Νέα

Ο Αναστάσιος Καραφουλίδης σήκωσε το Monin Cup 2018

Από -

Τα γαλλικά εμβληματικά σιρόπια και λικέρ Monin αποτελούν εδώ και δεκαετίες πηγή έμπνευσης για τους mixologists, που τα χρησιμοποιούν για να εμπλουτίσουν και να σταθεροποιήσουν την ποιότητα των μείξεων τους. Στην περίπτωση του διαγωνισμού, μάλιστα, που διοργανώνεται σε περισσότερες από 57 χώρες, αποτελούν την πολύτιμη υγρή πρώτη ύλη για να δημιουργηθούν πρωτότυπα cocktails και mocktails, που μπαίνουν στη λίστα με τα καλύτερα παγκοσμίος ποτά Monin.

Για πρώτη φορά οι δοκιμασίες χωρίστηκαν σε δυο ιντριγκαδόρικες φάσεις. Στην πρώτη, οι υποψήφιοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με πέντε σιρόπια και πέντε πουρέδες Monin, με σκοπό να ανακαλύψουν ποια είναι μέσα σε πέντε λεπτά. Το challenge της τυφλής δοκιμής είχε πολύ ενδιαφέρον και παίδεψε αρκετούς από τους συμμετέχοντες, που έπρεπε να ανατρέξουν σε αρώματα και γεύσεις μιας μεγάλης γκάμας βοτάνων, μπαχαρικών, φρούτων και λουλουδιών.

Η δεύτερη φάση ήταν περισσότερο οικεία, καθώς έπρεπε να παρουσιάσουν και να σερβρίρουν στους κριτές δυο συνταγές: ένα cocktail με αλκοόλ και ένα χωρίς, μέσα σε μόλις δεκαπέντε λεπτά. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους είδαμε πολλές πρωτοποριακές προτάσεις, με ιδιαίτερα υλικά. Μια τέτοια ήταν του Αναστάσιου Καραφουλίδη, που χρησιμοποίησε λικέρ θυμάρι από την Πάτρα και το συνδύασε με το δροσερό λικέρ Original Lime της Monin, δημιουργώντας στον ουρανίσκο ευχάριστες και δροσερές εκρήξεις.

Το cocktail του με το όνομα «Dream Catcher» τον βοήθησε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του και να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση του διαγωνισμού. Εκτός από την αρμονία των συστατικών, τον πληθωρικό όξινο, γλυκό και καπνιστό χαρακτήρα, αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν η παρουσίαση. Ο Αναστάσιος το σέρβιρε μαζί με μια χειροποίητη πραγματική ονειροπαγίδα από λάιμ, lemongrass και στικ βανίλιας. Στην ενότητα του mocktail ετοίμασε ένα αρωματικό και γευστικό ρόφημα μπερδεύοντας αβανταδόρικα σιρόπια Monin, όπως είναι η αλμυρή καραμέλα και το τσάι Matcha.

Ο φετινός νικητής του Monin Cup θα πάρει μέρος στον παγκόσμιο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία τον προσεχή Δεκέμβριο.