Honor 20 και επίσημα στις 21 Μαΐου

Τρία διαφορετικά μοντέλα, νέο design, προηγμένες κάμερες, αναμονή για λεπτομέρειες

Η αρχική ενημέρωση είχε έλθει λίγο πριν το Πάσχα, όμως όλα δείχνουν πως είμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την αποκάλυψη κι επικείμενη κυκλοφορία ενός από τα σημαντικότερα smartphones του 2019, του Honor 20 - και αυτό γιατί οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Honor με τα τρία της νέα κινητά θα επιδιώξει να επιτύχει συντελεστή αξίας/κόστους ακόμη υψηλότερο από αυτόν που χαρακτήρισε το περσινό πάρα πολύ καλό Honor 10. Ναι, όπως φημολογούνταν, το Honor 20 δεν είναι ένα μοντέλο, αλλά τρία: το 20, το 20 Pro και το 20 Lite, με έναν αριθμό κοινών στοιχείων ανάμεσά τους αλλά και διαφορές που θα διακρίνουν σαφώς το ένα από το άλλο (πέραν του κόστους φυσικά).

Και τα τρία μοντέλα θα διαθέτουν οθόνη διαγωνίου 6 περίπου ιντσών και ανάλυσης 2340x1080 pixels - με τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένο σε αυτήν στα δύο μεγαλύτερα μοντέλα, στο πίσω μέρος στο Lite. Θα στηρίζονται φυσικά σε επεξεργαστή Kirin και Android 9.0.1 με το γραφικό περιβάλλον EMUI, θα προσφέρουν όλα τις τεχνολογίες λογισμικού της Honor - Gaming+, GPU Turbo, Link Turbo κλπ. - ενώ ο αποθηκευτικός τους χώρος θα ξεκινά από τα 128 GB. Από κει και πέρα ωστόσο... σοβαρές διαφορές: το μοντέλο Lite θα στηρίζεται στον Kirin 710 συνοδευόμενο από 4 GB μνήμης λειτουργίας ενώ τα άλλα δύο μοντέλα στον Kirin 980 συνοδευόμενο από 6 ή 8 GB μνήμης λειτουργίας. Όπως και στο παρελθόν, τα μοντέλα με 8 GB μνήμης θα προσφέρονται και με αποθηκευτικό χώρο της τάξης των 256 GB.

Μεγάλες διαφορές θα έχουμε και στις κάμερες: ενώ το Honor 20 Lite έχει ως κύρια κάμερα μία διάταξη τριών φακών κι αισθητήρων, τoυλάχιστον το ένα από τα άλλα δύο μοντέλα Honor 20 θα έχει τεσσάρων, πολύ πιο κοντά στο φωτογραφικό σύστημα του Mate 30 Pro της Huawei. Φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει, δε, θέλουν την οθόνη να διαφέρει ως προς το πού βρίσκεται η κάμερα της πρόσοψης (σ' εγκοπή στο Lite ενώ στα άλλα δύο 20... αλλού). Σε κάθε περίπτωση έμφαση έχει δοθεί για μία ακόμη φορά στον σχεδιασμό των συσκευών, καθώς τα δύο μεγαλύτερα Honor 20 θα υιοθετήσουν κατασκευή περιβλήματος ακόμη περισσότερο περίπλοκη από αυτήν του πολυχρωματικού περσινού Honor 10, για ακόμη ομορφότερο παρουσιαστικό που όμως δεν αλλοιώνεται από δακτυλικά αποτυπώματα. Το Lite έχει κατά τα φαινόμενα υιοθετήσει την μέθοδο κατασκευής του Honor 10.

Η επίσημη αποκάλυψη των Honor 20 θα γίνει την Τρίτη, 21 Μαΐου σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο. Τότε θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε ένα από τα τρία μοντέλα καθώς και τις τιμές πώλησής τους. Στην διάθεσή μας θα έχουμε το λιγότερο την μία από τις τρεις συσκευές αμέσως μετά, έτσι ώστε να δημοσιεύσουμε την αναλυτική μας αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. Δέκα και σήμερα, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ