Filmic Pro Doubletake: εγγραφή video... δύο σε ένα

Για πρώτη φορά με δύο κάμερες μαζί σε iPhone, το σχετικό app μάλιστα δωρεάν

Οποιοσδήποτε φίλος ή φίλη του Αθηνόραμα Digital είχε παρακολουθήσει την παρουσίαση της Apple στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη, εκείνη στην διάρκεια της οποίας είχαν αποκαλυφθεί τα νέα iPhone δηλαδή, πιθανότατα θυμάται πόση έμφαση είχε δοθεί στις φωτογραφικές τους δυνατότητες και σε μία συγκεκριμένα: αυτήν που επιτρέπει, με το κατάλληλο app και εκμεταλλευόμενη υποτίθεται την πρόσθετη ισχύ των νέων μοντέλων, να συλλαμβάνει κανείς video με δύο κάμερες ταυτόχρονα. E, προφανώς... χρειάστηκε τον χρόνο του, αλλά αυτό το app είναι επιτέλους διαθέσιμο στο App Store και το καλύτερο: προσφέρεται δωρεάν!

Το app ονομάζεται DoubleTake και έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία ανάπτυξης που προσφέρει στους κατόχους iPhone το περίφημο Filmic Pro: ένα από τα κορυφαία apps εγγραφής video με κινητό, το οποίο προορίζεται κυρίως για ημιεπαγγελματική ή και επαγγελματική χρήση. Η δυνατότητα αυτή θα ενσωματωθεί και στην επόμενη έκδοση του Filmic Pro, την 7, η οποία θα γίνει διαθέσιμη τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Για την ώρα, ωστόσο, μπορεί να πειραματιστεί κανείς με το DoubleTake χωρίς να πληρώσει τίποτε, αρκεί να είναι κάτοχος ενός iPhone XR, XS, XS Max, 11, 11 Pro ή 11 Pro Max και να χρησιμοποιεί το iOS 13. Η ταυτόχρονη εγγραφή video μπορεί να γίνει σε αναλύσεις έως 1080p και όχι 4Κ - πρόκειται για περιορισμό που προκύπτει από την υποδομή λογισμικού της ίδιας της Apple - και σε υψηλή ποιότητα σε όλα τα υποστηριζόμενα μοντέλα iPhone.

Οι εφαρμογές του DoubleTake μπορούν να είναι πολλές και διάφορες: εγγραφή κινούμενης εικόνας με την κύρια κάμερα και ταυτόχρονα με αυτήν της πρόσοψης - έτσι ώστε να μιλά κάποιος στην δεύτερη και παράλληλα να φαίνεται τί ο ίδιος βλέπει - εγγραφή με την κάμερα του κανονικού φακού και ταυτόχρονα με αυτήν του του ευρυγώνιου, εγγραφή "picture in picture" (η δεύτερη λήψη σε "παράθυρο" δηλαδή μέσα στην πλήρη οθόνη της πρώτης) κ.α. Το app προσφέρει ρυθμό σάρωσης εγγραφής στα 24/25/30 fps αλλά και κάποια ρυθμιστικά για τις λήψεις (όχι βέβαια τα εκτενέστατα του Filmic Pro). Τα αποτελέσματα της εγγραφής μπορούν να αποθηκευτούν τόσο μεμονωμένα, όσο και συνδυαστικά (στο ίδιο αρχείο video δηλαδή μαζί τα clip από δύο διαφορετικές κάμερες).

Υπενθυμίζουμε πως η δυνατότητα εγγραφής video από δύο κάμερες ταυτόχρονα υποστηρίζεται (αν και σε χαμηλότερη ανάλυση) από την Google στο Android 9 και μετά - την έχουμε, για την ακρίβεια, ήδη συναντήσει σε ορισμένα smartphones όπως το Nokia 9 PureView που την ονόμαζε Bothie Mode - όμως είναι η πρώτη φορά που οι κάτοχοι iPhone την έχουν στην διάθεσή τους. Καθόλου άσχημα, για... δωρεάν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ