Honor 8X

Ποιότητα και δυνατότητες σε τιμή... σχεδόν κλοπή!

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €299,00

Εταιρία: Honor
Διανομή: Honor Greece

Από πολλές απόψεις... είναι άδικο: στο τέλος του χρόνου κάνοντας "καταμέτρηση" στα της κινητής τηλεφωνίας για την χρονιά που πέρασε, οι πιο πολλοί από μας πάλι στα iPhone, τα Galaxy/Note και τα άλλα smartphones των €1000+ θ' αναφερθούμε, ενώ το 2018 ήταν ξεκάθαρα σημαντικότερο για έναν λόγο τελείως διαφορετικό: το επίπεδο ποιότητας και δύναμης στις συσκευές της "μέσης" κατηγορίας κινητών (έως €500) ανέβηκε τόσο πολύ τους τελευταίους 12 μήνες, ώστε για την πλειοψηφία των καταναλωτών με απαιτήσεις πέρα από τις βασικές να μην έχει πρακτικό νόημα να "κοιτάξουν" ψηλότερα. Οι κατασκευαστές από την Κίνα προκαλούν ανοιχτά τους Κορεάτες και Αμερικανούς όσον αφορά στο πόσα χρήματα έχει αληθινό νόημα να δώσουν για κινητό τηλέφωνο - και η Honor βρίσκεται στην "πρώτη γραμμή", έχοντας προωθήσει ήδη τα πάρα πολύ καλά Honor 10 και Honor Play στα €419 και €369. Το καλύτερο, ωστόσο, το... άφησε για το τέλος: το Honor 8X για... πόσα;!;!

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά επαφής με το νέο smartphone της Honor αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτή είναι μία συσκευή που εννοεί να αφήσει το μικρότερο δυνατό περιθώριο για κριτική: αν και όχι μικρή σε μέγεθος (λόγω μεγάλης οθόνης) είναι εύχρηστη, αν και υπάρχει εγκοπή στο πάνω μέρος της οθόνης αυτής είναι μικρή (και "κρύβεται" μέσω επιλογής στις ρυθμίσεις), αν και με γυάλινο πίσω μέρος δεν γλυστρά όσο άλλα κινητά. Η ποιότητα κατασκευής της θα κρινόταν ως προσεγμένη οποιοδήποτε κι αν ήταν το κόστος της (πόσο μάλλον συνυπολογίζοντάς το), ενώ η διχρωμία με γυαλιστερό και ματ χρώμα ταυτόχρονα στο πίσω μέρος της είναι τόσο πρωτότυπη και χαρακτηριστική, όσο και καλαίσθητη. Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός: η Honor δεν είχε στο μυαλό της τα κινητά "μέσης κατηγορίας" όταν σχεδίαζε το 8Χ, αλλά τα ανώτερης ή ανώτατης. Και το αποτέλεσμα "μιλά από μόνο του".


Εννοείται πως κυρίαρχο στοιχείο στο 8X κατά την χρήση του παραμένει η τεράστια (διαγωνίου 6.5 ιντσών) οθόνη του, ευκρινέστατη στην ανάλυση των 2340x1080 pixels κι εξαιρετική στην απόδοση των χρωμάτων (μπορούν να ρυθμιστούν σε άκρως ικανοποιητικό βαθμό). H μεγάλη διαγώνιος, το λεπτό πλαίσιο και η μικρή εγκοπή στο Honor 8X συμβάλλουν σε αυτό το ποθητό οπτικό αποτέλεσμα "όλη η πρόσοψη μία οθόνη" ακόμη περισσότερο απ' ότι στα Honor 10 ή Honor Play - και, ξανά συναρτήσει του αντιτίμου της συσκευής, δημιουργούν νέα δεδομένα στην ζώνη κόστους όπου ανήκει. Για τον κόσμο που θέλει την μεγαλύτερη δυνατή ποιοτική οθόνη για τα χρήματα που καταβάλλει, αυτή του Honor 8X προσφέρει τον... maximum λόγο ανάμεσα σε αυτές τις δύο παραμέτρους - κυριολεκτικά!

Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του 8X μπορεί να μην είναι τόσο συναρπαστικά όσο η υπέροχη οθόνη του, αλλά είναι απολύτως ικανά να καλύψουν τις απαιτήσεις της μεγάλης πλειψηφίας των καταναλωτών. Ο επεξεργαστής του δεν είναι ο κορυφαίος της Honor αλλά, παρά τις αρχικές μας ανησυχίες όταν η συσκευή είχε ανακοινωθεί, αποδείχθηκε τελικά γρήγορος και σίγουρα επαρκέστατος για όλα τα συνήθη και καθημερινά (και για gaming καθώς το υποσύστημα γραφικών αξιοποιεί την τεχνολογία GPU Turbo). Τα 4 GB μνήμης λειτουργίας στο ίδιο πλαίσιο είναι αποτελεσματικά, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος των 64 GB θεωρείται πια "απλώς ΟΚ" για τα καλά κινητά, μα στην περίπτωση του 8Χ είναι επεκτάσιμος μέσω καρτών μνήμης microSD σε έως και 400 GB επιπλέον (φυσικά υπεραρκετά).

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ