Cocktail-Συνταγή

Homemade cocktail της ημέρας | Ένα κοκτέιλ με αρωματικά βότανα από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, head bartender του «El Jiron», μας προτείνει να αξιοποιήσουμε τα ελληνικά βότανα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες σε μία πρωτότυπη συνταγή που είναι ό,τι πρέπει για τη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Υλικά

5- 6 φύλλα αποξηραμένο φασκόμηλο
2- 3 κλαράκια τσάι του βουνού
Λίγα φύλλα αποξηραμένη μέντα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
30 ml Metaxa 3

Εκτέλεση

Απολαύστε ένα υπέροχο, χαλαρωτικό ρόφημα με συνδυασμό από τσάι του βουνού, που μπορούμε να βρούμε εύκολα ακόμα και σε κοντινές αποστάσεις από την Αθήνα, ώριμα φύλλα φασκομηλιάς, που συλλέγονται στην καρδιά του καλοκαιριού, και τέλος ελληνική μέντα, που λόγω του ιδιαίτερου κλίματος, έχει εξαιρετικό άρωμα και γεύση.

Παίρνουμε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε 350 ml νερό ,μέχρι να φτάσει τους 85-88°C περίπου. Βάζουμε τα βότανά μας στο ζεστό νερό και τα αφήνουμε για 4- 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέσουμε και το ηδύποτο Μetaxa 3. Το ρόφημά μας καλό θα είναι να καταναλωθεί αμέσως, μόλις η θερμοκρασία του είναι ανεκτή από μας, διότι όσο περισσότερο παραμένει αποδυναμώνεται. Όσο για το μέλι, αν θέλουμε να λάβουμε τις αντισηπτικές του ιδιότητες και όλα τα οφέλη του, καλό θα είναι να το συμπληρώσουμε προς τις τελευταίες μας γουλιές και σε θερμοκρασία περίπου 45 βαθμούς. Στο μέλι συγκεκριμένα, όταν η θερμοκρασία του φτάσει ή ξεπεράσει τους 45 °C, η μεταβολή στη σύστασή του είναι σημαντική.

Για αιώνες τα βότανα έχουν χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσουν μια σειρά ασθενειών και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, για την εποχή που διανύουμε να προφυλάξουμε τον οργανισμό μας, απολαμβάνοντας μείγματα από ελληνικά βότανα στην καθημερινότητά μας.

Σχετικά Θέματα

Homemade cocktail της ημέρας | «Balcony», της Λορέτας Τόσκα

19/04/2020

Homemade cocktail της ημέρας | «Balcony», της Λορέτας Τόσκα

Η Λορέτα Τόσκα μας προτείνει ένα δροσιστικό κοκτέιλ με βάση το τσίπουρο που θα συνοδεύσει άψογα τις ήσυχες μπαλκονάτες βραδιές.

Homemade cocktail της ημέρας | Μία εύκολη και δροσερή συνταγή από τον Γιώργο Νούλη

18/04/2020

Homemade cocktail της ημέρας | Μία εύκολη και δροσερή συνταγή από τον Γιώργο Νούλη

Ο Γιώργος Νούλης, bartender στον «Γορίλα» και στο «Three Pieces» της Θεσσαλονίκης, μας προτείνει μία δροσερή συνταγή με βάση το whiskey, που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι.

Homemade cocktail της ημέρας | «My Highball», της Κλαίρης Πλαστήρα

17/04/2020

Homemade cocktail της ημέρας | «My Highball», της Κλαίρης Πλαστήρα

Η Κλαίρη Πλαστήρα μας προτείνει ένα δροσερό κοκτέιλ με μήλο και κανέλα, που θα σας θυμίσει έντονα τη γεύση και το άρωμα της φρέσκιας μηλόπιτας.

Homemade cocktail της ημέρας | «Mermaid’s Elixir», του Ιωάννη Βαρδάκη

16/04/2020

Homemade cocktail της ημέρας | «Mermaid’s Elixir», του Ιωάννη Βαρδάκη

Ο Ιωάννης Βαρδάκης, bar manager του «Maimou Bar» στο Χαλάνδρι, μας προτείνει ένα δυνατό και αρωματικό κοκτέιλ για τις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού.

Homemade cocktail της ημέρας | «Rose Gin & Tonic», του Χρήστου Γκόλφη

15/04/2020

Homemade cocktail της ημέρας | «Rose Gin & Tonic», του Χρήστου Γκόλφη

Ο Χρήστος Γκόλφης από το βραβευμένο «Kouchico Bar» στη Σύρο, μας προτείνει ένα πειραγμένο gin & tonic με λουλουδάτα αρώματα, για να φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι.

Homemade cocktail της ημέρας | «Rum Fizz», του Διονύση Πολάτου

14/04/2020

Homemade cocktail της ημέρας | «Rum Fizz», του Διονύση Πολάτου

Ο Διονύσης Πολάτος από το «Ipitou the Bar» και το «Finca Vigia», μας δίνει τη συνταγή για ένα σπιτικό Fizz, ένα εύκολο και δροσερό κοκτέιλ για όλες τις ώρες.

Homemade cocktail της ημέρας | Ένα γλυκόξινο και δροσερό κοκτέιλ από τον Αντώνη Βάτσο

13/04/2020

Homemade cocktail της ημέρας | Ένα γλυκόξινο και δροσερό κοκτέιλ από τον Αντώνη Βάτσο

Ο Αντώνης Βάτσος από το βραβευμένο «Le Coq Tail Mix Bar» στη Θεσσαλονίκη, φτιάχνει ένα κοκτέιλ με φρέσκα φρούτα και υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας.

Homemade cocktail της ημέρας | «Fresh Citrus Margarita». του Ιωάννη Σταυρουλάκη

12/04/2020

Homemade cocktail της ημέρας | «Fresh Citrus Margarita». του Ιωάννη Σταυρουλάκη

Ο Ιωάννης Σταυρουλάκης μας δίνει τη συνταγή του για μία δροσερή Margarita με φρέσκα αρώματα εσπεριδοειδών.

Homemade cocktail της ημέρας | «Mojito Refined», του Τάσου Σούνδια

11/04/2020

Homemade cocktail της ημέρας | «Mojito Refined», του Τάσου Σούνδια

Ο Τάσος Σούνδιας, bartender του «Ελέφαντα», μας δίνει την πρωτότυπη συνταγή του για ένα πειραγμένο «Mohito», που θα δώσει μια νότα δροσιάς στις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού.

Homemade cocktail της ημέρας | «Manhattan», του Σίμου Ταγαρά

10/04/2020

Homemade cocktail της ημέρας | «Manhattan», του Σίμου Ταγαρά

Ο Σίμος Ταγαράς, bar manager του «Spiti Bar», μας δίνει τη συνταγή για το «Manhattan», ένα κλασικό και φινετσάτο κοκτέιλ από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.