κάθε άλλου κινητού της Honor, αλλά μεγαλύτερη και από την αντίστοιχη των κορυφαίων κινητών των πιο πολλών άλλων κατασκευαστών. Αυτή, σε συνδυασμό με καλύτερη διαχείριση μέσω λογισμικού, εξασφαλίζει στο 9Α ολοήμερη αυτονομία ακόμη και με απαιτητική χρήση, δύο ημερών με τυπική. Καθόλου, μα καθόλου άσχημα!

Στο πλαίσιο της ίδιας παρουσίασης όπου ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Honor 9A στην Ευρώπη, η εταιρεία ανακοίνωσε και ορισμένες σημαντικές δωρεάν αναβαθμίσεις λογισμικού για υπάρχοντα προϊόντα της. Στο Honor Magic Watch 2 του Φεβρουαρίου, για παράδειγμα, στις 15 προεγκατεστημένες διαθέσιμες λειτουργίες προπόνησης προστίθενται 85 (!) νέες, με την συσκευή να "αντιλαμβάνεται" αυτόματα σε ποιάν από έξι κατηγορίες αθλημάτων - extreme sports, αναψυχή, γυμναστήριο, θαλάσσια σπορ, παιχνίδια με μπάλα, χειμερινά σπορ - θα πρέπει να προσαρμόσει μετρήσεις και ενδείξεις. Στα Magic Earbuds του Μαΐου, δε, άλλη αναβάθμιση λογισμικού προσθέτει το λεγόμενο Awareness Mode που επιτρέπει έξυπνα στον χρήστη τους να αξιοποιεί την λειτουργία καταστολής εξωτερικού θορύβου (noise cancellation) χωρίς να "χάνει επαφή" με το εξωτερικό περιβάλλον με τρόπο που θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνος. Και οι δύο αυτές ενημερώσεις είναι διαθέσιμες άμεσα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ