Ο Δήμος Μέξης, bartender στο «Pairidaeza Bar», μας δίνει τη συνταγή του για ένα δροσερό Spritz με βότκα και ζουμερές φράουλες.
«Spritz»
Υλικά
40 ml βότκα
60 ml ξηρό ροζέ κρασί (ή ξηρό λευκό)
4-5 φράουλες
20ml σιρόπι βανίλιας (διαλύουμε λίγη βανίλια σε σκόνη και ζάχαρη στη μισή ποσότητα νερού, πχ. μια βανίλια,100 gr ζάχαρη σε 50 ml νερό)
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις φράουλες σε ένα shaker, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε δυνατά με πάγο. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι του κρασιού, προσθέτουμε πάγο και μια φράουλα για γαρνιτούρα.