Ο Γιώργος Δενδράκης από το «LOKAΛ» της Κρήτης μας δίνει τη συνταγή του για ένα ανοιξιάτικο κοκτέιλ με τσίπουρο και αρωματικά βότανα.
«Spring»
Υλικά
40 ml τσίπουρο Opurist
10 ml Amaro del capo
20 ml σιρόπι μέλι & αρμπαρόριζα (βάζουμε 3 φρέσκα φύλλα αρμπαρόριζα σε 100 ml ζεστό νερο για 3 λεπτά, τα αφαιρούμε και προσθέτουμε 100 γρ. θυμαρίσιο μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει)
20 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
60 ml tonic
Εκτέλεση
Σε ένα ψηλό ποτήρι highball βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός του τόνικ) και προσθέτουμε τριμμένο πάγο στα 2/3 του ποτηριού. Ανακατεύουμε πολύ καλά, βάζουμε το τόνικ, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε με πάγο. Γαρνίρουμε με μια κορυφή δυόσμου και 2 φύλλα αρμπαρόριζα.