30ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Γίνε μέλος της κριτικής επιτροπής του «α» στο 30ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το «α» συστήνει και φέτος μια πενταμελή κριτική επιτροπή αναγνωστών, η οποία βλέποντας όλες τις ταινίες του Διαγωνιστικού Τμήματος θα δώσει το βραβείο κοινού του 30ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό και γίνε μέλος της κριτικής επιτροπής του «α», λαμβάνοντας δωρεάν μια κάρτα διαρκείας για όλες τις προβολές του φεστιβάλ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό να έχουν ελεύθερες τις απογευματινές τους ώρες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, δηλαδή από την Πέμπτη 19/10 μέχρι και την Τετάρτη 1/11, για τη θέαση των ταινιών.

30ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το αθηναϊκό φεστιβάλ ξεκινά την Πέμπτη 19/10 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 26/10 στους κινηματογράφους Ααβόρα και Έλλη, παρουσιάζοντας τις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου σινεμά. Την έναρξη κηρύσσει η αριστουργηματική «Μισαλλοδοξία» (1916) του Ντέιβιντ Γ. Γκρίφιθ, ένα κομψοτέχνημα της 7ης τέχνης που έθεσε τους κανόνες παραγωγής μιας ταινίας, και η προβολή της οποίας στο Μέγαρο Μουσικής (18/10) θα συνοδευτεί με ζωντανή μουσική συνοδεία υπό τη διεύθυνση του Νίκου Πλάτανου.

Η ταινία που θα προβληθεί με φίλτρα που χρησιμοποιούνταν για όλες τις βουβές ταινίες της εποχής, αποτελεί το έναυσμα του αφιερώματος στο ασπρόμαυρο σινεμά όπου θα προβληθούν φιλμ μοναδικής ομορφιάς που αποθεώνουν τη γοητεία των σκιών και των αντιθέσεων.

Οι τυχεροί που θα έχουν την ευκαιρία να γίνει ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής του «α» στο 30ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (19/10-1/11) είναι οι εξής:

ΕΥΑ ΣΑΜΑΡΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΚΑΚΗΣ
ΛΥΔΙΑ ΨΩΜΑ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΙΑΚΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω email για περεταίρω πληροφορίες.