Νέα

Μήνυμα από τον Κύκλο Επαγγελματιών Εστίασης για το άνοιγμα εστιατορίων και μπαρ

Οι εκπρόσωποι του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης απευθύνουν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση, σχετικά με τα όσα έχουν ανακοινωθεί για το άνοιγμα εστιατορίων και μπαρ. Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση εδώ.

«Η εστίαση ή το hospitality industry όπως παγκόσμια ονομάζεται αφορά σε όλους όσοι εργάζονται σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ ξενοδοχεία κλπ. Τα μπαρ κ τα εστιατόρια στο μυαλό κάποιων συνανθρώπων μας είναι μια πολυτέλεια. Μπορεί ναι.


Όμως ζητάμε να σκεφτούν ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που βιοπορίζονται από αυτά: Μπαρτέντερς, σερβιτόροι/ες, σομελιέ, djs, μάγειρες, βοηθοί, καθαριστές, υπάλληλοι σε κάβες, μανάβικα, καταστήματα τροφίμων, διακόσμησης, εμπόριο, κλπ κλπ. Καλλιτέχνες, μουσικοί, στιχουργοί, τραγουδιστές που λαμβάνουν πνευματικά δικαιώματα μέσω των καταστημάτων, δημοσιογράφοι γεύσης, γραφίστες και σχεδιαστές, παραγωγοί ποτών και μπύρας στην επαρχία, αγρότες και οινοπαραγωγοί που χαιρόμαστε να καμαρώνουμε και τους τιμάμε για την Ελληνικότητα των προϊόντων τους!Μέσα στην χρονιά που διανύουμε όλα αυτά θα πάψουν να υπάρχουν.


Υπάρχει μια ελπίδα όμως. Να σταθούμε μαζί και να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να δει με απόλυτη σοβαρότητα το θέμα.Αυτό Θα γίνει με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων, οικονομολόγων, γιατρών λόγω του ιού φυσικά, αλλά πάντα και επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης. Οχι διορισμένων υπουργών που επειδή δεν μπορούν να κατανοήσουν το πρόβλημα απλά επιδίδονται σε απαγορεύσεις. (πχ.take out για αλκοόλ,που μας φόβισαν με απειλές αλλα νόμος δεν έγινε ποτέ...)Για να πορευτούμε με κοινωνική ειρήνη, ασφάλεια σωματική και ψυχική και συνεργασία. Με κατανόηση όλων προς όλους.Και ανοχή στο "άλλο". Και με την υποστήριξη των πολιτών.Είτε "βγαίνεις" σε καφενείο και ταβέρνα είτε σε βραβευμένο εστιατόριο και μπαρ, σε ενδιαφέρει!


Και επιτέλους ας καταλάβει μια κυβέρνηση και οι Δήμοι ότι η εστίαση μεταξύ άλλων μπορεί να είναι ποιοτικότατο τουριστικό εφόδιο! Ας μας ρωτήσουν μια φορά. Περιμένουμε!


Για όλα αυτά ζητάμε να σταθείτε δίπλα μας»!