Τον μοναδικό κόσμο του cocktail pairing μας αποκάλυψε το THE PASS by Schweppes

Πλησιάζοντας τα δεύτερα γενέθλιά του, το THE PASS by Schweppes, το premium club που έχει ανοίξει την αγκαλιά του σε χιλιάδες μέλη μοιράζοντας αξέχαστες εμπειρίες και δώρα, διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα από τα πιο ιδιαίτερα και αξιομνημόνευτα events του.

Τον μοναδικό κόσμο του cocktail pairing μας αποκάλυψε το THE PASS by Schweppes

Με τη ζεστή φιλοξενία της Μαίρης Ταλαιπώρου, brand ambassador του Schweppes και bar manager στο φινετσάτο και εξωτικό «Nikkei Peruvian Resto Bar Athens» στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι, το THE PASS by Schweppes και το Αθηνόραμα υποδέχτηκαν 10 τυχερά ζευγάρια σε ένα ταξίδι στον σαγηνευτικό κόσμο του food & cocktail pairing.

Εκεί, αντλώντας έμπνευση από τα πεντανόστιμα αστέρια της γευστικής γκάμας του Schweppes, η Μαίρη Ταλαιπώρου πέρασε πίσω από την βραβευμένη μπάρα του «Nikkei» (Bar Awards 2019), για να συνθέσει μοναδικές δημιουργίες που απογείωσαν τα πιάτα του Σπύρου Μαυροειδή, παντρεύοντας τις εξωτικές γεύσεις της ιαπωνοπερουβιανής κουζίνας του, με παιχνιδιάρικα, δροσιστικά και γεμάτα χαρακτήρα cocktails.

Τον μοναδικό κόσμο του cocktail pairing μας αποκάλυψε το THE PASS by Schweppes - εικόνα 1

Κάπως έτσι, το Pisco που εμπλούτισε η Μαίρη Ταλαιπώρου με βότκα αρωματισμένη με lemongrass, αλλά και λίγο yuzu πριν το απογειώσει με το αρωματικό αναψυκτικό Schweppes Lemonade με Περγαμόντο και Ιβίσκο, λειτούργησε ως ιδανικό welcome drink, που ζωήρεψε τους γευστικούς μας κάλυκες, για να υποδεχτούμε τις δροσερές εντάσεις πιάτων όπως το Nikkei Ceviche, τα αφράτα tacos πατάτας και τα ζουμερά gyoza με pata negra.

Σειρά είχε ένα perfect serve Gin & Tonic, με το premium τζιν Bulldog να συναντά τις φρουτένιες νότες εσπεριδοειδών του Schweppes Indian Tonic Water, ανάλαφρα υπογραμμισμένες από φρέσκο χυμό grapefruit και τριμμένο πιπέρι. Ιδανικός σύντροφος για τα κυρίως πιάτα του μενού, το ιδιαίτερο G&T μας αβαντάρισε τις δροσερές οξύτητες του σολωμού με ταρτάρ μάνγκο, σόγια, τζίντζερ και φραγκοστάφυλα, απάλυνε τις λιπαρές εντάσεις της πάπιας με tofu σουσαμιού, αλλά και ζωήρεψε το κοτόπουλο ala brassa, με κρέμα jalapenos και βούτυρο kimchi.

Τον μοναδικό κόσμο του cocktail pairing μας αποκάλυψε το THE PASS by Schweppes - εικόνα 2

Η γευστική εμπειρία κορυφώθηκε με το ιδανικό φινάλε ενός after dinner cocktail: εκεί, η ημίγλυκη επίγευση που κρύβει το ρούμι Δομινικανής Δημοκρατίας, επενδύθηκε με παλαιωμένο σέρι, αλλά και Schweppes Aromatic Tonic που, χάρη στην έντονη παρουσία του ροδάκινου, έδωσε στο μπουκέτο του cocktail έναν σαγηνευτικό ανθικό χαρακτήρα.

Τον μοναδικό κόσμο του cocktail pairing μας αποκάλυψε το THE PASS by Schweppes - εικόνα 3

Ταιριαστό σα γάντι με το Sorbet καρύδας µε σάλτσα από πράσινο τσάι Matcha, την Ganache πικρής σοκολάτας Εκουαδόρ με µαρέγκες και σάλτσα κόκκινων φρούτων, αλλά και την κρέμα από Yuzu, το τελευταίο cocktail της βραδιάς έβαλε την υπογραφή σε μια άκρως απολαυστική βραδιά, που ενθουσίασε όλους τους τυχερούς καλεσμένους, αφήνοντας ονειρικές υποσχέσεις για ακόμη περισσότερα events από το THE PASS by Schweppes.

Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι στο Αθηνόραμα, για ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις!

Τον μοναδικό κόσμο του cocktail pairing μας αποκάλυψε το THE PASS by Schweppes - εικόνα 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.