Νέα

αθηνόραμα Bar Awards: Συνεχίζουμε κοιτώντας το μέλλον

Από -

Στιγμιότυπο από την online τελετή απονομής
Στιγμιότυπο από την online τελετή απονομής

Με την απονομή, για πρώτη φορά διαδικτυακά λόγω συνθηκών, των αθηνόραμα Bar Awards 2020 κλείνει ένας κύκλος στην ιστορία του θεσμού (δείτε την ξανά εδώ). Ένας κύκλος ο οποίος ξεκίνησε με τη γέννηση και τα πρώτα βήματα του εγχειρήματος στην Αθήνα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στα σημαντικότερα σημεία της επικρατείας.

banner

Πριν από 5 χρόνια ξεκινήσαμε μιλώντας για την πρόθεση μας να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμό που θα αναδεικνύει την ποιότητα σε αυτή την κατηγορία χώρων ψυχαγωγίας. Σήμερα έχοντας εμβαθύνει στη σημασία αυτού του χώρου και στις ανάγκες/απαιτήσεις τόσο των επαγγελματιών που τον υπηρετούν όσο και αυτών που τον επιλέγουν, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα ακόμα βήμα.

Η στενή ενασχόλησή μας με το χώρο όλα αυτά τα χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το μπαρ είναι ένας χώρος πολύ πιο σύνθετος από ένα εστιατόριο. Το ποιοτικό του επίπεδο δεν εξαρτάται αποκλειστικά ή κυρίως από την πρόταση που κάνει σε επίπεδο κοκτέιλ ή straight αλκοόλ, σε αντίθεση με το εστιατόριο στο οποίο ο παράγων ποιότητα φαγητού είναι καθοριστικός. Χωρίς να υποτιμάμε τη σημασία που έχουν κάποια στοιχεία στους χώρους φαγητού, θεωρούμε ότι η χωροταξία, η ποιότητα της μπάρας, ο φωτισμός, η μουσική κ.τλ. επιδρούν καταλυτικά και συμπληρώνουν, ή και απαξιώνουν την συνολική ποιότητα της πρότασης που κάνει ένα μπαρ.

banner

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και μετά από μια εις βάθος ανταλλαγή απόψεων, από τη χρονιά που έρχεται (αθηνόραμα Bar Awards 2021) η αξιολόγηση και βράβευση των bars θα λαμβάνει υπόψιν της και άλλα στοιχεία όπως το περιβάλλον (χωροταξία, μπάρα, φωτισμός κ.λπ.), τη μουσική επένδυση του χώρου, το βαθμό του θορύβου κ.ά, τα οποία δεν είναι της παρούσης και θα δημοσιοποιηθούν εν καιρώ.

Πιστεύουμε ότι, κατά αυτό τον τρόπο, η συμβολή μας στην ενημέρωση του καταναλωτή ο οποίος δεν επισκέπτεται το bar για να «πιει κάτι τι» και να φύγει θα είναι πληρέστερη. Ταυτόχρονα, θα λειτουργήσει ενισχυτικά προς την κατεύθυνση των επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν σφαιρικά τη δουλειά τους και προσφέρουν μια συνολική ικανοποίηση σε όσους τους επιλέγουν. Φυσικά, όπως και στα πρώτα βήματα του θεσμού έτσι και σήμερα, είμαστε βέβαιοι ότι το met θα σταθεί δίπλα μας αρωγός στην προσπάθειά μας.

Σχετικά Θέματα