αθηνόραμα Bar Awards: Συνεχίζουμε κοιτώντας το μέλλον

Η διαδικτυακή απονομή των βραβείων στα καλύτερα bar της χώρας για την περίοδο 2019-2020, σημαίνει την έναρξη μιας νέας εποχής για τα αθηνόραμα Bar Awards, που αναπροσαρμόζουν την προσέγγισή τους.

αθηνόραμα Bar Awards: Συνεχίζουμε κοιτώντας το μέλλον

Με την απονομή, για πρώτη φορά διαδικτυακά λόγω συνθηκών, των αθηνόραμα Bar Awards 2020 κλείνει ένας κύκλος στην ιστορία του θεσμού (δείτε την ξανά εδώ). Ένας κύκλος ο οποίος ξεκίνησε με τη γέννηση και τα πρώτα βήματα του εγχειρήματος στην Αθήνα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στα σημαντικότερα σημεία της επικρατείας.

Πριν από 5 χρόνια ξεκινήσαμε μιλώντας για την πρόθεση μας να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμό που θα αναδεικνύει την ποιότητα σε αυτή την κατηγορία χώρων ψυχαγωγίας. Σήμερα έχοντας εμβαθύνει στη σημασία αυτού του χώρου και στις ανάγκες/απαιτήσεις τόσο των επαγγελματιών που τον υπηρετούν όσο και αυτών που τον επιλέγουν, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα ακόμα βήμα.

Η στενή ενασχόλησή μας με το χώρο όλα αυτά τα χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το μπαρ είναι ένας χώρος πολύ πιο σύνθετος από ένα εστιατόριο. Το ποιοτικό του επίπεδο δεν εξαρτάται αποκλειστικά ή κυρίως από την πρόταση που κάνει σε επίπεδο κοκτέιλ ή straight αλκοόλ, σε αντίθεση με το εστιατόριο στο οποίο ο παράγων ποιότητα φαγητού είναι καθοριστικός. Χωρίς να υποτιμάμε τη σημασία που έχουν κάποια στοιχεία στους χώρους φαγητού, θεωρούμε ότι η χωροταξία, η ποιότητα της μπάρας, ο φωτισμός, η μουσική κ.τλ. επιδρούν καταλυτικά και συμπληρώνουν, ή και απαξιώνουν την συνολική ποιότητα της πρότασης που κάνει ένα μπαρ.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και μετά από μια εις βάθος ανταλλαγή απόψεων, από τη χρονιά που έρχεται (αθηνόραμα Bar Awards 2021) η αξιολόγηση και βράβευση των bars θα λαμβάνει υπόψιν της και άλλα στοιχεία όπως το περιβάλλον (χωροταξία, μπάρα, φωτισμός κ.λπ.), τη μουσική επένδυση του χώρου, το βαθμό του θορύβου κ.ά, τα οποία δεν είναι της παρούσης και θα δημοσιοποιηθούν εν καιρώ.

Πιστεύουμε ότι, κατά αυτό τον τρόπο, η συμβολή μας στην ενημέρωση του καταναλωτή ο οποίος δεν επισκέπτεται το bar για να «πιει κάτι τι» και να φύγει θα είναι πληρέστερη. Ταυτόχρονα, θα λειτουργήσει ενισχυτικά προς την κατεύθυνση των επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν σφαιρικά τη δουλειά τους και προσφέρουν μια συνολική ικανοποίηση σε όσους τους επιλέγουν. Φυσικά, όπως και στα πρώτα βήματα του θεσμού έτσι και σήμερα, είμαστε βέβαιοι ότι το met θα σταθεί δίπλα μας αρωγός στην προσπάθειά μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.