Το νέο μενού του «White Monkey» είναι πιο τρελό από ποτέ!

Μόλις «κυκλοφόρησε» ο νέος κατάλογος «Tales of the White Monkey vol.3» και εμείς σπεύσαμε να τον ξεφυλλίσουμε και να δοκιμάσουμε τα νέα κοκτέιλ και τις γευστικές προτάσεις της εξωτικής κουζίνας του.

Το νέο μενού του «White Monkey» είναι πιο τρελό από ποτέ!

Το ότι το «White Monkey» είναι τελείως παλαβό το αντιλαμβάνεσαι αμέσως από την παρδαλή διακόσμηση αλά Καραϊβική και τις σαφείς επιρροές από τα ‘50s και ‘60s, είτε μιλάμε για τα διακοσμητικά αντικείμενα που βρίσκονται εδώ κι εκεί και φλερτάρουν με το κιτς, είτε για τις φλοράλ ταπετσαρίες στους τοίχους και τις ψάθες στο μικρό μπαλκόνι του. Αν τώρα σε αυτό το σκηνικό προστεθούν οι χαρούμενες μουσικές και η ομάδα του που κουβαλά αρκετή δόση τρέλας, τότε έχουμε τη συνταγή για ένα από τα πιο happy places (to be) στο Χαλάνδρι.

Αυτό που με κάνει εγγυημένα να χαμογελάω κάθε φορά που το επισκέπτομαι είναι το ξεφύλλισμα του καταλόγου του. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει ένα συγκεκριμένο concept στους καταλόγους του, το «Tales of the White Monkey», όπου η αισθητική τους παραπέμπει στα εξώφυλλα των παλιών pulp περιοδικών, τα οποία περιείχαν φτηνιάρικες, τολμηρές ιστορίες. Αυτή τη φορά, στη vol.3 έκδοσή του, ξεφεύγει ελαφρώς από αυτό το concept, διατηρώντας, όμως, το καλτ στοιχείο στο ακέραιο με τα γλαφυρά σκίτσα που έχει επιμεληθεί ο «Shokin’ Steve».

Το νέο μενού του «White Monkey» είναι πιο τρελό από ποτέ! - εικόνα 1

Περνώντας στην ουσία, η νέα cocktail list που επιμελήθηκε η ομάδα της μπάρας με επικεφαλή τον Άγγελο Τριανταφυλλόπουλο ξεκίνησε να «τρέχει» από την αρχή αυτής της εβδομάδας και χωρίζεται σε 3 βολικές κατηγορίες: τα tiki, τα κοκτέιλ με βάση το απόσταγμα της αρεσκείας σας και τις σπέσιαλ προτάσεις σε ειδικές τιμές.

Ξεκινώντας με τα tiki cocktails, όλες οι συνταγές έχουν ως βάση γενναίες δόσεις από τα μυστικά rum blends του «White Monkey» και σερβίρονται στα εντυπωσιακά, σκαλιστά tiki ποτήρια. Σε αυτή την κατηγορία θα βρείτε και τις ανανεωμένες, κλασικές συνταγές του «White Monkey vol. 4» και του δικού τους «Mai tai», τα οποία προτείνουν να τα συνδυάσετε με τα «Tiki California roll» και «Kimchee Shrimp rice roll» από το ανανεωμένο barfood μενού. Δοκίμασα το πρώτο συνδυασμό και τολμώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα από τον αναπάντεχο τρόπο που αλληλοσυμπληρώνονται οι γεύσεις του πειραγμένου «California roll» με τη προσθήκη ανανά και τη σπιρτόζα τζιτζεράτη επίγευση του «White Monkey vol. 4».

Το νέο μενού του «White Monkey» είναι πιο τρελό από ποτέ! - εικόνα 2

Στη δεύτερη κατηγορία έχετε να επιλέξετε από κοκτέιλ με βάση την τεκίλα, όπως το «Psicosis», το οποίο συνδυάζει τα έντονα καπνικά αρώματα του Mezcal με τη γλύκα της φράουλας και της βανίλιας, κοκτέιλ με βάση τη βότκα και τέλος, με Gin, όπως το «Be(e) Tiki», μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού «Bee’s Knees» με αρώματα φασκόμηλου, αχλάδι και rhubarb bitters.

Το νέο μενού του «White Monkey» είναι πιο τρελό από ποτέ! - εικόνα 3

Στην τελευταία κατηγορία θα βρείτε κλασικές συνταγές, όπως «Mohito» και «Daquiri», σε γευστικά ταιριάσματα με πιάτα από το barfood menu σε δελεαστικές τιμές, αλλά και σπέσιαλ «κοκτειλοσερβιρίσματα» σε μεγάλα μπολ (!), που φτάνουν να ξεδιψάσουν περισσότερα από 4 άτομα. Όσο για το νέο barfood menu που επιμελήθηκε ο πολυταξιδεμένος σεφ Στάθης Χριστίδης, έχει από edamame και σαλάτες με νουντλς, μέχρι sushi rolls και χαβανέζικες πίτσες. Σημειώστε ότι όλα τα πιάτα είναι σχεδιασμένα για να συνοδεύουν και να ταιριάζουν απόλυτα με τη tiki φιλοσοφία του καταλόγου, παντρεύοντας μαεστρικά την ιαπωνική κουζίνα και τις τεχνικές της με την πληθωρικότητα των γεύσεων της Καραϊβικής.

Περισσότερες πληροφορίες

White Monkey

Γρ. Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Barro Negro" στήνει σεβιτσερία στην μπάρα του

Margarita, Paloma και σεβίτσε απόψε στην ​​Παπαρρηγοπούλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/09/2022

Το "Casablanca Social Club" σβήνει 4 κεράκια με ένα non-stop πάρτι

Το δημοφιλές μπαρ της Θεσσαλονίκης έχει γενέθλια και το γιορτάζει καταλλήλως.

Στο "In Love Again" (και) για aperitivo

Τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου στην Κλειτίου θέλουν spritz, coffee cocktails και ροζέ κρασιά.

7 χρόνια "Barelle" με ένα μοναδικό πάρτι

Το αγαπημένο στέκι του Νέου Ηρακλείου έχει γενέθλια και το γιορτάζει με παλιούς και νέους φίλους.

To "Barro Negro" στα 100 κορυφαία μπαρ του κόσμου

Η αθηναϊκή 'πρεσβεία της Paloma' φιγουράρει στο νο.52 της λίστας 51-100, του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars.

Τα πρώτα ουίσκι με άρωμα Ελλάδας

Τα κρασιά Μπουτάρη συνεργάζονται με τους Irish Distillers και Spot Whiskeys, για το λανσάρισμα της νέας σειράς Greek Wine Single Cask.

Τα μπαρ του φθινοπώρου: Πού και τι πίνουμε φέτος;

Νέα και παλιά μπαρ, φεστιβάλ και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε bar aficionado της αθηναϊκής σκηνής για το επόμενο διάστημα.