Άφιξη

Το «Big Spoon» είναι όντως… big

Η ομάδα του επιτυχημένου White Spoon του Χολαργού, άνοιξε το δεύτερο all day στέκι της στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Είναι μεγαλύτερο και, σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα, εξίσου δημοφιλές…

Ακούγεται ριψοκίνδυνο, αλλά η ομάδα του «White Spoon», του all day spot του Χολαργού από το οποίο αναδύθηκε μια ολόκληρη πολυσύχναστη πιάτσα της αθηναϊκής περιφέρειας, δεν δίστασε να ανοίξει το νέο της εντυπωσιακό all day spot σε αρκετά μικρή απόσταση από την αρχική της έδρα και συγκεκριμένα στον χώρο του πρώην «Flocafe» στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Ωστόσο οι λίγες μόλις πρώτες μέρες της λειτουργίας του, το θέλουν να γεμίζει από το πρωί για καφέ και να συνεχίζει με πολλή δουλειά όλες τις ώρες της ημέρας… σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις λίγη ώρα μέχρι να απελευθερωθεί κάποιο τραπέζι ή έστω λίγος χώρος στην τετράγωνη μεγάλη μπάρα. Ο λόγος για το «Big Spoon» ένα café και bar, το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφτεί για πρωινό, καφέ, φαγητό ή ποτό, ανάλογα με την ώρα και τη διάθεση. Όπως δηλώνει και το όνομά του, είναι όντως μεγάλο, παρέχοντας διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις στους επισκέπτες του. Αν ο καιρός είναι καλός, η ανοιχτή του αυλή με τα παγκάκια και τα μεγάλα τραπέζια είναι η τέλεια λύση για όσους δεν θέλουν να βρίσκονται πίσω από μια τζαμαρία. Πασπαλισμένο με πολλές vintage λεπτομέρειες και καλαίσθητες εικαστικές παρεμβάσεις το εσωτερικό του, το «Big Spoon» αναδίνει αύρα σύγχρονης μητρόπολης χωρίς ταυτόχρονα να χάνει τον cosy χαρακτήρα του. Η διακόσμηση και η αρχιτεκτονική φέρουν άλλωστε την υπογραφή του γραφείου 9 Design το οποίο έχει στήσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και επιτυχημένα spot για έξοδο στην πόλη.

Ο κατάλογος του Big Spoon ξεκινάει με τα εννέα signature cocktail που επιμελήθηκε γι’ αυτό ο Φόντας Ταζές (Dos Agaves) και συνεχίζει με τα classics που μπορείς να δοκιμάσεις και στο White Spoon. Υπάρχει επάρκεια σε ετικέτες κρασιού και σε spirits ενώ για τους πιο ορεξάτους υπάρχει επίσης μια ικανοποιητική επιλογή σε ομελέτες, μπαγκέτες, σαλάτες, τορτίγιες καθώς και burgers (η κουζίνα λειτουργεί έως τις 12 τα μεσάνυχτα). Ούτε η μόδα του brunch απουσιάζει, αφού η το Big Spoon έχει το δικό του μπουφέ κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Η μουσική υπόκρουση ανήκει κατά κύριο λόγο στους DJs του White Spoon οι οποίοι πιάνουν δουλειά από νωρίς με γνώριμους ήχους από την soul έως το rock.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό Bars & Clubs