Honor 10 Lite: για... πολλές σέλφι, με χρήματα λίγα

Φωτογραφικό, ισορροπημένο και προσιτό, άμεσα διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά

To 2018 ήταν αποφασιστικής σημασίας χρονιά για την Honor, ειδικά για την χώρα μας όπου απέκτησε κι επίσημα αυτόνομη υπόσταση από την μητρική Huawei - και η εταιρεία δείχνει αποφασισμένη να ξεκινήσει το 2019 "δυνατά" με το επερχόμενο V20 (θα καλύψουμε την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα από το Παρίσι την ερχόμενη εβδομάδα). Πριν από αυτό, ωστόσο, έχει για το ελληνικό κοινό μία άλλη πρόταση, άμεσα διαθέσιμη και προσιτή σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του: το Honor 10 Lite, το οποίο "ζητά" μόλις... €199 (!) για την έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 32 GB, και €229 για την έκδοση με τον διπλάσιο, για την διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων.

Το Honor 10 Lite θα πρέπει να το σκέπτεται κανείς όχι τόσο ως "μικρό αδελφάκι" του πολύ καλού περσινού Honor 10 αλλά ως διάδοχο του Honor 9 Lite που είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018: ένα βελτιωμένο σε όλα "εισαγωγικό" μοντέλο, το οποίο δανείζεται όσα πιο πολλά στοιχεία μπορεί από τις καλύτερες περσινές συσκευές της Honor και δίνει έμφαση σε συγκεκριμένους τομείς ώστε να διαμορφώσει δικό του χαρακτήρα. Ένας τέτοιος τομέας τον οποίο η Honor προωθεί ως ιδιαίτερα φροντισμένο στο Honor 10 Lite είναι ο φωτογραφικός: η κύρια κάμερα είναι "διπλή", ανάλυσης 13 Megapixel και υποβοηθούμενη από ξεχωριστό αισθητήρα μέτρησης "βάθους", εκείνη ωστόσο της πρόσοψης είναι ανάλυσης 24 (!!!) Megapixel με ευρυγώνιο φακό - δικαίως λοιπόν η εταιρεία υπόσχεται εξαιρετικές φωτογραφίες selfie με απόδοση χρώματος HDR.

Και οι δύο κάμερες υποβοηθούνται από το λογισμικό ελέγχου και το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Honor, εξασφαλίζοντας πως σε κάθε φωτογραφία επιλέγονται αυτόματα οι σωστές ρυθμίσεις για αποτέλεσμα ποιοτικό ανεξαρτήτως συνθηκών. Η μεγάλη, τόσο σε διαγώνιο όσο και σε ανάλυση, οθόνη του Honor 10 Lite βοηθά φυσικά τόσο στην σκόπευση και προεπισκόπηση των φωτογραφιών ή του video, όσο και στην άνετη θέαση μετά από την σύλληψή τους. Τιμώντας άλλωστε την παράδοση που έχει καθιερώσει στον τομέα του design όλων της των κινητών, η Honor έχει φροντίσει για την καλαισθησία του Honor 10 Lite όπως φρόντισε και για τα ακριβότερα μοντέλα της: το μεταλλικό του περίβλημα έχει να επιδείξει την ίδια επεξεργασία που κάνει το χρώμα του να ιριδίζει, παραμένοντας βέβαια ανθεκτικό σε γρατσουνιές και χτυπήματα.

Συνυπολογίζοντας κανείς την επαρκέστατη επεξεργαστική δύναμη που προσφέρει η συσκευή - οκταπύρηνος επεξεργαστής βοηθούμενος από 3 GB μνήμης λειτουργίας - αλλά και την παρουσία του Android 9.0 με το ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον EMUI 9 της Honor, δεν είναι δύσκολο να συμφωνήσει μαζί μας: το Honor 10 Lite διαθέτει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μία εμπορική επιτυχία, ειδικά σε αυτό το επίπεδο κόστους. Για περισσότερα επιφυλασσόμαστε στην σχετική αναλυτική μας αξιολόγηση. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ