Apple iPhone 8 Plus

Εξελικτικό μεν, ακαταμάχητο δε

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €979,00

Εταιρία: Apple
Διανομή: ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Αν υπάρχει ένα αρνητικό στην αγορά της τεχνολογίας και στους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους κινείται, αυτό είναι ασυζητητί η αίσθηση του... ακόρεστου και της δίψας για "το επόμενο πράγμα", ακόμη κι αν το "παρόν πράγμα" είναι κάτι ήδη πάρα πολύ καλό. Το iPhone 8 Plus είναι η πρακτική απόδειξη αυτής της παρατήρησης: ενώ είναι μεν εξελικτικό σε σχέση με τον προκάτοχό του, το άκρως επιτυχημένο iPhone 7 Plus, είναι τόσοι οι τομείς στους οποίους είναι ολοφάνερα καλύτερο, που σε κάθε άλλη περίπτωση θα το χαρακτηρίζαμε ως "κινητό της χρονιάς" αδίστακτα. Το κοινό, ωστόσο, δείχνει να... περιμένει "το επόμενο πράγμα" - στην προκειμένη περίπτωση το iPhone X - με περισσότερο ενδιαφέρον. Και έχουμε ήδη την βάσιμη υποψία πως η στάση αυτή ενδέχεται να είναι λανθασμένη!

Προκειμένου να εξηγήσουμε το γιατί, ας "βγάλουμε από την μέση" τον ένα και σημαντικότερο λόγο για τον οποίο ορισμένοι κάτοχοι ενός iPhone 6/6S/7 (και πάντοτε μιλώντας για την έκδοση Plus) δεν θα αγόραζαν το iPhone 8 Plus: χαρακτηρίζεται από τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό. Ναι, ήταν τεμπέλικη επιλογή της Apple, υπερβολικά μάλιστα. Ναι, το πλαίσιο γύρω από την οθόνη του (ειδικά στο πάνω και κάτω μέρος) φαντάζει πια πολύ μεγάλο σε σχέση με το μινιμαλιστικό κινητών όπως τα Samsung Galaxy S8 Plus/Galaxy Note 8 ή LG V30. Και ναι, αυτό το design "έχει κουράσει" πια, πόσο μάλλον και επειδή το βλέπει κανείς γύρω του πολύ συχνά τα τελευταία τρία χρόνια. Όμως μία συσκευή τόσο περίπλοκη όσο ένα κορυφαίο σύγχρονο smartphone δεν επιλέγεται ή απορρίπτεται βάσει σχεδιασμού και μόνο - και πιθανότατα αυτό είναι που ζητά και η Apple από το κοινό της με το 8 Plus.


Προσπερνώντας κανείς το design και την παρόμοια οθόνη - ίδιας διαγωνίου και ανάλυσης, αλλά με προσαρμόσιμη την θερμοκρασία των χρωμάτων σε πραγματικό χρόνο μέσω της τεχνολογίας TrueTone της Apple - αρχίζει να καταμετρά θετικές διαφορές. Και αυτές είναι πολλές. Ο επεξεργαστής Α11, για παράδειγμα, είναι σχεδόν... παράνομα γρήγορος, τόσο στο καθημερινά αντιληπτό επίπεδο, όσο και στα σχετικά μετροπρογράμματα. Είχαμε καιρό να χειριστούμε κινητό που κάνει τα πάντα με τόση ταχύτητα και άνεση, ώστε να αποπνέει την αίσθηση ότι... αληθινά δεν μπορείς να το φέρεις στα όριά του! Σε συνδυασμό με τα 3 GB μνήμης λειτουργίας και τον ταχύτερο αποθηκευτικό χώρο, το iPhone 8 Plus δεν πρόκειται να απογοητεύσει και τον πλέον... σαδιστικά απαιτητικό χρήστη. Ναι, είναι όντως τόσο γρήγορο.

Έπειτα είναι η "διπλή" κύρια κάμερα στο πίσω μέρος του, η οποία ναι μεν δεν διαφέρει στα τεχνικά χαρακτηριστικά από την αντίστοιχη του περυσινού 7 Plus, όμως λόγω του πανίσχυρου Α11, του iOS 11 και του βελτιωμένου λογισμικού ελέγχου της Apple καταλήγει να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα, γρηγορότερα κι ευκολότερα από ποτέ. Η πολυσυζητημένη επιλογή Portrait Lighting δεν μάς έκανε, για να είμαστε ειλικρινείς, τόση εντύπωση, όση αυτή η απίθανη ικανότητα του 8 Plus να συλλαμβάνει κάθε φορά εκπληκτικά καθαρές, χρωματικά ισορροπημένες φωτογραφίες χωρίς καμία ουσιαστική ρύθμιση, έτσι, "στον αυτόματο". Βελτιωμένα και τα αποτελέσματα σε κακό φωτισμό, και τα αντίστοιχα με κινούμενα αντικείμενα. Το video που συλλαμβάνεται, δε, είναι εκπληκτικής ποιότητας για τα δεδομένα κινητού τηλεφώνου και κατάλληλο για θέαση ακόμη και σε τηλεοράσεις ή προβολείς, όχι μόνο για... παρακολούθηση "στα γρήγορα" μέσω YouTube.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ