Homemade cocktail της ημέρας | Ένα γλυκόξινο και δροσερό κοκτέιλ από τον Αντώνη Βάτσο

Ο Αντώνης Βάτσος από το βραβευμένο «Le Coq Tail Mix Bar» στη Θεσσαλονίκη, φτιάχνει ένα κοκτέιλ με φρέσκα φρούτα και υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας.

Homemade cocktail της ημέρας | Ένα γλυκόξινο και δροσερό κοκτέιλ από τον Αντώνη Βάτσο

Ο Αντώνης Βάτσος από το βραβευμένο «Le Coq Tail Mix Bar» στη Θεσσαλονίκη, φτιάχνει ένα κοκτέιλ με φρέσκα φρούτα και υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας.

Υλικά

60ml vodka
1 κουτάλια της σούπας μαρμελάδα φράουλα
1/4 κουταλάκι του τσαγιού έλαιο βανίλιας για ζαχαροπλαστική
Μισό λάιμ κομμένο στα τέσσερα
Μισό ακτινίδιο κομμένο στα τέσσερα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα υλικά εκτός της βότκας μέσα σε ένα δοχείο από σπιτική φραπιερα (ή μέσα σε ένα σέικερ) και τα πατάμε με ένα μαντλέρ η ένα γουδοχέρι. Μετά προσθέτουμε τη βότκα και το πάγο και χτυπάμε στη φραπιέρα περίπου μισό λεπτό όλα τα υλικά (ή δυνατά στο σέικερ 10 δευτερόλεπτα). Στη συνέχεια αδειάζουμε μαζί με τον πάγο σε ένα ποτήρι του νερού και προσθέτουμε όσο πάγο χρειαστεί ακόμα. Το λάιμ δροσίζει απόλυτα και τα μικρά κομματάκια ακτινίδιο στο στόμα δίνουν μια γεμάτη γεύση, ενώ η βότκα προδιαθέτει ότι στο δεύτερο ποτό θα κοιμηθείς ωραία με την επίγευση βανίλιας στον ουρανίσκο. Καλή απόλαυση!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στο "Λοκάλι" για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Επέκταση θερινής και γευστικής ραστώνης σε αυλή και ταράτσα, στου Ψυρρή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/09/2022

Ο Γιώργος Φακίνος resident DJ στο LouLou Is Present

Για ένα Σάββατο του μήνα θα μοιράζεται τα decks με τους καλύτερους local και διεθνείς DJs.

Μα πού πήγε η σαμπάνια;

Τελειώνει όντως η σαμπάνια από την αγορά; Μην αγχώνεσαι, ο εκλεκτός αφρώδης οίνος θα παραμείνει στον αφρό των οινικών εξελίξεων.

'Athens Wine & Art Festival': Tο μεγαλύτερο φεστιβάλ κρασιού και τέχνης στην Ελλάδα επιστρέφει

Στις 8 και 9 Οκτωβρίου, στο χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Το "Angelo et Manolo" αγαπά το κρασί και τους ανθρώπους

Όταν ο Εμμανουήλ Καραλής δεν πετά στους αιθέρες, σερβίρει φίνα κρασιά στην Μητροπόλεως, μαζί με τον γιο της Φωτεινής Παντζιά του "By The Glass".

Ο Giorgio Bargiani για μία ξεχωριστή βραδιά στο "The Clumsies"

Ο head bartender του καλύτερου μπαρ του πλανήτη σερβίρει απόψε αλησμόνητα Negroni στην Πραξιτέλους.

Το λαμπερό yacht party της GREY GOOSE premium vodka στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Αφού ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, το σκάφος της GREY GOOSE κατέληξε στο ISLAND Athens Riviera, όπου με ένα ανεπανάληπτο party στον απόηχο του καλοκαιριού, έριξε για φέτος άγκυρα.