Ο Χάρης Γεωργόπουλος, bartender του «Matsuhisa Athens», μας δίνει τη συνταγή του για ένα antivirus κοκτέιλ, που μπορεί να μη μας προστατέψει από τον Covid, αλλά σίγουρα θα μας δροσίσει.
«Antivirus Julep»
Υλικά
70 ml bourbon whiskey
2 κουτ. του γλυκού μαρμελάδα της επιλογή μας (κατά προτίμηση φρούτα του δάσους ή βερίκοκο)
10ml φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα shaker, προσθέτουμε πάγο και χτυπάμε δυντατά για 12 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, σουρώνουμε το περιεχόμενο του shaker σε ένα μεσαίου μεγέθους μπρίκι, αφού προηγουμένως το έχουμε γεμίσει μέχρι πάνω με θρυμματισμένο πάγο (βάζουμε παγάκια σε μια καθαρή πετσέτα και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν σε μεγάλα κομμάτια). Αν έχουμε γλαστράκια με μυρωδικά, προσθετουμε για γαρνιτούρα μερικά φύλλα δυόσμου ή μέντας, αφού προηγουμένως τα έχουμε τρίψει ελαφρώς ωστέ να απελευθερώσουν τα αρώματά τους και μια φλούδα πορτοκαλιού, την οποία πιέζουμε ελαφρώς για να βγάλει τα έλαιά της. Βάζουμε καλαμάκι και απολαμβάνουμε.