Honor 10

To δέκα το καλό, το δέκα το καλύτερο

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €529,00

Εταιρία: Honor
Διανομή: Honor Greece

Δεν χρειάζεται να είναι... αναλυτής ή δημοσιογράφος τεχνολογίας κανείς, μα απλός καταναλωτής που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα smartphones, για να διαπιστώσει πως την τελευταία διετία η συγκεκριμένη κατηγορία έχει πολωθεί σε αντιεξυπηρετικό εν πολλοίς βαθμό. Υπάρχουν οι συσκευές της υψηλότερης ή υψηλότατης κατηγορίας, με κόστος άνω των π.χ. €749-€799 (που κάνουν τα πάντα), υπάρχουν οι εισαγωγικές με κόστος μέχρι π.χ. €199 (που κάνουν όλα τα βασικά για τα δεδομένα του 2018 μα "ως εκεί"), υπάρχουν και... όλες οι υπόλοιπες στα ενδιάμεσα κόστη, που ψάχνουν τις ισορροπίες ανάμεσα στο "γήινο" κόστος και στις όσο το δυνατόν λιγότερες υποχωρήσεις. Εκεί "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες" και γι' αυτό αξιόλογες προτάσεις "χάνονται" ακριβώς επειδή το πλατύ κοινό δεν θέλει να καταπιαστεί με τις λεπτομέρειες και την τεχνογνωσία που απαιτούνται, απλώς για ν' αγοράσει κινητό.

Αν όμως υπήρχε ένα κινητό που προσφέρει πρακτικά όλα όσα προσφέρουν τα "μεγάλα", ακριβά κινητά, χωρίς "αλλά" ή "αστερίσκους", και το μόνο που χρειαζόταν να ξέρει κανείς γι' αυτό είναι πως κοστίζει 300 ή πιο πολλά ευρώ λιγότερα από εκείνα; Τότε... μάλλον αλλάζει το πράγμα - και αυτό ακριβώς φιλοδοξεί να προσφέρει το Honor 10.


H Honor είναι έμπειρη πια στην διάθεση του είδους συσκευών που προσφέρουν πολύ υψηλό δείκτη αξίας/κόστους: τα Honor 8 και Honor 9 των δύο περασμένων ετών προέβαλλαν το ίδιο χαρακτηριστικό, όμως στο 10 "εισπράττει" κανείς αμέσως πως στην δική του περίπτωση έχει καταβληθεί προσπάθεια για "το κάτι παραπάνω". Ο σχεδιασμός του είναι υπέροχος, με προσεγμένες καμπύλες σε όλη του την επιφάνεια και άψογη συναρμογή ανάμεσα στα γυάλινα και μεταλλικά τμήματά του, ενώ ως κατασκευή είναι στιβαρή, συμπαγής, έχοντας παράλληλα εντυπωσιακά μικρό βάρος. Είναι το είδος της συσκευής που "αποπνέει πολυτέλεια"... εντελώς ασύμβατη με το σχετικό κόστος - αν δεν γνωρίζαμε ήδη την τιμή πώλησης του Honor 10, βάσει της πρώτης επαφής μαζί του δεν θα την μαντεύαμε ποτέ.

Η ίδια εξαιρετική εντύπωση παραμένει και μετά από τις πρώτες ώρες χρήσης, όταν έχει "παίξει" αρκετά κανείς με το Honor 10 για ν' αξιολογήσει την οθόνη του. Αυτή είναι αναλογιών 19:9, "στενόμακρη" δηλαδή, τεχνολογίας LCD IPS και ανάλυσης 2880x1080 pixels - και η πρώτη ένδειξη πως η Honor κάνει μεν κάποιους "συμβιβασμούς" ώστε να μην κοστίζει το 10 τόσα χρήματα όσο άλλα πολυακουσμένα κινητά της αγοράς, μα τους κάνει με προσοχή. Η οθόνη αυτή είναι οξύτατη (δεν χρειάζεται κατά βάση υψηλότερη ανάλυση), με πειστικά χρώματα (ειδικά αλλάζοντας την γκάμα της σε Normal από Vivid και την θερμοκρασία της σε Warm από Default) κι αρκετά λαμπερή ώστε να χρησιμοποιείται άνετα στο φως του ήλιου χωρίς η σχετική ρύθμιση να είναι στο maximum.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ