Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές επτά δημοφιλή πρόσωπα από τον χώρο της τέχνης και της showbiz τα οποία παράλληλα μας χάρισαν και ένα δείγμα του ταλέντου τους βασισμένο στο θέμα της βραδιάς: Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου επιχείρησε μια «προσομοίωση» επίσκεψης γευσιγνωστών σε μπαρ, ο Γιώργος Χατζηπαύλου έκανε ένα ντελιριακό σταντ απ κόμεντι σκετς, ο Σπύρος Γραμμένος τραγούδησε για μια «Ενενηντάρα TDK», ο Λάμπρος Φισφής με τον Δημήτρη Μακαλιά έκαναν ένα θεατρικό παιχνίδι με φόντο ένα μπαρ, η Τζένη Μελιτά δημιούργησε το «εννοιολογικό κοκτέιλ» της βραδιάς και τέλος ο Τόνι Σφήνος, μέσα από ένα μικρό σόου, μας έπεισε πως η μελλοντική ενασχόληση του με τα μπαρ είναι… επιβεβλημένη. Το βραβείο στο καλύτερο μπαρ της χώρας απένειμε ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.
«Blue Gin»
Κάθε χρόνο η εξειδικευμένη ομάδα του περιοδικού «αθηνόραμα» εξετάζει εκατοντάδες μπαρ σε όλη τη χώρα για να αξιολογήσει τις ικανότητες των bartenders· ικανότητες, οι οποίες έχουν να κάνουν με την παρασκευή κλασικών κοκτέιλ (για να αξιολογηθεί η εμπειρία και η δεξιοτεχνία) αλλά και με τα signature κοκτέιλ (για να αξιολογηθεί η δημιουργικότητα και η γνώση). Επίσης σε κάθε μπαρ ζητείται η δημιουργία δύο tailor made κοκτέιλ με συγκεκριμένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ώστε να αξιολογηθούν τα αντανακλαστικά, η φαντασία και η ικανότητα του bartender. Τέλος, εξετάζεται και αξιολογείται η έκταση, το βάθος και η εξειδίκευση της spirit list.
Κάθε μπαρ βραβεύεται με 1, 2 ή 3 shakers με βάση την βαθμολογία που συγκεντρώνει:
15/20 και 15,5/20 – 1 shaker
16/20 έως 17,5/20 – 2 shakers
18/20 και πάνω – 3 shakers
Η αξιολόγηση γίνεται με διεθνή κριτήρια. Tο καλύτερο μπαρ της Ελλάδας για το 2019 έχει βαθμολογία 16,5/20.
Αναλυτικά τα βραβευμένα bars εδώ.
Χορηγοί των «αθηνόραμα Bar Awards» 2019: Perrier, The Local Spirit Project
Υποστηρικτές: Monin, Qualita Unica, Plantation, Nikka Whisky
Το catering της βραδιάς προσέφερε το Δειπνοσοφιστήριον.