Honor 8X

Ποιότητα και δυνατότητες σε τιμή... σχεδόν κλοπή!

Στην υποδοχή της κάρτας μνήμης εντοπίζεται ένα από τα θετικά στοιχεία που διαφοροποιούν το 8X από τα "μεγαλύτερα αδέλφια του": η υποδοχή αυτή δέχεται ταυτόχρονα και δύο κάρτες SIM - για δύο διαφορετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς, ενεργούς εναλλάξ - και την κάρτα μνήμης, κάτι που δεν προσφέρουν πολλά κινητά σήμερα. Δύο άλλα στοιχεία του 8Χ που είναι ολόδικά του εντοπίζονται στην οθόνη και στην κύρια κάμερα: το πρώτο, η τεχνολογία Sunlight, επιτρέπει την χρήση του κινητού σε φωτεινά περιβάλλοντα, ακόμη και κάτω από το φως του ήλιου, με τρόπο περισσότερο άνετο απ' ότι σε κινητά με παραπλήσιων προδιαγραφών οθόνη. Το δεύτερο λέγεται Night Mode και χρησιμοποιεί λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε η κύρια κάμερα να συλλαμβάνει καλύτερες φωτογραφίες από αυτές που τα πιο πολλά άλλα κινητά μπορούν να κάνουν σε συνθήκες κακού φωτισμού (π.χ. club) ή ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους νυχτερινές ώρες.

Μιλώντας για το σύστημα φωτογράφησης που ενσωματώνει το Honor 8X, είναι ο μοναδικός τομέας στον οποίο έχουν γίνει παραδοχές έτσι ώστε να είναι εφικτή αυτή η ελκυστικά χαμηλή τιμή πώλησής του. Για να μην... παρεξηγηθούμε, τόσο η κύρια στο πίσω μέρος του 8Χ όσο και αυτή της πρόσοψης είναι ικανές για ποιοτικά αποτελέσματα που θα ικανοποιήσουν μεγάλο ποσοστό του κοινού στο οποίο το 8Χ απευθύνεται. Απλώς είναι "ένα κλικ" - ή... ένα ακόμη σε ευνοϊκές συνθήκες φωτισμού - πιο κάτω από τα αντίστοιχα του Honor 10, στου οποίου τις έξοχες φωτογραφικές δυνατότητες έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν. Και το 8Χ, ωστόσο, αξιοποιεί λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της Honor, οπότε περιθώριο για βελτίωση σαφώς υπάρχει. Η σύλληψη video είναι διαθέσιμη σε ανάλυση 1080 γραμμών και 60 καρέ, όμως η έλλειψη σταθεροποίησης ομολογουμένως μειώνει σε έναν βαθμό την χρησιμότητα της λειτουργίας αυτής. Ίσως και εδώ το software μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά.


Στα υπόλοιπα, πάντως, κανένα παράπονο. Η μπαταρία των 3750 mAh αποδείχθηκε (υποβοηθούμενη από έξυπνες ρουτίνες εξοικονόμησης ενέργειας) υπεραρκετή για να "καλύψει" πλήρη εργασιακή μέρα, η πιστοποίηση χρήστη με αναγνώριση προσώπου είναι γρήγορη και ακριβής, η εναλλακτική πιστοποίηση με ανάγνωση δακτυλικού αποτυπώματος το ίδιο γρήγορη και άνετη (η θέση του αναγνώστη βρίσκεται σε σωστό σημείο στο πίσω μέρος της συσκευής). Η ποιότητα κλήσεων είναι πολύ καλή, η απόδοση του ήχου αποδεκτή (για μονοφωνικό τέτοιο σύστημα βεβαίως), η παρουσία της υποδοχής συμβατικών ακουστικών πάντοτε ευπρόσδεκτη με δεδομένο το πόσα κινητά δεν την προσφέρουν πια. Το μόνο στοιχείο που μπορούμε να σκεφτούμε πως λείπει από το 8X και προσφέρουν τα ανώτερης/ανώτατης κατηγορίας, κατά πολύ ακριβότερα κινητά, είναι αυτό της γρήγορης φόρτισης. Η χρήση θύρας MicroUSB αντί μιας USB-C δεν έχει πρακτικές συνέπειες.

Όμως όταν όλα έχουν ειπωθεί... €299: αμέσως μόλις αναφέρει κανείς αυτήν την τιμή πώλησης και την συμπεριλάβει στην όλη "εξίσωση" του Honor 8X, όλα "μπαίνουν στην θέση τους". Και μόνο το γεγονός ότι απαριθμούμε στο 8X τόσα χαρακτηριστικά που μέχρι πρότινος είχαν θέση μόνο σε κινητά κόστους €700 και άνω, είναι λόγος για να αποδώσει κανείς τα εύσημα στην κατασκευάστρια εταιρεία του. Το 8Χ συγκεντρώνει περισσότερη... "τεχνολογία ανά ευρώ" από οποιοδήποτε άλλο smartphone μπορούμε να σκεφτούμε φέτος και το κάνει διατηρώντας το λεπτό προφίλ, το όμορφο design και την ποιότητα κατασκευής που έχουμε συνδέσει με συσκευές πολύ υψηλότερου κόστους. Τα iPhone και τα Galaxy αυτού του κόσμου πάντοτε θα έχουν θέση στην αγορά και πάντοτε κοινό που μπορεί να διαθέσει €1000+ για να τα αγοράσει. Στο γενικότερο πλαίσιο της αγοράς των smartphones συνολικά, ωστόσο, συσκευές όπως το Honor 8X είναι αξιοπρόσεκτες και σαφώς χρησιμότερες ακριβώς επειδή προσφέρουν πολλή τεχνολογία και δυνατότητες σε υπερπολλαπλάσιο εν δυνάμει κοινό. Για αυτό ακριβώς το κοινό, λοιπόν, το Honor 8X προτείνεται... αδίστακτα!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια αθηνόραμα digital - editor’s choice - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ