Apple: σημαντική εξαγορά στον τομέα αναγνώρισης φωνής

Με απώτερο σκοπό την βελτίωση της Siri και την χρήση της σε όλων των ειδών τα apps - αλλά... όχι μόνο γι' αυτό

Είναι παραδεκτό ακόμη και από το πλέον... πιστό fanboy της Apple ότι η Siri (η εικονική βοηθός που ο κολοσσός του Cupertino δημιοούργησε έτσι ώστε να προσθέσει φωνητικές εντολές σε πολλά της προϊόντα) δεν είναι η καλύτερη τέτοια δυνατότητα στον τομέα της. Τόσο η Amazon Alexa όσο και ο Google Assistant είναι ανώτερες αντίστοιχες λειτουργίες που αποδεικνύονται εξυπνότερες, ευκολότερες στην χρήση, ακριβέστερες στα αποτελέσματα που προσφέρουν και περισσότερο πολύτιμες σε πρακτικό επίπεδο και καθημερινό πλαίσιο. Καμία απορία, λοιπόν, που η Apple θέλει να διορθώσει αυτό το κακώς κείμενο - και ευκολότερος τρόπος από το να αναπτύξει την δική της τεχνογνωσία, είναι να εξαγοράσει αυτήν κάποιου άλλου. Εξ ου και η εξαγορά της PullString.

Πρόκειται για μία μικρή σχετικά εταιρεία η οποία εξειδικεύεται σε δύο πράγματα: στο λογισμικό αναγνώρισης φωνής που αναγνωρίζει "έξυπνα" τις λεκτικές εντολές που απευθύνονται σε μία συσκευή και στο λογισμικό υποδομής που επιτρέπει σε προγραμματιστές να υλοποιήσουν apps που ελέγχονται με την φωνή (είτε η εικονική βοηθός είναι η Amazon Alexa είτε ο Google Assistant). Η Pullstring αναλαμβάνει ακόμη και να δημοσιεύσει και προωθήσει τα apps αυτά στα αντίστοιχα "φωνητικά" apps stores των Amazon και Google για λογαριασμό του εκάστοτε προγραμματιστή.

Η Apple με την εξαγορά αυτή, κοινώς, "χτυπά μ' ένα σμπάρο δυο τριγώνια": επεκτείνει την δική της τεχνογνωσία στον τομέα της αναγνώρισης φωνής, ενώ παράλληλα στερεί από τον ανταγωνισμό της έναν εύκολο κι αποτελεσματικό τρόπο να προστίθεται σε apps φωνητικών εντολών. Το πρώτο πράγμα, πάντως, που περιμένουμε να κάνει η Apple με την τεχνογνωσία της PullStrings είναι να προσθέσει - ίσως και μέσα στο 2019 - περισσότερες πρόσθετες δυνατότητες στην Siri ώστε αυτή να πλησιάσει το επίπεδο των εξελιγμένων, μεγάλης ποικιλίας πρόσθετων δυνατοτήτων (Skills) της Alexa.

Υποθέτουμε, φυσικά, πως εν ευθέτω χρόνω η PullStrings θα αφαιρέσει από την αγορά τα εργαλεία που επέτρεπαν στους δημιουργούς apps να προσθέτουν φωνητικές εντολές για Amazon Alexa και Google Assistant. Δεν μάς αρέσουν τα μονοπώλια, μα αν πρόκειται τουλάχιστον να βελτιωθεί αισθητά και σε πολλαπλά επίπεδα η Siri, σχεδόν... χαλάλι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ