Honor 10

To δέκα το καλό, το δέκα το καλύτερο

Η Honor στο νέο της κινητό υιοθετεί κι αυτή την... τάση του 2018 στις οθόνες των κορυφαίων smartphones, την εγκοπή στο πάνω μέρος τους α λα iPhone X. Τουλάχιστον η συγκεκριμένη κατασκευάστρια έχει τόσο την δικαιολογία (προσφέρει λειτουργία Face Unlock), όσο και την... λύση, για εμάς τους υπόλοιπους που θεωρούμε αυτό το στοιχείο αντιαισθητικό: στις ρυθμίσεις οθόνης του Honor 10 συγκαταλέγεται και μία που "γεμίζει με μαύρο" το πάνω-πάνω τμήμα της όπου βρίσκεται η εγκοπή, οπότε αυτή δεν φαίνεται πλέον παρά μόνο από ορισμένες συγκεκριμένες γωνίες. Όλες οι ενδείξεις που φιλοξενούνταν δεξιά κι αριστερά της εγκοπής μετακινούνται λίγο παρακάτω κι ευθυγραμμίζονται, οπότε το καινούργιο Honor απλώς δείχνει να έχει του ίδιου ύψους πλαίσιο πάνω και κάτω στην οθόνη του.

Είναι τέτοια "μικρά" στοιχεία αυτά που "προδίδουν" πόσο έχει σκεφτεί η Honor και επιδιώξει να "λάβει στα υπ' όψιν" τί δηλώνουν πως θέλουν οι χρήστες των σύγχρονων smartphones. Στο Honor 10 δεν λείπει ούτε η θύρα "παραδοσιακών" ακουστικών - εννοείται πως υπάρχει και η USB-C, οπότε είναι εφικτή η ακρόαση και φόρτιση ταυτόχρονα - ούτε η θύρα υπερύθρων, που αποδεικνύεται χρήσιμη ενίοτε, ούτε μια προστατευτική θήκη μέσα στην συσκευασία του, ακριβώς επειδή η γυάλινη πίσω πλευρά του φυσιολογικά είναι ευαίσθητη στα χτυπήματα. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, αξιοποιώντας την τελευταία... χάνει κανείς στα 3 από τα 4 διαθέσιμα χρώματα του Honor 10 ένα από τα πλέον εντυπωσιακά του χαρακτηριστικά: την ειδική επίστρωση της πίσω πλευράς που έχει ως αποτέλεσμα αυτή να "ιριδίζει" σε διάφορες αποχρώσεις καθώς το φως αντανακλάται με όμορφο τρόπο πάνω της.

Όχι πως η Honor δεν έχει δώσει την απαραίτητη προσοχή στα "μεγάλα" πέρα από τα "μικρά" βέβαια. Ο επεξεργαστής του νέου Honor είναι ο ίδιος, πανίσχυρος που ενσωματώνουν τα πρόσφατα P20 της μητρικής της Honor, της Huawei, πράγμα που σημαίνει πως τα πάντα στο 10 γίνονται γρήγορα και απροβλημάτιστα... ο,τιδήποτε κι αν σημαίνει αυτό το "πάντα" - από όλα τα συνήθη καθημερινά apps για Web, mail και κοινωνικά δίκτυα, μέχρι τα πλέον απαιτητικά games. Τα 4 GB μνήμης λειτουργίας είναι για πρακτικά οποιονδήποτε υπεραρκετά, τα 64 ή 128 GB αποθηκευτικού χώρου αρκετά ή υπεραρκετά επίσης (ανάλογα και με την χρήση που σκοπεύει να κάνεις κανείς). Η μπαταρία των 3400 mAh είναι ευμεγέθης κι εξασφαλίζει άνετα εργασιακή ημέρα με "τυπική" χρήση ή έστω 10-12 ώρες με εντατική.

Η Honor στο 10 αξιοποιεί το Android 8.1 με το γραφικό περιβάλλον της μητρικής Huawei, το EMUΙ, στην ίδια έκδοση. Αυτό έχει βελτιωθεί πάρα πολύ από τις πρώτες, αδέξιες εκδόσεις του και είναι πλέον καλαίσθητο και ομοιογενές, αλλά... ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε για ποιό λόγο και οι δύο εταιρείες εν έτει 2018 δεν υιοθετούν πλέον το "αγνό κι ασπίλωτο" Android της Google. Είναι αυτό που και οι ίδιοι οι χρήστες θέλουν, είναι αυτό που διευκολύνει περισσότερο τις ενημερώσεις ασφαλείας και μεταβάσεις σε επόμενες εκδόσεις και είναι αυτό που, εν τέλει, βρίσκεται πλήρως "κάτω από" το EMUΙ, με το δεύτερο να προσθέτει απλώς είτε apps που υπάρχουν ήδη είτε apps που κανείς δεν εμποδίζει τις δύο εταιρείες να προσφέρουν και με το "αναλλοίωτο" Android ούτως ή άλλως. Αν υπάρχουν... άλλοι λόγοι προτιμάμε να μην τούς σκεφτόμαστε πολύ, ξέρουμε ωστόσο τί θα ήταν εν τέλει περισσότερο εξυπηρετικό για όλους κι ελπίζουμε κάποια στιγμή να υιοθετηθεί.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ