Focus

Τα Starbucks μας μύησαν στον μαγικό κόσμο του καφέ

Ο μαγικός κόσμος του καφέ γίνεται όλο και πιο πολυπρόσωπος, προσφέροντάς μας μυριάδες τρόπους να απολαύσουμε τις ατέλειωτες παραλλαγές του, εδραιώνοντας ολοένα περισσότερο τη θέση του στις αγαπημένες μας καθημερινές συνήθειες. Τα Starbucks, πρωτοπόροι σε αυτήν ακριβώς τη ραγδαία και συνεχή εξέλιξη στις δυνατότητες απόλαυσης του καφέ μέσα από διαφορετικούς τρόπους εκχύλισης, εξερευνώντας και αναπτύσσοντας διαρκώς καινοτόμα ροφήματα, σχεδίασαν με το «αθηνόραμα» έναν κύκλο απολαυστικών σεμιναρίων, για να μυήσουν τους λάτρεις του καλού καφέ στην μαγεία του και το πώς μπορεί να απογειώσει την καθημερινότητά τους.

Με διαγωνισμούς που διοργανώθηκαν στην ιστοσελίδα του «α» και έκαναν μια σύνοψη κάθε σεμιναρίου, οι ενδιαφερόμενοι δήλωναν συμμετοχή και εξασφάλιζαν τη θέση τους σ’ αυτές τις διαδραστικές και άκρως επιμορφωτικές παρουσιάσεις, όπου οι Coffee Masters των Starbucks, με τις χαρακτηριστικές μαύρες ποδιές και τη βαθιά γνώση για τον καφέ παρουσίασαν αυτά τα σεμινάρια σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στα καταστήματα των Αμπελοκήπων, της Κοραή, της Νέας Σμύρνης και της Αγίας Παρασκευής, ξεδιπλώνοντάς μας τη μεγάλη εμπειρία και ειδίκευση που έχουν αποκτήσει από την συνεχή εκπαίδευσή τους.

Στο πρώτο σεμινάριο με θέμα τους πολλούς τρόπους εκχύλισης καφέ, 60 τυχεροί αναγνώστες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα χρυσά βήματα που μετατρέπουν την προετοιμασία του τέλειου καφέ σε μια απόλαυση από μόνη της, βλέποντας πώς το σωστό άλεσμα, οι ιδανικές αναλογίες καφέ και νερού, αλλά και οι διαφορετικές μέθοδοι εκχύλισης, αναδεικνύουν την πολυπλοκότητα και το πλούσιο γευστικό προφίλ της αγαπημένης μας ποικιλίας καφέ. Χρησιμοποιώντας ως βάση τον εκλεπτυσμένο Guatemala Antigua δοκιμάσαμε την παραδοσιακή γαλλική πρέσα, την φουτουριστική αεροπρέσα, το κομψό chemex, το εντυπωσιακό σύστημα syphon, αλλά και την βολική μέθοδο pour over, αναζητώντας κάθε φορά τον τρόπο που, ανάλογα με τα γούστα μας, θα αποκάλυπτε σε όλη την έκτασή τους τα αρώματα σοκολάτας και την επίγευση ξηρών καρπών του μοναδικής προέλευσης καφέ των Starbucks.

Το δεύτερο σεμινάριο, άκρως απολαυστικό, αλλά και απόλυτα χρηστικό, μας έκανε… baristas για μια μέρα! Οι Coffee Masters μάς αποκάλυψαν τους βασικούς κανόνες για να φτιάξουμε ένα customized ρόφημα, σύμφωνα με τη διάθεση της στιγμής, μας έδειξαν πώς να ετοιμάσουμε τον τέλειο καπουτσίνο, τους πιο αφράτους freddo και τα απολύτως comforting, γευστικά latte των Starbucks, ενώ αφού μας παρουσίασαν τη συνταγή για ένα από τα διαχρονικότερα best seller των «Starbucks», τον Iced Caramel Macchiato, μάς φόρεσαν τις ποδιές τους και μας πέρασαν πίσω από την μπάρα, για να δοκιμάσουμε τις επιδόσεις μας στην latte art! Με έκπληξη ανακαλύψαμε ότι στα Starbucks υπάρχουν πάνω από 87.000 διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσουμε τον καφέ μας, ενώ ανακαλύψαμε ότι οι Coffee Partners και οι εξειδικευμένοι baristas των καταστημάτων «Starbucks» είναι πάντα στη διάθεσή μας για συμβουλές και καθοδήγηση στο να δημιουργήσουμε ένα ρόφημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας.

Το τελευταίο σεμινάριο, καταμεσής του καύσωνα του Ιουλίου, επικεντρώθηκε στην απόλυτη εμπειρία κρύου καφέ με τους συνδυασμούς κρύων ροφημάτων των «Starbucks» , αλλά και τις δυνατότητες διαφορετικών γευστικών προφίλ που μπορούμε να πετύχουμε, ανάλογα με το χαρμάνι, την προέλευση καθώς και τον τρόπο εκχύλισης του καφέ που θα επιλέξουμε για κρύο ρόφημα. Παραδοσιακά παγωμένα ροφήματα όπως ο Freddo Cappucino και ο Freddo Espresso έδωσαν τη δροσερή σκυτάλη στους γεμάτους γεύση και ένταση cold brew καφέδες που μας ετοίμασαν οι Coffee Masters, καθοδηγώντας μας σε κάθε βήμα των διαφορετικών διαδικασιών που μας παρουσίασαν, δίνοντάς μας έξυπνες συμβουλές για να τα ετοιμάσουμε και εμείς απλά και εύκολα στο σπίτι ή το γραφείο ή στις διακοπές μας. Highlight του σεμιναρίου ήταν τα Cold Brew με Ginger Ale Tonic ή με Sicilian Lemonade Tonic, που έδωσαν μια έξτρα δόση δροσιάς και τόνωσης σε ένα άκρως καλοκαιρινό σεμινάριο.

Φυσικά, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των υπέροχων ταξιδιών στα γευστικά μονοπάτια και τελετουργίες του καφέ, οι συμμετέχοντες δεν σταματούσαν να κάνουν ερωτήσεις και να ανοίγουν ζωηρές συζητήσεις με τους Coffee Masters αλλά και μεταξύ τους, μετατρέποντας τα σεμινάρια σε μια γιορτή της κοινωνικής διάστασης του καφέ, αλλά και μια άκρως απολαυστική, tailor made εμπειρία – ακριβώς όπως είναι η εμπειρία καφέ των «Starbucks»!