Ο Γιάννης Μπάκος, bar manager του «Tribeca Food & Cocktail Bar» της Θεσσαλονίκης και head bartender στο «Jackie O’» της Μυκόνου, μας προτείνει ένα δροσερό sour με έντονα αρώματα μπαχαρικών.
«Sour in da house»
Υλικά
50 ml Amaretto
15ml φρέσκο χυμό λεμόνι
10ml σπιτικό σιρόπι κανέλας
1 ασπράδι αυγού
Για το σιρόπι κανέλας θα χρειαστούμε ζάχαρη και νερό σε αναλογία 2:1, οπότε έχουμε: Για κάθε δύο κούπες ζάχαρη, 1 κούπα νερό, 3 ξυλάκια κανέλας καλής ποιότητας, 5 γαρύφαλλα, 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό, τα ξυλάκια κανέλας και τα καρφάκια του γαρύφαλλου να βράσουν. Πέντε λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι μας, μέχρι να δέσει (περίπου 12 λεπτά ακόμη).
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε ένα σέικερ και χτυπάμε δυνατά, προσθέτουμε πάγο και τα χτυπάμε ακόμα μία φορά. Στη συνέχεια σουρώνουμε σ’ενα ποτήρι με πάγο και γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού.