Νέα

Ραντεβού στο «1ο Athens Craft Beer Festival»

Από -

Το πρώτο φεστιβάλ ζύθου αποκλειστικά αφιερωμένο στις χειροποίητες μπίρες είναι γεγονός και στις 18,19 και 20 Οκτωβρίου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε εκατοντάδες ετικέτες από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες παρέα με πρωτότυπο streetfood και live μουσικές.

Τα τελευταία χρόνια ζούμε μια παγκόσμια επανάσταση στο χώρο της ζυθοποιίας με τις χειροποίητες (craft) μπίρες να κερδίζουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των ζυθόφιλων –και όχι μόνο- ανά τον κόσμο. Περισσότερες από 10.000 μικροζυθοποιίες έχουν ξεπηδήσει σε ολόκληρη την υφήλιο, ενώ στη χώρα μας πάνω από 50 μικροζυθοποιίες στις οποίες πρέπει να προστεθούν και οι gypsy brewers, οι λεγόμενοι «νομάδες- ζυθοποιοί» που δανείζονται τις εγκαταστάσεις τρίτων για την παραγωγή της μπίρας τους.

Οι craft μπίρες ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα της τυποποιημένης παραγωγής ζύθων χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας λυκίσκους από διάφορες ποικιλίες και γεωγραφικές προελεύσεις, ειδικές ζυμώσεις και συνταγές με απρόσμενες πρώτες ύλες, όπως βότανα, μπαχαρικά και φρούτα. Φυσικά, μιλάμε για μπίρες που δεν περιορίζονται μόνο στις ξανθιές lager, αλλά ξεδιπλώνονται σε μια ευρεία γκάμα από πικρές pilsner, αρωματικές weiss, φρουτώδεις india pale ale, έντονες μαύρες stout, μέχρι και πληθωρικές sour beers.

Στο «1ο Athens Craft Beer Festival» συμμετέχουν 33 μικροζυθοποιίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και 9 μικροζυθοποιίες από Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Σουηδία, Βουλγαρία, Τσεχία, Κροατία, Ουγγαρία και Σερβία. Θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε περί τις 170 ετικέτες χειροποίητης μπίρας, ορισμένες εξαιρετικά σπάνιες ετικέτες, αλλά και αποκλειστικές εμφιαλώσεις για τις ημέρες του φεστιβάλ.

Από ένα φεστιβάλ μπίρας δεν θα μπορούσε να λείπει το κατάλληλο φαγητό για να συνοδεύσετε τις μπίρες σας και είναι σίγουρο ότι δεν θα σας λείψει με τρεις καντίνες να βρίσκονται στο χώρο για να σας σερβίρουν εξαιρετικό streetfood. Έχετε να επιλέξετε από αυθεντικές γεύσεις του αμερικανικού νότου από τα «Po’ Boys BBQ», world streetfood νοστιμιές από το «Yechef» (την εντελώς νέα ιδέα του ταλαντούχου σεφ Ηλία Σκουλά), αλλά και κλασικά- όσο και περίεργα- burgers από τους «Serial Burgers».

Σημειώστε ότι το φεστιβάλ πλαισιώνεται από live μουσική με αγγλόφωνες ελληνικές μπάντες που θα εναλλάσσουν blues, country, rockabilly, rock, soul και southern rock. Στο line up βρίσκονται οι : «Behind 12 Bars», «Cloths», «DK & the Band», «Grey River & the Smoky Mountain», «Melisma», «No Quarter», «Sofia Filonos & the Great Lovers», «Still Unbroken» και «Vicky Bee & the Acoustic Troubles».

i Kτήριο 56 Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (Πολυκράτους 21, Ρέντης). Εισιτήριο: 3€ περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι δοκιμής. Οι μπίρες θα κοστίζουν 1€ για δοκιμή 50ml και 4-6€ οι περισσότερες για ένα γεμάτο ποτήρι 375ml. Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Οκτωβρίου 17:00-01:00, Κυριακή 20 Οκτωβρίου 14:00-23:00.