Η Dingle Distillery έφτασε αποκλειστικά στην Κάβα Ανθίδη

Η ιρλανδική ποτοποιΐα φτάνει στην Ελλάδα σε αποκλειστική εισαγωγή της κολωνακιώτικης κάβας, με τα ουίσκι, τη βότκα και το τζιν της The Dingle Distillery να βρίσκουν θέση στα ράφια της.

Dingle Distillery Collection

Μόλις 10 χρόνια ηλικίας μετρά το The Dingle Distillery, κι όμως αυτό το ιρλανδέζικο αποστακτήριο είναι ένα από τα πιο ζωηρά της χώρας του κι αυτό το οφείλει όχι μόνο στη νεανική του ορμή, αλλά και στο ταλέντο του Master Distiller του, Graham Goul, που μολονότι Σκωτσέζος, βρήκε στο ευέλικτο ακόμη πεδίου του ιρλανδέζικου ουίσκι το χώρο να πειραματιστεί και να δοκιμάσει τα όριά του.

Έτσι, το The Dingle Distillery, που ιδρύθηκε το 2012, μόλις πέντε χρόνια μετά έγινε το πρώτο ανεξάρτητο ιρλανδικό αποστακτήριο που κυκλοφόρησε ένα single pot still whiskey - σημείο ιδιαίτερης υπερηφάνειας, αφού αποτελεί ιρλανδική πατέντα βαθιά δεμένη με το πολιτικοκοινωνικό υπόβαθρο της χώρας – ενώ τώρα, 10 χρόνια μετά, οι εγκαταστάσεις του αποστακτηρίου έχουν φτάσει πια σε τέτοιο σημείο εμπορικής δυναμικής, που αναγκάζονται να ανακαινιστούν εκ βάθρων για να ανταποκριθούν στην παγκόσμια ζήτηση.

Dingle Distillery Κάβα Ανθίδης
Ηλίας Ανθίδης, Graham Gould και Τεό Σπυρόπουλος

Το λιθαράκι του σε αυτή τη ζήτηση βάζει από φέτος και ο Ηλίας Ανθίδης της δημοφιλούς κάβας, που αποφάσισε να συστήσει κατ’ αποκλειστικότητα αυτή τη γνήσια ιρλανδέζικη ετικέτα στο ελληνικό κοινό, μαζί με όλη την κολεξιόν της The Dingle Distillery.

Έτσι, πριν από μερικές ημέρες η κάβα Ανθίδης  προσκάλεσε φίλους και συνεργάτες να γνωρίσουμε από κοντά την αποκλειστική της εισαγωγή του Dingle, με την καθοδήγηση του Master Distiller Graham Coul. Ξεκινώντας με ένα δροσερό GIN DINGLE & tonic, δοκιμάσαμε τα παρακάτω εντυπωσιακά:

DINGLE WHISKEY SINGLE MALT CORE RANGE
Ναυαρχίδα της Dingle, το μεστό αυτό single malt ωριμάζει σε βαρέλια 63% first fill Pedro Ximenez Sherry και 37% first fill Bourbon, κληρονομώντας γεμάτη, αλλά στρογγυλή γεύση με ευχάριστη φρεσκάδα, συνθέτοντας το προφίλ σπουδαίου Sherry bomb.

DINGLE WHISKEY BATCH 4 POT STILL
Το 4ο batch του Dingle Single Pot Still που αντικατοπτρίζει 100% την ιρλανδική κουλτούρα στο ουίσκι με τριπλή απόσταξη και παλαίωση σε βαρέλια bourbon και Sherry Oloroso. Πολύπλοκο και επιβλητικό, ενδείκνυται ως εξαιρετική πρώτη γνωριμία με το σύμπαν των pot still whiskeys.

DINGLE WHISKEY BATCH 5 SMALL BATCH SINGLE MALT
Το 5ο batch του Dingle Single Malt με τριπλή απόσταξη και παλαίωση σε βαρέλια Bourbon, Sherry & Madeira. Απαιτητικό ουίσκι που θα γοητεύσει τους fans με τον πολύπλευρο καίτοι πυκνό του χαρακτήρα.

DINGLE WHISKEY BATCH 6 SINGLE MALT
Το 6ο batch του Dingle Single Malt με τριπλή απόσταξη και αποκλειστική παλαίωση σε βαρέλια port. Στακάτο και γλυκόπιοτο, ό,τι πρέπει για χειμωνιάτικες βραδιές.

DINGLE WHISKEY BATCH 5 POT STILL
Το πιο νέο batch του Dingle Single Pot Still, τριπλής απόσταξης και σε πρώτη παγκόσμια δοκιμή: μας κρατήθηκε μυστικό μέχρι να αποκαλυφθεί, μας γοήτευσε με αυτήν ακριβώς την πικάντικη μυστηριώδη αύρα που του χαρίζει η παλαίωση σε βαρέλια Bourbon.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Barro Negro" στήνει σεβιτσερία στην μπάρα του

Margarita, Paloma και σεβίτσε απόψε στην ​​Παπαρρηγοπούλου.

Το "Casablanca Social Club" σβήνει 4 κεράκια με ένα non-stop πάρτι

Το δημοφιλές μπαρ της Θεσσαλονίκης έχει γενέθλια και το γιορτάζει καταλλήλως.

Στο "In Love Again" (και) για aperitivo

Τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου στην Κλειτίου θέλουν spritz, coffee cocktails και ροζέ κρασιά.

7 χρόνια "Barelle" με ένα μοναδικό πάρτι

Το αγαπημένο στέκι του Νέου Ηρακλείου έχει γενέθλια και το γιορτάζει με παλιούς και νέους φίλους.

To "Barro Negro" στα 100 κορυφαία μπαρ του κόσμου

Η αθηναϊκή 'πρεσβεία της Paloma' φιγουράρει στο νο.52 της λίστας 51-100, του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars.

Τα πρώτα ουίσκι με άρωμα Ελλάδας

Τα κρασιά Μπουτάρη συνεργάζονται με τους Irish Distillers και Spot Whiskeys, για το λανσάρισμα της νέας σειράς Greek Wine Single Cask.