Πήγα Είδα

Στο Coviar δίνεις ραντεβού με τον Dorian Grey και τον Sweeney Tod

Από -

Ανήκω στην γενιά που έδινε ραντεβού με την παρέα της στο Εν Δελφοίς τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Πολλές φορές δεν χρειαζόταν καν να μιλήσουμε· βρισκόμασταν κατευθείαν εκεί. Αυτήν τη φορά έκλεισα ραντεβού για να επισκεφτώ, μετά από πολλά χρόνια, την ανανεωμένη γωνία της πλατείας Δελφών. Μπορεί η ταμπέλα πλέον να γράφει Coviar, όμως η ατμόσφαιρα της παρέας που το έκανε στέκι μας τότε, παραμένει ανέπαφη, εμπλουτισμένη μόνο με πιο θεατρικά στοιχεία.

Το εσωτερικό θυμίζει κλασάτο φουαγιέ θεάτρου, με αρκετές σκοτεινές πινελιές, που το κάνουν πιο ενδιαφέρον. Τα έπιπλα έχουν πολύ ωραία σκαλίσματα και δημιουργούν την αίσθηση ότι είσαι στο Λονδίνο, την Βικτωριανή περίοδο. Ο ταλαναντούχος mixologist Θοδωρής Πύριλος, εκμεταλλεύτηκε όλα τα στοιχεία του χώρου και δημιούργησε έναν κατάλογο με συνταγές εμπνευσμένες από το θέατρο Grand Guignol και τους σκοτεινούς ήρωες του.

Στο Grand Guignol ο κόσμος πήγαινε για την συγκίνηση και την εμπειρία. Μπορεί να μην υπήρχαν οι ψαγμένοι διάλογοι και η σοβαρή πλοκή, αλλά υπήρχαν σε αρκετές δόσεις η βία, το σεξ, ο τρόμος και το αίμα. Στο Coviar θα πας για την γευστική εμπειρία που προκαλούν οι πέντε συνταγές του Θοδωρή. Κάθε μια προέρχεται και από έναν σκοτεινό ήρωα. Ξεκίνησα να τις δοκιμάζω και τρόμαξα με την άψογη ισορροπία και την πληθωρικότητα τους.

Πολύ έξυπνη ιδέα το Jekyl vs Hyde, στο οποίο μπορείς να διαλέξεις το βασικό spirit, ανάμεσα στην βότκα και το ουίσκι. Αν και σας συμβουλεύω να τσεκάρετε και τις δυο εκδοχές, είναι εξίσου εντυπωσιακές με το αψέντι να κλέβει την παράσταση. Για τους φαν του Sweeney Tod, το cocktail Sweeneys Swizzle είναι αρωματικός και γευστικός δυναμίτης, ανεβάζοντας τον πήχη στα cocktail με ουίσκι. Αμέσως ξεχωρίζεις τις νότες μοσχολέμονου, ginger, πικραμύγδαλου και κρασιού Port.

Αν πάλι δεν θέλεις να «εμπλακείς» με την πεντάδα των σκοτεινών ηρώων, στη λίστα υπάρχουν επιπλέον επιλογές, όπως το New York Punch, τα sours με highlight την spicy margarita και τα highballs με best seller το The Bon Vivant.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό Bars & Clubs