Μη χάσετε το αθηνόραμα Summer in the city με όλα όσα θα μοιραστούμε με ασφάλεια στην καλοκαιρινή πόλη

Η ετήσια έκδοση που κυκλοφορεί δωρεάν μαζί με το αθηνόραμα συγκεντρώνει τις καλύτερες εμπειρίες της θερινής Αθήνας για κάθε διάθεση.

Μη χάσετε το αθηνόραμα Summer in the city με όλα όσα θα μοιραστούμε με ασφάλεια στην καλοκαιρινή πόλη

Εστιατόρια, μπαρ, παραλίες, ταράτσες, κήπους, παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, βόλτες… Η ετήσια έκδοση που κυκλοφορεί στα περίπτερα, δωρεάν μαζί με το Αθηνόραμα, την Πέμπτη 2/7 συγκεντρώνει τις καλύτερες εμπειρίες της θερινής Αθήνας για κάθε διάθεση.

Περπατώ στη θερινή πόλη και εισπράττω τη λαχτάρα των Αθηναίων να τη ζήσουν ειδικά αυτό το καλοκαίρι. Φίλοι κλεφτοκοιτάζουν τις οθόνες των θερινών πίσω από τα δέντρα και τις μάντρες ή τα τραπέζια των εστιατορίων στις πλατείες, σαν κάποιον που έχει κάνει μήνες δίαιτα και προσγειώνεται μπροστά του ένα παγωτό! Μπορεί πολλοί από εμάς, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρηματιών της εστίασης και του πολιτισμού και των εργαζομένων στο χώρο, να έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα, σίγουρα όμως σε ψυχολογικό επίπεδο η στέρηση της απόλαυσης της πόλης ήταν ένα σημαντικό πλήγμα της πανδημίας. Εντάξει, για μια δυο βδομάδες χαρήκαμε τη μεταφυσική εμπειρία του να ποδηλατείς μόνος σου στη λεωφόρο Αμαλίας, αλλά κάθε φορά που περνούσαμε από αγαπημένες πιάτσες εξόδου με κλειστά ρολά μας έπιανε η καρδιά μας.

Ευτυχώς, τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα, τα ανοιχτά θέατρα, τα σινεμά, οι παραλίες, τα μουσεία, οι γκαλερί και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι όλα και πάλι εδώ, κι αυτό το καλοκαίρι, κοντά μας για να μας ανεβάσουν το ηθικό και να συμπληρώσουν αυτό το παζλ της καθημερινότητας που τόσο έχουμε ανάγκη. Αξίζουν συγχαρητήρια στους επιχειρηματίες που κατάφεραν τόσο γρήγορα να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να υιοθετήσουν ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ασφάλειας, να πολεμήσουν την αβεβαιότητα και να μας υποδεχθούν και πάλι στις αυλές, τους κήπους, τις ταράτσες, τις πλατείες και τους πεζόδρομους - που μάλιστα φέτος, ακολουθώντας με γρήγορα αντανακλαστικά μια τάση που παρατηρείται σε όλες τις μητροπόλεις διεθνώς, έγιναν περισσότεροι! Σε όλους αυτούς που έσωσαν το καλοκαίρι μας στην πόλη ξαναβγάζοντάς μας έξω και ξαναβάζοντάς μας να προσθέτουμε στο ημερολόγιό μας στέκια και εκδηλώσεις που θέλουν να ζήσουμε φέτος.

Αυτό το μοναδικό παζλ του αθηναϊκού καλοκαιριού, μεταξύ νέων στεκιών της παραλιακής και ατμοσφαιρικών συναυλιών σε άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους, έρχεται να σας βοηθήσει να λύσετε κι αυτή η έκδοση, όπως κάθε χρόνο, συγκεντρώνοντας μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες της θερινής Αθήνας για κάθε διάθεση. Μια έκδοση που ακόμη και εμείς στο αθηνόραμα επιστρέφοντας στο γραφείο μετά το lockdown δεν ξέραμε αν θα έχουμε τη δυνατότητα να τη βγάλουμε αλλά η πόλη και οι άνθρωποι του πολιτισμού, της εστίασης και της διασκέδασης μας έδωσαν την έμπνευση, τη δύναμη και την υποστήριξη για να την ετοιμάσουμε στο ίδιο χορταστικό και δροσιστικό μέγεθος με πέρυσι. Ελπίζουμε να την απολαύσετε όσο εμείς και να σας εμπνεύσει να ζήσετε ακόμη πιο έντονα το φετινό καλοκαίρι στην πόλη.

Παράλληλα, το αθηνόραμα, λειτουργώντας πάντα ως η γέφυρα ανάμεσα στο κοινό και τα εστιατόρια, λανσάρει την πρωτοβουλία Restaurants Back For Good, με την οποία έχει σαν στόχο να στηρίξει την αγορά της εστίασης αλλά και να ενεργοποιήσει το καταναλωτικό κοινό μέσα από θεσμικές πρωτοβουλίες, ειδικές ενέργειες αλλά και καθημερινή αρθρογραφία για τα νέα και ενδιαφέροντα πράγματα που παρουσιάζει η εστιατορική σκηνή της Αθήνας. Η πόλη επέστρεψε για τα καλά, στην ομορφότερη εποχή της, και σας καλούμε να τη μοιραστούμε με ασφάλεια και χαμόγελο. Ραντεβού την Πέμπτη στα περίπτερα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

'Gajah': Στον εξωτισμό ενός viral μυστικού νησιού

Γιατί όλοι μιλούν για το πολύ ιδιαίτερο bar restaurant του Πειραιά;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/07/2022

Το Athens Rum & Whisky Festival επιστρέφει

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, σε έναν φανταστικό χώρο και με το καθιερωμένο Premium Lounge για τους πιο απαιτητικούς.

Μία γιορτή του Gin στο "Λοκάλι"

Mία από τις ομορφότερες ταράτσες της πόλης υποδέχεται και φέτος τα Local Juniper Meetings.

Επόμενος σταθμός: "Pathos"

Η DJ Carlita μας ταξιδεύει στον κόσμο μέσο Ίου.

''Κλουβί'': Στα Πετράλωνα το στέκι δεν αλλάζει

Αυθεντικά vibes πόλης με τη συνοδεία χαρακτηριστικών κοκτέιλ.

Ανεβάζοντας την μπάρα: 12 έξοχα μπαρ σε αθηναϊκές ταράτσες

Αν ανήκεις σε εκείνους που πιστεύουν πως η Αθήνα μοιάζει ομορφότερη από ψηλά, με ένα cocktail στο χέρι, τότε διαβάζεις τις σωστές γραμμές.