Paleo

Ο σομελιέ Γιάννης Καϋμενάκης έστησε το wine bar-resto του σε μια από τις παλιές πειραιώτικες αποθήκες στην περιοχή Ρετσίνα. Την κρατάει αυτή την vintage βιομηχανική αύρα η πανύψηλη σάλα με τη γοητευτική ξύλινη οροφή. Τα γεμάτα με άδειες φιάλες ράφια δίνουν την αίσθηση οινικής αρχειοθήκης, οι καρέκλες είναι «σταμπαρισμένες» με οινικά τοπία, τα βαρέλια γίνονται τραπέζια. Δύο λίστες, μία με 50 λευκά και 50 κόκκινα και μία πιο πλήρης, με 300 ετικέτες από τον ευρωπαϊκό Νότο, συναντούν μεσογειακά κι ελληνικά πιάτα που αλλάζουν σχεδόν καθημερινά.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€20 - €25

Πληροφορίες:

Κλειστά Κυρ.

Σχετικά άρθρα

Paleo

Σε μια γειτονιά του Πειραιά που θα γύριζε ταινία και ο Άκι Καουρισμάκι, o Γιάννης Καϋμενάκης έχει φτιάξει το πιο ατμοσφαιρικό wine place του Λεκανοπεδίου με off Broadway κρασιά και νόστιμο φαγητό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
10/11/2022
13,5

3 εικαστικές στάσεις στον Πειραιά για να εγκαινιάσουμε τον νέο σταθμό του μετρό

Γκαλερί, εκθέσεις αλλά και μια... γλυκιά έκπληξη σας περιμένουν κοντά στις τρεις νέες στάσεις του μετρό.

5 εστιατόρια εκτός πιάτσας που αξίζουν τη διαδρομή

Μακριά από πιάτσες, σε μη κομβικές τοποθεσίες χωρίς γαστρονομικό status, μια νέα κάστα χώρων εστίασης δίνει το πράσινο φως σε μαγειρικές, που αγαπούν την καλή πρώτη ύλη. Η ανάγκη της γευστικής αποκέντρωσης, και σε ελληνικό έδαφος, εξελίσσεται με γοργούς πλέον ρυθμούς σε ανερχόμενη τάση.

5 μπαρ για να πας Πειραιά

Από το Μικρολίμανο μέχρι και τις ιστορικές του γειτονιές, ο Πειραιάς ήταν ανέκαθεν σημείο αναφοράς για τη διασκέδαση στα νότια. Γι’ αυτό, εμείς αλωνίσαμε στο λιμάνι και σας προτείνουμε μια δυνατή πεντάδα για nightlife εξορμήσεις που αξίζουν τη βόλτα.

Εορταστικός Πειραιάς by night: ζήστε τη hip πλευρά του λιμανιού

Ανακαλύψτε στέκια του Πειραιά για δημιουργικά κοκτέιλ και εξωτικές γευστικές εμπειρίες.

6 wine bars που μετράνε τα αστέρια

Ένα ωραίο ποτήρι κρασί με την... παρέα του είναι ότι πρέπει για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου τις νύχτες του καλοκαιριού. Σε ταράτσα, σε μια πράσινη αυλή, σε μια ήσυχη πλατεία...