Apple: προ των πυλών τα AirPods Max

Τα πρώτα ακουστικά κεφαλής των Αμερικανών σε λίγες μέρες και... ναι, είναι ακριβά

Η σχετική φημολογία είχε ξεκινήσει από το... 2018, όσον αφορά τις προθέσεις της Apple να εισέλθει στην κατηγορία των ακουστικών κεφαλής υψηλού επιπέδου, ενώ η η φημολογία για κάποια ανακοίνωση της Apple πριν από το τέλος του χρόνου μόλις πριν από μερικές ημέρες - και αποδείχθηκαν και οι δύο αληθινές: ο αμερικανικός κολοσσός θα διαθέσει στην αγορά τα AirPods Max, μεγάλα ακουστικά κεφαλής, στην αγορά των ΗΠΑ και 25 ακόμη χωρών, στις 15 Δεκεμβρίου προς $549. Τα AirPods Max θα προσφέρονται σε πέντε διαφορετικά χρώματα - μεταλλικό γκρι, ασημί, γαλάζιο, πράσινο και ροζ - και οι προπαραγγελίες γι' αυτό ξεκινούν από σήμερα.

Οι Αμερικανοί καταμετρούν στα πλεονεκτήματα των AirPods Max την λειτουργία απομόνωσης ήχου του εξωτερικού περιβάλλοντος (noice cancellation), την δυνατότητα ακύρωσης αυτής της λειτουργίας ανά πάσα στιγμή ώστε ο ακροατής π.χ. να ακούει την φωνή κάποιου που μιλά (transparency mode), την απόδοση πολυκάναλου και πολυκατευθυντικού ήχου διάταξης 5.1, 7.1 και Dolby Atmos, καθώς και την δυνατότητα ισοστάθμισης ήχου σε πραγματικό χρόνο για υψηλότερη πιστότητα (adaptive EQ). Η Apple υπογραμμίζει, φυσικά, και την ποιοτική κατασκευή των ηχείων στα ακουστικά αυτών καθ' αυτών, τα οποία είναι διαμέτρου 40 χιλιοστών στηρίζονται σε διπλό μηχανισμό "δαχτυλιδιών" από νεοδύμιο ώστε να περιορίζονται οι παραμορφώσεις ήχου λόγω της κίνησης των ηχείων αυτών ακόμη και στο maximum της έντασης.

Το chip ελέγχου Η1 που ενσωματώνουν τα AirPods Max επεξεργάζεται τον ήχο σε πραγματικό χρόνο για προσαρμογή και βελτίωσή του σε όλες τις συνθήκες ακρόασης. Αναλαμβάνει, επίσης, λειτουργίες όπως η συνεργασία με την φωνητική βοηθό Siri, η αυτόματη μετάβαση χρήσης από μία συσκευή σε άλλη, καθώς και την ροή ήχου από μία συσκευή σε δύο ζεύγη AirPods Max ταυτόχρονα. Σημειώνεται πως τα AirPods Max συνεργάζονται μόνο με προϊόντα της Apple, δηλαδή με iPhone που στηρίζονται σε iOS 14.3 ή νεότερο, iPad που στηρίζονται σε iPadOS 14.3 ή νεώτερο, υπολογιστές Mac που στηρίζονται σε macOS Big Sur 11.1 ή νεότερο, Apple Watch που στηρίζεται σε watchOS 7.2 ή νεότερο και Apple TV που στηρίζεται σε tvOS 14.3 ή νεότερο.

Η Apple σαφώς στηρίζεται στην μεγάλη επιτυχία των AirPods/AirPods Pro για να προωθήσει τα AirPods Max ως αντίστοιχα κορυφαία πρόταση στην κατηγορία των ακουστικών κεφαλής. Όμως ενώ εκείνα εμφανίστηκαν στην αγορά σε μία περίοδο που τα ασύρματα ακουστικά εσωτερικής τοποθέτησης (in-ear) ως προϊοντική κατηγορία ακόμη διαμορφώνονταν, τα AirPods Max θ' αντιπαρατεθούν με πολλά εξαιρετικά μοντέλα καθιερωμένων κατασκευαστών όπως οι Sony, Sennheiser, AKG, Bowers & Wilkins και άλλων, ζητώντας κατά περίπτωση περισσότερα ή πολύ περισσότερα χρήματα. Φυσικά τα προϊόντα της Apple... "έχουν το κοινό τους", με την έννοια του σημαντικού αριθμού καταναλωτών που θα τα αγοράσει βάσει brand και μόνο, όμως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποιό επίπεδο ποιότητας κινούνται τα AirPods Max ώστε να δικαιολογούν έστω κι εν μέρει το κόστος τους. Σε λίγες ημέρες, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ