Νέα

Η συμμορία των δώδεκα καλύτερων του φετινού World Class

Από -

Στη διάρκεια των ημιτελικών είδαμε φοβερές τεχνικές και δοκιμάσαμε αρκετές ευφάνταστες μείξεις. Οι συμμετέχοντες, που ξεπέρασαν σε αριθμό κάθε προηγούμενη χρονιά, ήρθαν διαβασμένοι και πανέτοιμοι. Η πρώτη δοκιμασία, με τίτλο «Johnnie Walker Black Label Science of Smoke», τους έδωσε έμπνευση για πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών και για εντυπωσιακές τεχνικές καπνίσματος. Στην επόμενη φάση, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το δυνατό trend, τα Gin tonic, με πρωταγωνιστή το αρωματικό Tanqueray.

Και σε αυτή την περίπτωση, έκλεψαν τις εντυπώσεις οι θεαματικές παρουσιάσεις και οι αναπάντεχες προτάσεις ανθράκωσης. Το φινάλε γράφτηκε με πιο εξωτικές γεύσεις, στη δοκιμασία «Talisker Tartan Tiki». Αν και είναι δύσκολο να σερβίρεις τpοπικά cocktails με βάση ένα premium, δυνατό και πληθωρικό ουίσκι, όπως είναι το Talisker, οι φιναλίστ το έκαναν να φαίνεται παιχνιδάκι και μας ταξίδεψαν με τις γεύσεις τους στους πιο καλοκαιρινούς προορισμούς.

Οι δυο καταξιωμένοι κριτές ο Jack Sotti, Senior Brand Ambassador για το Tanqueray στη Μεγάλη Βρετανία και ο Luke Whearty, δημιουργός των μπαρ ΒYRDI στη Μελβούρνη & Operation Dagger, στη Σιγκαπούρη (World’s 50 Best Bars 2018 Ranked 23rd), τόνιζαν καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας το υψηλό επίπεδο και την εφευρετικότητα των bartenders.

Πράγματι, για πρώτη φορά στον διαγωνισμό είδαμε συγκεντρωμένες τόσες επιστημονικές τεχνικές, όπως είναι η επαναπόσταξη, η διαύγαση και η ανθράκωση. Οι υποψήφιοι έδωσαν μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες, στη χρήση και στην επαναχρήση τοπικών υλικών, καθώς και στο σερβίρισμα και δυσκόλεψαν πολύ την επιτροπή.

Τελικά, η χρυσή δωδεκάδα που περνάει στον τελικό είναι:

Αjulo Steve (Odori Vermuteria di Atene)

Αντωνακοπούλου Δήμητρα (Artisanal)

Βαβαδάκης Γιάννης (Parko 240)

Βλάχος Κωνσταντίνος (Senios)

Δενδράκης Γιώργος (The Garden)

Δημητρόπουλος Ανδρέας (Theory)

Καλομοίρη Ηρώ (A for Athens)

Μιγκλής Παναγιώτης (Creace Bar Services)

Μπάκος Γιάννης (Tribeca)

Πενίκης Βαγγέλης (Blue Cup)

Σουρμπάτης Νίκος (The Clumsies)

Σπανέλλη Μυρσίνη (Athenée (ex Zonars))

Πατουχέας Σταύρος (The Clumsies, A’ αναπληρωματικός)

Φλώρος Γιώργος (Calderon, Β’αναπληρωματικός)