Ο Αντώνης Βάτσος από το βραβευμένο «Le Coq Tail Mix Bar» στη Θεσσαλονίκη, φτιάχνει ένα κοκτέιλ με φρέσκα φρούτα και υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας.
Υλικά
60ml vodka
1 κουτάλια της σούπας μαρμελάδα φράουλα
1/4 κουταλάκι του τσαγιού έλαιο βανίλιας για ζαχαροπλαστική
Μισό λάιμ κομμένο στα τέσσερα
Μισό ακτινίδιο κομμένο στα τέσσερα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα υλικά εκτός της βότκας μέσα σε ένα δοχείο από σπιτική φραπιερα (ή μέσα σε ένα σέικερ) και τα πατάμε με ένα μαντλέρ η ένα γουδοχέρι. Μετά προσθέτουμε τη βότκα και το πάγο και χτυπάμε στη φραπιέρα περίπου μισό λεπτό όλα τα υλικά (ή δυνατά στο σέικερ 10 δευτερόλεπτα). Στη συνέχεια αδειάζουμε μαζί με τον πάγο σε ένα ποτήρι του νερού και προσθέτουμε όσο πάγο χρειαστεί ακόμα. Το λάιμ δροσίζει απόλυτα και τα μικρά κομματάκια ακτινίδιο στο στόμα δίνουν μια γεμάτη γεύση, ενώ η βότκα προδιαθέτει ότι στο δεύτερο ποτό θα κοιμηθείς ωραία με την επίγευση βανίλιας στον ουρανίσκο. Καλή απόλαυση!