Ούζο Άδολο

Το μοναδικό premium ούζο τριπλής απόσταξης

Το «Άδολο» είναι μια εντελώς ξεχωριστή περίπτωση στην ελληνική ποτοποιία, καθώς είναι αυτό που δημιούργησε την κατηγορία premium ούζο, και η σχεδόν κρυστάλλινη φιάλη του με τυπωμένα κατ ευθείαν επάνω της τα όμορφα στοιχεία της ετικέτας εκφράζει οπτικά την ανώτερη ποιότητα του. Με το που το μυρίζεις, νοιώθεις μια ασυνήθιστα πλούσια ευοσμία να γαργαλάει την μύτη, σαν ένα σύννεφο που μοσχοβολάει ντελικάτα αρώματα φινόκιο και γλυκάνισου, με κάποιες αιχμηρές λεμονάτες νότες και ένα χάδι κανέλας με μια σταλιά χαμομηλιού. Αυτός ο ξεχωριστός πλούτος γεμίζει και τις θερμές κομψές γουλιές του «Άδολου» με την σχεδόν ελαιώδη υφή , που η φινετσάτη, γλυκόπιοτη δύναμη τους μ έναν συνδυασμό γλυκανισάτου φινόκιο και σπιρτόζας, και λίγο πικάντικης φλούδας λεμονιού με απόηχους μαστίχας, καταλήγει σε μια εντυπωσιακά μεγάλη όμορφη επίγευση.

Ούζο Άδολο

Ο λόγος στον οποίον οφείλεται η εξαιρετική ποιότητα αυτού του φανταστικού ούζου, βρίσκεται μέσα στην μπουτίκ, χειροποίητη διαδικασία παραγωγής του. Είναι το προϊόν της τρίτης απόσταξης- τα καλά ούζα αποστάζονται σήμερα δύο φορές- της καρδιάς του αποστάγματος του αδελφού του «Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου». Μόνο που αυτή η τρίτη απόσταξη γίνεται μ έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο χρησιμοποιώντας τον παληό, σφυρηλατημένο στο χέρι, χάλκινο άμβυκα που είχε κατασκευαστεί το 1911 στη Σμύρνη. Είναι πολύ μικρός - περίπου 250 λίτρα – χτισμένος σε πυρότουβλα της ίδιας εποχής και την ενέργεια της απόσταξης την δίνει όπως παληά, φωτιά από ξύλα ελιάς, που προσφέρουν κι αυτά με τον καπνό τους το κατιτί τους στο άρωμα του «Άδολου». Χρειάζεται μεγάλη εμπειρία και συνεχής επίβλεψη της φωτιάς ώστε να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της απόσταξης. Αλλά πριν να ξεκινήσει, το καπάκι του άμβυκα σφραγίζεται με το σώμα του χρησιμοποιώντας όπως παληά ζυμάρι. Μετά από 13 ώρες αργής επεξεργασίας, κυλάει η άδολη καρδιά της τρίτης απόσταξης, η καρδιά της καρδιάς του αποστάγματος που οριοθετείται ακόμη πιο αυστηρά για να προκύψει το αληθινά premium ούζο 42 βαθμών 100% απόσταγμα που γράφει «Άδολο» πάνω στη φιάλη.

Οι τυχεροί που κερδίζουν από μια φιάλη Ούζο Άδολο, είναι οι εξής:

ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΣΣΑΛΗΣ
ΘΑΛΕΙΑ ΓΕΡΑΚΟΥΛΑΚΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΜΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ
ΡΑΝΙΑ ΖΕΥΓΙΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΒΟΥΡΙΑΡΗ
ΣΤΕΛΛΑ ΓΚΟΤΣΗ

Οι νικητές θα παραλάβουν το δώρο τους από τα γραφεία μας (Λ.Μεσογείων 2-4, Πύργος Αθηνών Κτίριο Β, 9ος όροφος) με επίδειξη της ταυτότητας τους από τη Δευτέρα 9/10-20/10 ( 10:30-17:30)