H Samsung πρωτοπορεί με το Galaxy S Selfie

Το πρώτο smartphone ειδικά σχεδιασμένο για αυτοφωτογράφηση, στην αγορά σύντομα

Αναγνωρίζοντας την ύπαρξη και τη σημασία μίας τάσης που οι καθημερινοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων έχουν διακρίνει εδώ και καιρό, η Samsung - η εταιρεία με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς παγκοσμίως στην κατηγορία των smartphones - ανακοίνωσε ένα νέο μέλος στην οικογένεια των περίφημων Galaxy S, ως απάντηση στην τάση αυτή. Το Samsung Galaxy S Selfie είναι ένα κινητό τηλέφωνο ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να διευκολύνει την σύλληψη προσωπικών φωτογραφιών από τον ίδιο τον κάτοχό του (selfies) με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια και σε υψηλή ποιότητα. Η κορεάτικη εταιρεία, δε, υπογραμμίζει την πολύ μεγάλη ταχύτητα με την οποία το Galaxy S Selfie ενεργοποιεί την κάμερα και εστιάζει, για την περίπτωση που ο κάτοχός του θέλει να εκπλήξει τον εαυτό του αλλά να τον συλλάβει και στην κατάλληλη στιγμή.

Τα πάντα στο Samsung Galaxy S Selfie έχουν επιλεγεί και διαμορφωθεί με γνώμονα τη σύλληψη selfies και μόνο. Είναι ένα προϊόν με απόλυτο focus στην κύρια λειτουργία του, γεγονός που αντικαθρεπτίζεται και στα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Είναι κατασκευασμένο από ποιοτικό πλαστικό, με ματ επίστρωση για σταθερή φωτογράφιση ακόμη και στο πιο γλυστερό μπάνιο, ενώ οι εργονομικά μελετημένες σχεδιαστικές του γραμμές καθιστούν εφικτή τη σταθερή, άνετη χρήση του στην άκρη ορειβατικού σχοινιού πιασμένου σε βράχο οποιασδήποτε ελληνικής βουνοκορφής, όσο δυνατός κι αν είναι ο τοπικός άνεμος. Ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή στα 300 MHz, 128 MB μνήμης λειτουργίας και 512 ΜΒ αποθηκευτικού χώρου, τα οποία η εταιρεία ορίζει ως επαρκή για την άψογη απόδοση του app που ελέγχει την κάμερα στην πρόσοψη του κινητού, του app για την πραγματοποίηση κλήσεων και την λήψη ή αποστολή μηνυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Galaxy S Selfie, ως προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για μια από τις δημοφιλέστερες λειτουργίες των σύγχρονων smartphones, δεν φέρει στην πίσω πλευρά του κάμερα. Φωτογραφίζει αποκλειστικά με αυτήν της πρόσοψης. Επίσης δεν ενσωματώνει ηχεία ή υποδοχή ακουστικών, ενώ η υποδοχή της κάρτας SIM, της κάρτας επέκτασης αποθηκευτικού χώρου (κρίθηκε τελικά απαραίτητη) και η θύρα USB είναι όλα κρυμμένα με καλαίσθητο τρόπο κάτω από το καπάκι της πίσω πλευράς του. Είναι, κατά συνέπεια, αδιάβροχο - ένα μεγάλο προτέρημα της συσκευής στα μάτια του target group που σκοπεύει φέτος να συλλάβει τις πιο τρελές selfies στις παραλίες της Μυκόνου.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δώσει η Samsung στο προεγκατεστημένο software που συνοδεύει κάθε Galaxy S Selfie. Το λογισμικό ελέγχου της κάμερας παρουσιάζει στην οθόνη του κινητού μία προεπισκόπηση του selfie, ακριβώς όπως θα αποθηκευθεί μετά τη λήψη της. Η κάθε φωτογραφία συλλαμβάνεται αρχικά στα 1.2 Megapixel, όμως με το ειδικό interpolation software της Samsung μεγεθύνεται στα 50 Megapixel έτσι ώστε, όταν συρρικνωθεί ξανά για τη δημοσίευσή της στο Facebook ή το Twitter να μην χάσει τίποτε από τη λεπτομέρεια και την οξύτητα της αρχικής φωτογραφίας. Υπάρχει πλήρης γκάμα από εφέ και φίλτρα επεξεργασίας που μπορεί να αξιοποιήσει ο χρήστης για να εκφράσει τη δημιουργικότητά του, τα οποία εφαρμόζονται μετά την σύλληψη της κάθε φωτογραφίας. Ενόσω ο επεξεργαστής του Samsung Galaxy S Selfie κάνει τους σχετικούς υπολογισμούς, ο χρήστης έχει όλο το χρόνο να σκεφτεί και ν' αποφασίσει σε ποιό από τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα θα δημοσιεύσει πρώτα τη νέα του selfie. Η δημοσίευση αυτή γίνεται μέσω των ειδικών app της Samsung, καθώς με το Galaxy S Selfie δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο Google Play. Κάτι τέτοιο θα αποσπούσε την προσοχή του χρήστη από τη σύλληψη των καλύτερων selfies του και θα αλλοίωνε το χαρακτήρα της συσκευής.

"Είμαστε ευτυχείς που με το Galaxy S Selfie αποδεικνύουμε για ακόμη μια φορά πως η καινοτομία βρίσκεται στο DNA της Samsung και χαρακτηρίζει κάθε προϊόν της", δήλωσε ο Dr. Oh-Hyun Kwon, διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας. "Είναι ένα smartphone απλό και απέριττο, απόλυτα εστιασμένο στον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε. Το συγκεκριμένο Galaxy S είναι αποτέλεσμα μιας ιδιοφυούς ιδέας, πολύχρονης δουλειάς στα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, αλλά και μελέτης των τάσεων σε Δικτυακές τεχνολογίες αιχμής, όπως τα κοινωνικά δίκτυα. Κανείς άλλος δεν σκέφτηκε να σχεδιάσει ένα smartphone ειδικά για την σύλληψη selfies. Για την ακρίβεια", συνέχισε ο Dr. Kwon, "θα μπορούσε να πει κανείς πως η Samsung ήταν πάντοτε μπροστά από τις εξελίξεις, αφού στο όνομα της σειράς μας των Galaxy S, το S φυσικά σήμαινε πάντοτε selfie".

Το Samsung Galaxy S Selfie θα βρίσκεται και στην ελληνική αγορά εγκαίρως για την κρίσιμη εμπορική περίοδο του Πάσχα, στην προτεινόμενη λιανική τιμή των €499. Στις σχετικές προπαραγγελίες θα τηρηθεί όχι μόνο αυστηρή σειρά προτεραιότητας, αλλά και αισθητικά κριτήρια επιλογής ανάμεσα στους καταναλωτές που, βάσει εξωτερικής εμφάνισης, θα δημιουργήσουν τις καλύτερες selfies για τα περισσότερα Likes. Ειδικά για την αρχική περίοδο κυκλοφορίας του Galaxy S Selfie, η Samsung θα προσφέρει στην ειδική τιμή των €99.99 και τον ειδικό φακό-αξεσουάρ "Too Many Mai Tais" που προσαρμόζεται στην κάμερα της πρόσοψης του κινητού και "θολώνει" (bokeh effect) όχι μόνο το background της φωτογραφίας, αλλά όλα τα στοιχεία του κάδρου. Περισσότερες λεπτομέρειες, στην αναλυτική μας παρουσίαση... του χρόνου την Πρωταπριλιά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ