Creative Labs Muvo 2C

To ηχείο... παλάμης που βρυχάται!

Είδος: Φορητά player
Τιμή: €39,99

Εταιρία: Creative Labs
Διανομή: Creative Labs Greece

Υπάρχουν στην αγορά της τεχνολογίας συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων οι οποίες "ξεκινούν δειλά", γίνονται για κάποιο λόγο δημοφιλείς σε "in" κοινά και μετά... κυριολεκτικά "εκρήγνυνται" σε εύρος προτάσεων ποιότητας και κόστους, απευθυνόμενες πια σε όλους - για να σταθεροποιηθούν σε έναν ρυθμό περισσότερο προβλέψιμο στην συνέχεια. Τα ασύρματα ηχεία που επικοινωνούν με πληθώρα διαφορετικών συσκευών για ν' αποδώσουν μουσική βρίσκονται αναμφίβολα πια σε αυτήν την τελευταία "φάση" εξέλιξης και, για να είμαστε ειλικρινείς, είχαμε την εντύπωση πως - σε γενικές γραμμές - την τελευταία διετία "τα είχαμε δει όλα" όσον αφορά τα προϊόντα αυτά. Ε, και μετά... συζήσαμε μερικές ημέρες με ένα Muvo 2C της Creative και αναθεωρήσαμε ουκ ολίγα πράγματα για το τί μπορεί να κάνει και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ασύρματο ηχείο, ακόμη και μεγέθους παλάμης!

Είναι λογικό να ξεκινήσει κανείς από αυτό ακριβώς, αφού και πρακτικά είναι το πρώτο πράγμα που εκπλήσσει: βγάζοντας αρχικά κανείς από την συσκευασία του ένα Muvo 2C δυσκολεύεται να πιστέψει πως κάτι τόσο μικρό - το ηχείο χωρά κυριολεκτικά στην παλάμη ενός ενήλικα - μπορεί να προσφέρει ήχο επαρκώς δυνατό ώστε να έχει νόημα η χρήση του και επαρκώς ποιοτικό ώστε να μην υποφέρει από παραμορφώσεις. Όμως το 2C από τις πρώτες κιόλας ακροάσεις "κερδίζει τις εντυπώσεις" με... χαρακτηριστική άνεση: ο ήχος του είναι διαυγής, λεπτομερής, χωρίς αλλοιώσεις σε υψηλές στάθμες και με αξιόλογο "σώμα" στις χαμηλές, χάρις στο ποιοτικό ηχείο "παθητικού μπάσου" που ενσωματώνει. Έχουμε συναντήσει στο παρελθόν κι άλλα ασύρματα ηχεία που αποδίδουν αξιόλογα αποτελέσματα αλλά ποτέ κανένα τόσο μικρό - ενδεικτικό της προσεκτικής δουλειάς που έχει κάνει η Creative στο συγκεκριμένο προϊόν από πλευράς μηχανικής και ακουστικής.

Η απρόσμενα υψηλή ποιότητα ήχου που μπορεί να αποδώσει το Muvo 2C αντισταθμίζει και με το παραπάνω τον κατά τι τυπικό σχεδιασμό που διακρίνει την πρόταση της Creative: αυτός είναι μεν καλαίσθητος, αλλά χωρίς κάτι ιδιαίτερο να χαρακτηρίζει ή να "διανθίζει" οπτικά την συσκευή. Προσφέρεται, ωστόσο, σε τρία έντονα, μοντέρνα χρώματα - μπλε, κόκκινο, πράσινο - και βέβαια σε μαύρο, ενώ η ποιότητα κατασκευής του είναι άκρως ικανοποιητική για το κόστος στο οποίο προσφέρεται. Το μικρό του μέγεθος και βάρος - 159 γραμμάρια όλα κι όλα, ελαφρύτερο από πολλά smartphones - επιτρέπει την μεταφορά του πρακτικά σε οποιαδήποτε τσάντα ή σακίδιο, ενώ η αυτονομία του από πλήρη φόρτιση μετά από τρεις ή τέσσερις "κύκλους" διαπιστώσαμε πως είναι επαρκής για περίπου 6 ώρες λειτουργίας. Ε, αν αληθινά χρειάζεται κανείς να ακούει συχνά μουσική "εκεί έξω" ή τέλος πάντων μακριά από πρίζες για περισσότερες από έξι ώρες συνεχόμενες, είναι... περίπτωση, αφενός, υπάρχουν και οι φορητές μπαταρίες (powerbanks) αφετέρου!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ