Άφιξη

Ένα μουλάρι και ένα γουρούνι μπαίνουν σε ένα (νέο) μπαρ

Από -

Είναι κάποια μπαρ που σε κάνουν να νιώθεις οικεία από την πρώτη στιγμή, σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το «The mule and the pig» που άνοιξε πριν από ένα μήνα περίπου στην γειτονιά των Εξαρχείων. Οι δημιουργοί του Μαρί Κυριακοπούλου και Κυριάκος Γιαννάτος εμπνεύστηκαν το όνομα του μπαρ από το ποίημα του Ron Padgett με τίτλο «The line» που αναφέρεται στην ταινία «Paterson» του Τζιμ Τζάρμους.

Μπαίνοντας στο λιλιπούτειο μπαρ παρατηρείς την αρτιστίκ διακόσμηση που παραπέμπει σε γαλλικό μπουντουάρ. Η ιδιαίτερη τεχνοτροπία στους τοίχους, οι δερμάτινοι καναπέδες, τα αμπαζούρ φωτιστικά εποχής και οι βαριές, μπορντό κουρτίνες συνθέτουν ένα έντονα θεατράλε σκηνικό με διάχυτο ρομαντισμό. Θα πιάσεις θέση στην μεγάλη, ξύλινη μπάρα ή σε κάποιο από τα υπερυψωμένα τραπέζια του και θα πιεις το ποτό σου υπό το φως των κεριών ακούγοντας ωραίες μουσικές.

Μπορείς να πας από το μεσημέρι για να πιεις χαλαρά τον καφέ σου ή μια ζεστή σοκολάτα στα εντυπωσιακά vintage φλιτζάνια του, το απόγευμα μετά την δουλειά για early drinks και εύκολα θα μείνεις μέχρι το βράδυ για την ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα. Στον κατάλογό του θα βρεις επιλεγμένες μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών, κλασικά κοκτέιλ για όλη μέρα και straight ποτά από την επαρκή κάβα του. Σε περίπτωση που πεινάσεις υπάρχουν επιλογές σε μπρουσκέτες, ενώ κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 2μ.μ. μέχρι τις 6μ.μ. γνωστοί μάγειρες της πόλης σερβίρουν διαφορετικά μενού κάθε φορά, τα οποία περιλαμβάνουν μία σαλάτα, ένα κυρίως πιάτο και μία vegan πρόταση.

Αυτό το Σάββατο 13/4 το μενού θα επιμεληθεί ο Παντελής Σαρακίνης και θα σας σερβίρει πίτα με 4 τυριά και λιαστή ντομάτα, κανελόνια γεμισμένα με μοσχαρίσια μπιφτεκάκια και cheddar sauce, ενώ η vegan πρόταση θα είναι γεμιστές πιπεριές με κινόα, μαυρομάτικα φασόλια, σπανάκι και σταφίδες. Την Κυριακή 14/4 θα δοκιμάσετε γεύσεις από τα χεράκια της Χαράς με μία εξαιρετική σαλάτα από φινόκιο, αγκινάρα, ελιές με σιτάρι και χυμό εσπεριδοειδών, χοιρινή τηγανιά με τσίλι και καπνιστή πάπρικα και η vegan πρόταση θα είναι παραδοσιακά ρεβίθια φούρνου.

© φωτογραφιών: Stefanos

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό Bars & Clubs