Cocktail-Συνταγή

Homemade cocktail της ημέρας | «Back to the garden», του Βαγγέλη Πενίκη

Ο Βαγγέλης Πενίκης, head bartender του «The Blue Cup» στη Θεσσαλονίκη, μας δίνει τη συνταγή για ένα νόστιμο κοκτέιλ με αρώματα λαχανικών που θα εντυπωσιάσει εσάς και την παρέα σας.

«Back to the garden»

Υλικά

50 ml Tanqueray gin αρωματισμένο με πράσινη πιπεριά
20 ml ελαιοσάκχαρο τομάτας
Top up με schweppes tonic

Για το Tanqueray αρωματισμένο με πράσινη πιπεριά: Σε 300 ml tanqueray προσθέτουμε 120 gr πράσινη πιπεριά (μόνο τη σάρκα της χωρίς τα σπόρια) και το αφήνουμε για 1 μέρα σε θερμοκρασία δωματίου. Σουρώνουμε και είναι έτοιμο για χρηση.

Για το Ελαιοσάκχαρο τομάτας: Σε ένα βάζο προσθέτουμε μια μετρίου μεγέθους τομάτα, φλούδες ενός λεμονιού και 150 gr κρυσταλλική ζάχαρη. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε για 1 μέρα στο ψυγείο. Έπειτα σουρώνουμε και είναι έτοιμο για χρήση.

Εκτέλεση

Σε ένα ψηλό ποτήρι highball γεμάτο με πάγο προσθέτουμε όλα τα υλικά, απογεμίζουμε με schweppes tonic και αναδεύουμε προσεκτικά, για να μην χάσουμε τις φυσαλίδες από το tonic. Τέλος, γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού και απολαμβάνουμε.

Σχετικά Θέματα

Homemade cocktail της ημέρας | «Pink Americano», του Θανάση Κουζιώκα

16/05/2020

Homemade cocktail της ημέρας | «Pink Americano», του Θανάση Κουζιώκα

Ο Θανάσης Κουζιώκας από το «Grooove» του Βόλου μας δίνει τη συνταγή του για ένα πειραγμένο «Americano» με αρώματα μπαχαρικών.

Homemade cocktail της ημέρας | «Moscow Mule», της Μαργαρίτας Σκιάφου

15/05/2020

Homemade cocktail της ημέρας | «Moscow Mule», της Μαργαρίτας Σκιάφου

Η Μαργαρίτα Σκιάφου από το «Bartesera» μας προτείνει ένα κλασικό mule, δροσιστικό και γλυκόξινο με τζιντζεράτες νότες.

Homemade cocktail της ημέρας | «Spring», του Γιώργου Δενδράκη

14/05/2020

Homemade cocktail της ημέρας | «Spring», του Γιώργου Δενδράκη

Ο Γιώργος Δενδράκης από το «LOKAΛ» της Κρήτης μας δίνει τη συνταγή του για ένα ανοιξιάτικο κοκτέιλ με τσίπουρο και αρωματικά βότανα.

Homemade cocktail της ημέρας | «Sour in da house», του Γιάννη Μπάκου

13/05/2020

Homemade cocktail της ημέρας | «Sour in da house», του Γιάννη Μπάκου

Ο Γιάννης Μπάκος, bar manager του «Tribeca Food & Cocktail Bar» της Θεσσαλονίκης και head bartender στο «Jackie O’» της Μυκόνου, μας προτείνει ένα δροσερό sour με έντονα αρώματα μπαχαρικών.

Τα καλύτερα homemade cocktail για ένα πριβέ πάρτι καραντίνας

20/04/2020

Τα καλύτερα homemade cocktail για ένα πριβέ πάρτι καραντίνας

Το Πάσχα πέρασε, το αρνί καταναλώθηκε, η κοινωνική απομόνωση συνεχίζεται. Τι καλύτερο από ένα σπιτικό κοκτέιλ με τις οδηγίες των ειδικών για να πνίξουμε τα μετά-πασχαλινά lockdown blues;