Με τη ζεστή φιλοξενία της Μαίρης Ταλαιπώρου, brand ambassador του Schweppes και bar manager στο φινετσάτο και εξωτικό «Nikkei Peruvian Resto Bar Athens» στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι, το THE PASS by Schweppes και το Αθηνόραμα υποδέχτηκαν 10 τυχερά ζευγάρια σε ένα ταξίδι στον σαγηνευτικό κόσμο του food & cocktail pairing.
Εκεί, αντλώντας έμπνευση από τα πεντανόστιμα αστέρια της γευστικής γκάμας του Schweppes, η Μαίρη Ταλαιπώρου πέρασε πίσω από την βραβευμένη μπάρα του «Nikkei» (Bar Awards 2019), για να συνθέσει μοναδικές δημιουργίες που απογείωσαν τα πιάτα του Σπύρου Μαυροειδή, παντρεύοντας τις εξωτικές γεύσεις της ιαπωνοπερουβιανής κουζίνας του, με παιχνιδιάρικα, δροσιστικά και γεμάτα χαρακτήρα cocktails.
Κάπως έτσι, το Pisco που εμπλούτισε η Μαίρη Ταλαιπώρου με βότκα αρωματισμένη με lemongrass, αλλά και λίγο yuzu πριν το απογειώσει με το αρωματικό αναψυκτικό Schweppes Lemonade με Περγαμόντο και Ιβίσκο, λειτούργησε ως ιδανικό welcome drink, που ζωήρεψε τους γευστικούς μας κάλυκες, για να υποδεχτούμε τις δροσερές εντάσεις πιάτων όπως το Nikkei Ceviche, τα αφράτα tacos πατάτας και τα ζουμερά gyoza με pata negra.
Σειρά είχε ένα perfect serve Gin & Tonic, με το premium τζιν Bulldog να συναντά τις φρουτένιες νότες εσπεριδοειδών του Schweppes Indian Tonic Water, ανάλαφρα υπογραμμισμένες από φρέσκο χυμό grapefruit και τριμμένο πιπέρι. Ιδανικός σύντροφος για τα κυρίως πιάτα του μενού, το ιδιαίτερο G&T μας αβαντάρισε τις δροσερές οξύτητες του σολωμού με ταρτάρ μάνγκο, σόγια, τζίντζερ και φραγκοστάφυλα, απάλυνε τις λιπαρές εντάσεις της πάπιας με tofu σουσαμιού, αλλά και ζωήρεψε το κοτόπουλο ala brassa, με κρέμα jalapenos και βούτυρο kimchi.
Η γευστική εμπειρία κορυφώθηκε με το ιδανικό φινάλε ενός after dinner cocktail: εκεί, η ημίγλυκη επίγευση που κρύβει το ρούμι Δομινικανής Δημοκρατίας, επενδύθηκε με παλαιωμένο σέρι, αλλά και Schweppes Aromatic Tonic που, χάρη στην έντονη παρουσία του ροδάκινου, έδωσε στο μπουκέτο του cocktail έναν σαγηνευτικό ανθικό χαρακτήρα.
Ταιριαστό σα γάντι με το Sorbet καρύδας µε σάλτσα από πράσινο τσάι Matcha, την Ganache πικρής σοκολάτας Εκουαδόρ με µαρέγκες και σάλτσα κόκκινων φρούτων, αλλά και την κρέμα από Yuzu, το τελευταίο cocktail της βραδιάς έβαλε την υπογραφή σε μια άκρως απολαυστική βραδιά, που ενθουσίασε όλους τους τυχερούς καλεσμένους, αφήνοντας ονειρικές υποσχέσεις για ακόμη περισσότερα events από το THE PASS by Schweppes.
Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι στο Αθηνόραμα, για ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις!