Νέα

Το νέο μενού του «White Monkey» είναι πιο τρελό από ποτέ!

Από -

Το ότι το «White Monkey» είναι τελείως παλαβό το αντιλαμβάνεσαι αμέσως από την παρδαλή διακόσμηση αλά Καραϊβική και τις σαφείς επιρροές από τα ‘50s και ‘60s, είτε μιλάμε για τα διακοσμητικά αντικείμενα που βρίσκονται εδώ κι εκεί και φλερτάρουν με το κιτς, είτε για τις φλοράλ ταπετσαρίες στους τοίχους και τις ψάθες στο μικρό μπαλκόνι του. Αν τώρα σε αυτό το σκηνικό προστεθούν οι χαρούμενες μουσικές και η ομάδα του που κουβαλά αρκετή δόση τρέλας, τότε έχουμε τη συνταγή για ένα από τα πιο happy places (to be) στο Χαλάνδρι.

Αυτό που με κάνει εγγυημένα να χαμογελάω κάθε φορά που το επισκέπτομαι είναι το ξεφύλλισμα του καταλόγου του. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει ένα συγκεκριμένο concept στους καταλόγους του, το «Tales of the White Monkey», όπου η αισθητική τους παραπέμπει στα εξώφυλλα των παλιών pulp περιοδικών, τα οποία περιείχαν φτηνιάρικες, τολμηρές ιστορίες. Αυτή τη φορά, στη vol.3 έκδοσή του, ξεφεύγει ελαφρώς από αυτό το concept, διατηρώντας, όμως, το καλτ στοιχείο στο ακέραιο με τα γλαφυρά σκίτσα που έχει επιμεληθεί ο «Shokin’ Steve».

Περνώντας στην ουσία, η νέα cocktail list που επιμελήθηκε η ομάδα της μπάρας με επικεφαλή τον Άγγελο Τριανταφυλλόπουλο ξεκίνησε να «τρέχει» από την αρχή αυτής της εβδομάδας και χωρίζεται σε 3 βολικές κατηγορίες: τα tiki, τα κοκτέιλ με βάση το απόσταγμα της αρεσκείας σας και τις σπέσιαλ προτάσεις σε ειδικές τιμές.

Ξεκινώντας με τα tiki cocktails, όλες οι συνταγές έχουν ως βάση γενναίες δόσεις από τα μυστικά rum blends του «White Monkey» και σερβίρονται στα εντυπωσιακά, σκαλιστά tiki ποτήρια. Σε αυτή την κατηγορία θα βρείτε και τις ανανεωμένες, κλασικές συνταγές του «White Monkey vol. 4» και του δικού τους «Mai tai», τα οποία προτείνουν να τα συνδυάσετε με τα «Tiki California roll» και «Kimchee Shrimp rice roll» από το ανανεωμένο barfood μενού. Δοκίμασα το πρώτο συνδυασμό και τολμώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα από τον αναπάντεχο τρόπο που αλληλοσυμπληρώνονται οι γεύσεις του πειραγμένου «California roll» με τη προσθήκη ανανά και τη σπιρτόζα τζιτζεράτη επίγευση του «White Monkey vol. 4».

Στη δεύτερη κατηγορία έχετε να επιλέξετε από κοκτέιλ με βάση την τεκίλα, όπως το «Psicosis», το οποίο συνδυάζει τα έντονα καπνικά αρώματα του Mezcal με τη γλύκα της φράουλας και της βανίλιας, κοκτέιλ με βάση τη βότκα και τέλος, με Gin, όπως το «Be(e) Tiki», μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού «Bee’s Knees» με αρώματα φασκόμηλου, αχλάδι και rhubarb bitters.

Στην τελευταία κατηγορία θα βρείτε κλασικές συνταγές, όπως «Mohito» και «Daquiri», σε γευστικά ταιριάσματα με πιάτα από το barfood menu σε δελεαστικές τιμές, αλλά και σπέσιαλ «κοκτειλοσερβιρίσματα» σε μεγάλα μπολ (!), που φτάνουν να ξεδιψάσουν περισσότερα από 4 άτομα. Όσο για το νέο barfood menu που επιμελήθηκε ο πολυταξιδεμένος σεφ Στάθης Χριστίδης, έχει από edamame και σαλάτες με νουντλς, μέχρι sushi rolls και χαβανέζικες πίτσες. Σημειώστε ότι όλα τα πιάτα είναι σχεδιασμένα για να συνοδεύουν και να ταιριάζουν απόλυτα με τη tiki φιλοσοφία του καταλόγου, παντρεύοντας μαεστρικά την ιαπωνική κουζίνα και τις τεχνικές της με την πληθωρικότητα των γεύσεων της Καραϊβικής.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό Bars & Clubs