Θέμα

Η Αθήνα σε ρυθμούς διεθνούς bartending

Από -

Κορυφαίοι bartenders από το εξωτερικό καταφθάνουν αυτές τις ημέρες στην Αθήνα με αφορμή το Athens Bar Show, την κλαδική έκθεση που εστιάζει στο fine drinking. Επιλέγουμε έξι events, ανοιχτά στο κοινό, που μας συντονίζουν με τις διεθνείς τάσεις.

American Bar Takeover @ The Clumsies
Αυτήν τη Δευτέρα 6/11 το «American Bar» του λονδρέζικου ξενοδοχείου «Savoy», που βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας των World’s 50 Best Bars, θα κάνει κατάληψη στο ισόγειο του «The Clumsies», με τον head bartender του Erik Lorincz (φωτό) και τον Martin Hudak να αναλαμβάνουν την μπάρα όλη την ημέρα από το μεσημέρι, την ίδια ώρα που στο «Room» το «Bar Termini» θα σερβίρει τα θαυμάσια aperitivi του, τα οποία και το οδήγησαν στην ένατη θέση της ίδιας λίστας.

Manhattan @ Odori
Από τη μακρινή Σιγκαπούρη έρχεται αυτήν την Τρίτη 7/11 ο Philip Bischoff, bar manager του «Manhattan» στο ξενοδοχείο «Regent», έβδομο στη φετινή λίστα των World’s 50 Best Bars. Αυτό το υποδειγματικό hotel bar σερβίρει εξαιρετικά κλασικά κοκτέιλ και νέες εκδοχές εμπνευσμένες από αυτά. Περίφημα είναι τα δύο του δωμάτια, όπου ζυμώνονται υλικά σε γυάλες και παλαιώνονται κοκτέιλ σε βαρελάκια – ελπίζουμε ο Philip να φέρνει στις αποσκευές του κάτι από εκεί μέσα.

Lost + Found Drinkery @ 42 Barstronomy.Athens
Διακοσμητικά ανανεωμένο, με ικανότατο bar team (Σουρμπάτης, Κριμπούρας, Παπαδόπουλος) και bar food από τον Σταμάτη Μαρμαρινό, το νέο «42» επαναλανσάρεται με τρία guest bartendings, τα οποία θα καταλήξουν στα επίσημα εγκαίνιά του την Πέμπτη 9/11. Μεταξύ των καλεσμένων είναι και η ομάδα του κυπριακού «Lost + Found Drinkery» (Τρίτη 7/11), του μπαρ του Ντίνου Κωνσταντινίδη, που έκανε εντυπωσιακό άλμα στην 29η από την περσινή 43η θέση στη λίστα των World’s 50 Best Bars.

Dandelyan @ The Zillers
Το κατάφυτο roof garden του boutique ξενοδοχείου «The Zillers» είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να ανθήσει η βοτανική φιλοσοφία του πολυβραβευμένου λονδρέζικου hotel bar «Dandelyan». Δύο από τους bartenders του, ο Dan Garnell και ο Alex Lawrence, θα μας σερβίρουν αυτήν την Τρίτη 7/11 μια ειδική cocktail list που μπορείτε να συνοδεύσετε με fingerfood της Κωνσταντίνας Φάκλαρη.

Le Mary Celeste @ The Trap
Από την παρισινή σκηνή των μπαρ, στην οποία έχουν πέσει οι προβολείς της διεθνούς βιομηχανίας του bartending, έρχεται αυτήν την Τρίτη 7/11 το «Le Mary Celeste», μια δημιουργία της Quixotic Projects (δικά της και τα «Candelaria», «Glass»). Σε αυτό το takeover δύο bartenders του χαριτωμένου bar-restaurant θα φτιάχνουν τα ανάλαφρα κοκτέιλ για τα οποία φημίζεται το «Le Mary Celeste», ενώ η σεφ του θα βγάζει από την κουζίνα πιάτα με ολόφρεσκα υλικά.

London in Athens @ Noel
Η Roots, η ελληνική εταιρεία που δημιουργεί premium παραδοσιακά αποστάγματα, επιμελείται αυτό το takeover του «Noel» από τέσσερα λονδρέζικα μπαρ αυτήν την Τρίτη 7/11. Κοκτέιλ με ελληνικό χαρακτήρα θα σερβίρουν ο ambassador της Roots στη Μεγάλη Βρετανία Gabriele Manfredi από το «Oriole» (φωτό), ο Giannis Sitanos από το «American Bar», η Michele Venturini από το «Cahoots» και ο Sergio Leanza από το «Nine Lives».