6 νέα bar που θα συζητηθούν

Αυτά είναι τα έξι στέκια που θα γίνουν οι πιο hot νέες στάσεις εξόδου στην πόλη.

6 νέα bar που θα συζητηθούν

Φέτος το φθινόπωρο βλέπουμε τον μπαρίστικο χάρτη της πόλης να ανανεώνεται σημαντικά με φρέσκα και ενδιαφέροντα πρότζεκτ. Οι αυλές, οι κήποι και οι ταράτσες παραμένουν ακόμα στην πρώτη γραμμή, ενώ ανεβαίνουν και τα πολυσυλλεκτικά all-day spots που έχουν κάτι νέο να προτείνουν. Αυτά είναι τα έξι στέκια που θα γίνουν οι πιο hot νέες στάσεις εξόδου στην πόλη.

Copal Athens

6 νέα bar που θα συζητηθούν - εικόνα 1
Η ροζ αυλή του «Copal» κρατάει ζωντανό το καλοκαίρι.

Το νέο all-day spot στην καρδιά του Ψυρρή σε υποδέχεται σε μια φινετσάτη αυλή με ροζ αποχρώσεις και αρκετό πράσινο, στήνοντας το κατάλληλο σκηνικό απόδρασης από την πόλη. Η αισθητική του φέρνει κάτι από Μαρόκο και λίγο από μπαρ σε νησί, ενώ αποπνέει την απαραίτητη ηρεμία για να απολαύσεις χαλαρά τον καφέ σου το πρωί ή το ποτό σου το βράδυ στη μεγάλη, open air μπάρα του. Σημείωσε ότι αυτή την περίοδο ετοιμάζει και μενού για brunch, το οποίο θα περιλαμβάνει και αρκετές vegan επιλογές, ώστε να συνοδεύσεις τον πρωινό καφέ ή το smoothie σου.

Rook cocktail bar

6 νέα bar που θα συζητηθούν - εικόνα 2
Εξωτικά κοκτέιλ στον καταπράσινο κήπο του «Rook cocktail bar».

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις του φθινοπώρου είναι σίγουρα το «Rook cocktail bar» στο κέντρο του Κολωνακίου. Θα το βρεις στο Εμπορικό Κέντρο Λαιμού, σε έναν καταπράσινο κήπο με εξωτικά φυτά και ατμοσφαιρικό φωτισμό, που έχει ως κύριο σκοπό να σε βοηθήσει να δραπετεύσεις από τη φασαρία της πόλης. Το ίδιο τροπικό κλίμα επικρατεί και στον εσωτερικό του χώρο, αλλά και στις επιλογές της cocktail list, με ενδιαφέροντα τροπικά twists στις κλασικές συνταγές. Ανοίγει αργά το απόγευμα, αποτελώντας το ιδανικό spot για after office συναντήσεις με ποτό και κουβέντα. Extra tip: μην παραλήψεις να δοκιμάσεις το δικό τους Mai Tai!

Sir Ten bar & eatery

6 νέα bar που θα συζητηθούν - εικόνα 3
Στο «Sir Ten» θα πας από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Ένα νέο all-day spot με industrial αισθητική άνοιξε στο πολυσύχναστο Παγκράτι και, παρότι μετράει μόλις μερικές εβδομάδες λειτουργίας, κατάφερε να ξεχωρίσει σε μια γειτονιά με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο. Αυτό το κατάφερε με την προσεγμένη αισθητική του, αλλά και με την πολυσυλλεκτική του πρόταση καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Ξεκινώντας από το πρωί, σερβίρει μονοποικιλιακό καφέ από τη Γουατεμάλα, νόστιμο brunch και πιάτα που μπορείς να μοιραστείς με την παρέα, ενώ το βράδυ βρίσκεις πρωτότυπα κοκτέιλ διά χειρός του έμπειρου Χρήστου Βρεττού. Και σαν να μην έφταναν μόνο αυτά, στον πρώτο όροφο φιλοξενεί την μπουτίκ του ελληνικού brand ESAI, για να κάνεις απευθείας τις αγορές σου.

Ολυμπιάς

6 νέα bar που θα συζητηθούν - εικόνα 4
Το roof garden του ιστορικού ξενοδοχείου «Ολυμπιάς».

Το ιστορικό ξενοδοχείο «Ολυμπιάς» με την εμβληματική αρχιτεκτονική απέκτησε ξανά ζωή, φιλοξενώντας στον 6ο όροφο ένα εντυπωσιακό roof garden με θέα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, το οποίο χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Φίλιππο Οικονόμου πριν από έναν ολόκληρο αιώνα και σήμερα θεωρείται διατηρητέο μνημείο. Πρόσφατα ανακαινίστηκε το αίθριο, το οποίο οδηγεί στο roof garden με την πανοραμική θέα, όπου έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις καλοδουλεμένα κοκτέιλ και straight ποτά από την καλά ενημερωμένη κάβα. Ο 7ος όροφος διατίθεται για πριβέ εκδηλώσεις, ενώ σύντομα θα μπορείς να απολαμβάνεις και νόστιμα πιάτα από την κουζίνα του.

Attic Urban Rooftop

6 νέα bar που θα συζητηθούν - εικόνα 5
Η boho ταράτσα του «Attic» με θέα στην Ακρόπολη.

Η νέα all-day ταράτσα με την boho αισθητική και την Ακρόπολη στο πιάτο, άνοιξε πριν από μερικές ημέρες στην οδό Ερμού και εξελίσσεται γρήγορα σε hot spot του κέντρου. Αρχικά να αναφέρουμε πως είναι ίσως το μόνο σημείο στην Αθήνα όπου μπορείς να κάνεις κούνια (!) και παράλληλα να φωτογραφηθείς με φόντο τον Παρθενώνα – ήδη οι πρώτες φωτογραφίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα social. Ωστόσο, η νέα ταράτσα του κέντρου είναι κάτι παραπάνω από το νέο ιντσταγκραμικό hot spot, προσφέροντας ένα all-day μενού για όλα τα γούστα, αλλά και ενδιαφέροντα πιάτα για πρωινό και brunch, δροσερά κοκτέιλ και γλυκά.

Zatopek

6 νέα bar που θα συζητηθούν - εικόνα 6
Το «Zatopek» βάζει το βιβλίο στην καθημερινότητά μας.

Το νέο βιβλιο-καφέ της Καλλιθέας άνοιξε πριν από λίγο καιρό στην Παναγή Τσαλδάρη, έναν από τους ωραιότερους πεζόδρομους της περιοχής, στον οποίο είδαμε και πέρσι να ανθίζουν ενδιαφέροντα πρότζεκτ, όπως η «Μαρμελάδα». Το «Zatopek» απευθύνεται στους βιβλιοφάγους, αλλά και σε όσους θέλουν να απολαύσουν έναν καλό καφέ, σνακ ή ποτό και να εντάξουν λίγο περισσότερο το διάβασμα στην καθημερινότητά τους. Σε ένα χώρο ζεστό και οικείο, θα δεις να πρωταγωνιστούν τα βιβλία, τα οποία μπορείς να αγοράσεις, ενώ μπορείς να φέρεις το λάπτοπ σου για να εργαστείς ή να δοκιμάσεις κάποιο από τα κοκτέιλ που προτείνουν πιάνοντας θέση στην άνετη μπάρα του.

Περισσότερες πληροφορίες

Attic rooftop

Ερμού 86, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Ολυμπιάς

Aθηνάς 57, (6ος όροφος)
  • Bars

Zatopek

Παναγή Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.