Apple: ματαίωση του WWDC, αντ' αυτού online εκδήλωση

Όλα δείχνουν πως αναβάλλεται και η παρουσίαση του iPhone SE2 και άλλων συσκευών της εταιρείας

H πανδημία του κορονοϊού έχει "κοστίσει" στην αγορά της τεχνολογίας, της οικιακής ψυχαγωγίας και των τηλεπικοινωνιών ουκ ολίγες εκθέσεις και εκδηλώσεις από την αρχή της χρονιάς, από το Mobile World Congress τον Φεβρουάριο και την Ε3 τον Ιούνιο μέχρι την GDC τον Μάρτιο και την Build τον Μάιο - και όλα δείχνουν, καθώς τα κρούσματα και τα θύματα παγκοσμίως και στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνονται, πως η Apple θα υιοθετήσει την ίδια προσέγγιση. Η καθιερωμένη της εκδήλωση WWDC, που λάμβανε χώρα στις αρχές Ιουνίου για πολλά χρόνια, ματαιώνεται για φέτος.

Στην θέση της ο αμερικανικός κολοσσός θα μεταδώσει για το ευρύ κοινό μέσω Internet μία παρουσίαση διαφορετικού φορμά (όχι δηλαδή την παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου προφανώς) και οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση (προγραμματιστές και άλλοι) θα παρακολουθήσουν διάφορα σεμινάρια και παρουσιάσεις του δικού τους ενδιαφέροντος, επίσης online. Η Microsoft και η Google ανακοίνωσαν παρόμοιες Δικτυακές εκδηλώσεις για την Build και την I/O αντιστοίχως.

Στην ματαιωμένη πλέον "παραδοσιακή" WWDC θα βλέπαμε για πρώτη φορά ποιά νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες σκοπεύει να ενσωματώσει η Apple στις επόμενες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων, του iOS και του macOS, καθώς και καινούργια μοντέλα MacBook και iMac. Όμως όλα δείχνουν πως και η εκδήλωση της Apple που φημολογούνταν για τα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου με αντικείμενο τον διάδοχο του "μικρού" iPhone SE, νέα iPad και νέο Apple TV έχει επίσης σιωπηλά ματαιωθεί - oπότε σε αυτήν την "ψηφιακή" WWDC του Ιουνίου, πλέον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποκαλυφθούν και αυτά τα προϊόντα μαζί με τα υπόλοιπα.

Φυσικά υπάρχει το ενδεχόμενο οι Αμερικανοί να περιοριστούν για τα νέα MacBook, iMac και iPad σε απλό δελτίο Τύπου "κρατώντας" το iPhone SE2 και το λογισμικό στο προσκήνιο της WWDC. Σε κάθε περίπτωση, και όσο η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας του COVID-19, το μόνο σίγουρο είναι πως η οποιαδήποτε επιλογή της Apple θα στερηθεί αντικτύπου σε σχέση με εκδήλωσή της κάτω από "κανονικές συνθήκες", όμως αυτό είναι κάτι που αντιμετωπίζουν όλες οι εταιρείες της τεχνολογίας πλέον (και όχι μόνο). Οπότε... απλώς υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ