Θέμα

Νέα bar concepts για να βγάλουμε το καλοκαίρι στην Αθήνα

Από , -

Πέντε bar spots, κάποια που κάνουν το ντεμπούτο τους και κάποια άλλα που φρεσκάρονται, θέτουν υψηλά τον πήχη της δροσιάς και μας σερβίρουν προχωρημένα και δημιουργικά κοκτέιλ για να μη νιώσουμε εγκλωβισμένοι στις υψηλές θερμοκρασίες της πόλης.

«Λοκάλι» γίνεσαι στου Ψυρρή

Στη θέση που λειτουργούσε άλλοτε το παλιό Cine Ψυρρή τώρα βρίσκεται μια εντυπωσιακή ελληνική pub, περιτριγυρισμένη από ελιές, πλατάνια, μουριές και κουτσουπιές, που λειτουργεί όλη την ημέρα για καφέ, φαγητό και κοκτέιλ, με ενδιαφέρουσες πινελιές. Ο Δημήτρης Κιάκος, ο Ρένος Γραμμένος, ο Κώστας Σκουλικαράκης και η Χριστίνα Μοάτσου ζωντάνεψαν μια από τις πιο όμορφες αυλές του κέντρου και προτείνουν εκτός των άλλων local Negroni on tap με τζιν, γλυκό βερμούτ και εποχικά φρούτα και local Old fashioned με τσίπουρο, αρμπαρόριζα και φράουλα. Στην ενημερωμένη λίστα των spirits θα εντοπίσετε αρκετές ετικέτες ελληνικής καταγωγής τις οποίες μπορείτε εύκολα να ζευγαρώσετε με τα παιχνιδιάρικα πιάτα του Αντώνη Μαλίκη, όπως είναι οι αλμυροί λουκουμάδες φρέσκου μπακαλιάρου, η αθερίνα με τη χειροποίητη μαγιονέζα και οι τηγανητές μπάμιες με κοκοράκι σε σάλτσα παστιτσάδας.

Ένας «Gigifioggos» συχνάζει στο Περιστέρι

Τα δυτικά απέκτησαν ένα wine bistro που τα έχει όλα μελετημένα. Κρασιά από δεκαέξι διαφορετικές αμπελουργικές χώρες, που επιμελείται ο head sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος, κοκτέιλ που βάζουν στο παιχνίδι το κρασί, βλέπε Sangrita, comfort πιάτα για οινοταιριάσματα όπως οι τραγανές γαρίδες, τα νιόκι με την τρούφα και η πληθωρική τορτίγια με κιμά. Ωραίες μουσικές επιλογές που μας ταξιδεύουν σε προηγούμενες δεκαετίες, ενώ τώρα το καλοκαίρι τα τραπεζάκια έξω δημιουργούν παρεΐστικο mood.

«Barro Negro» στον αστερισμό της αγαύης

Στο κέντρο της Αθήνας άνοιξε μια μικρή hacienda, που μας φέρνει όμως βαθιά γεύση Μεξικού. Ο «Μαύρος Πηλός», το νέο μπαρ τριών φίλων, του Στέλιου Παπαδόπουλου, του Γιώργου Καβακλή και του Θάνου Ξύκη κρύβει στη στιλάτη κάβα του περίπου 120 διαφορετικές ετικέτες τεκίλας και μεσκάλ ενώ ο κατάλογος των κοκτέιλ κάνει την έκπληξη με συνταγές που πατάνε σε παραδοσιακές μεξικάνικες μείξεις, όπως η Paloma, έχουν όμως μια σύγχρονη, πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση με νέες τεχνικές και ιδιαίτερα υλικά. Αυτό το μπαρ σίγουρα θα σας κάνει να ξανασκεφτείτε την τεκίλα.

Ανανεωμένο το «Casa Jaguar» στη «Fuga»

Φέτος πίσω από την μπάρα στον κήπο του Μεγάρου έχουμε αλλαγές, καθώς τη σκυτάλη παίρνει ο ταλαντούχος mixologist Παναγιώτης Παπαβραμόπουλος ο οποίος έχει δημιουργήσει μια cocktail collection υψηλών προδιαγραφών και τεχνικών, με επιρροές από Ιαπωνία, Μεξικό, Περού και Μεσόγειο. Οι πρώτες συνταγές έχουν ως αναφορά τη Μεσόγειο και ενώ είναι χαμηλές αλκοολικά είναι πλούσιες σε αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών. Ακολουθούν συνταγές από τη Νότια Αμερική με υλικά όπως pisco, τεκίλα, μεσκάλ και ρούμι το οποίο παλαιώνει ο Παναγιώτης σε δρύινα βαρέλια. Στη λίστα υπάρχουν ακόμη κοκτέιλ που περνάνε από βαρέλια και άλλα που προσεγγίζουν την ιαπωνική φιλοσοφία. Η εμπειρία του ταξιδιού που σου προσφέρουν εδώ ολοκληρώνεται με το κατάλληλο bar food που φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Κατριβέση.

«Ark» με εξωτικό άρωμα «Finca Vigia»

Στο ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό του «Ark» (βραβευμένο στα Αθηνόραμα Bar Awards 2019) προστέθηκαν φέτος τα ευφάνταστα tiki cocktails με την υπογραφή του επίσης βραβευμένου tiki bar του Ψυχικού «Finca Vigia». O head bartender Διονύσης Πολάτος και η ομάδα του κατεβαίνουν στην αθηναϊκή ριβιέρα και μετατρέπουν το εξωτερικό bar του «Ark» σε απόλυτο τροπικό spot. Εδώ θα απολαμβάνουμε όλο το καλoκαίρι την απίστευτη Finca’s Colada με φρέσκο ανανά, μπανάνα, γάλα καρύδας και μπόλικο ρούμι και θα δροσιζόμαστε με το Wooloomooloo που συνδυάζει το φρέσκο πεπόνι με βασιλικό απόσταγμα μαστίχας και τζιν.


Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό Bars & Clubs